Allopurinol

 • #1

  Mijn vriend is sinds een aantal maanden onder behandeling bij de reumatoloog ivm vele jicht aanvallen die niet onder controle te krijgen zijn. Hij krijgt nu allopurinol en diclofinac. De diclofinac gaat hij vanaf komende week afbouwen. Sinds 2 weken klaagt hij over smaakveranderingen van bepaalde voeding en verminderde eetlust. Ook nu 1,5 kilo afgevallen. Kan dit komen door de huidige medicatie?

  Reageer
  #2

  De allopurinol zou dat kunnen veroorzaken

  Reageer
  #3

  Beter om dat dan toch met de reumatoloog te bespreken

  Reageer
  #4

  Lijkt me logischer om wat te doen aan oorzaken. NSAID's werken irriterend op slijmvliezen, werken ontregelend op je hormoonhuishouding en medicijnen in het algemeen zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen.

  Reageer
  #5

  In het verleden had ik te veel jichtaanvallen, uitgebreid onderzoek naar oorzaken heeft niets opgeleverd.
  Jichtaanvallen zijn niet alleen zeer pijnlijk, maar ook slecht voor je. Zo heb ik al een jichtknobbel op mijn voet gekregen.
  Ik ben toen begonnen aan 1 tablet Allopurinol (100 mg) per dag, maar kreeg toch nog af en toe een aanval. Toen overgeschakeld naar 2 tabletten per dag. Dit slik ik nu al zo'n 10 jaar en ik heb nooit meer een jichtaanval gehad. Ik heb geen last van smaakvermindering, verminderde eetlust en afvallen.
  Ik ben dus heel blij met Allopurinol.

  Reageer
Reageer op: Allopurinol
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief