Wel of niet beginnen met allopurinol

 • #1

  L.s.

  Ik heb een aantal weken geleden een jichtaanval gehad. Nu is die een stuk minder. Nu wil de reumatoloog dat ik met allopurinol begin. Ik heb alleen nog last van een slijmbeursonsteking aan de knobbel op de grote teen. Nu zie ik dat in de 1e 2 weken er weer een aanval kan komen. De reumatoloog zegt dat dit te ondervangen is door pijnstilling er naast te slikken.

  Zal ik toch beginnen? Wie heeft er ervaringen mee?

  Reactie
  #2

  Waarom zou u twijfelen aan het advies van de reumatoloog die uw persoonklijke situatie goed kent?

  Een veel gebruikte manier is jicht aanvallen te voorkomen is personen die gevoelig zijn voor jichtaanvallen preventief behandelen door dagelijkse inname van één urinezuur verlagend pilletje. Dit geneesmiddel normaliseert het gehalte aan urinezuur in het bloed. De patiënt krijgt geen jichtaanvallen meer indien hij het geneesmiddelen inneemt volgens de aanwijzingen van de arts.

  Een goed behandelde jicht is meestal geneesbaar.
  De voedingsgewoonten dienen soms aangepast te worden. Naast het regelmatig gebruik van geneesmiddelen is het matig gebruik van alcohol en voldoende drinken aan te bevelen.

  Patiënten die reeds jicht-problemen hadden dienen de voorgeschreven geneesmiddelen meestal levenslang te nemen.

  Reactie
  #3

  Uit recent onderzoek blijkt Allopurinol amper of geen effect te hebben bij het voorkomen van jichtaanvallen. Ben er zelf mee gestopt en neem nu dagelijks 1 capsule met taartkersenextract om het urinezuurgehalte in mijn bloed bineen de perken te houden.

  Reactie
Reageer op: Wel of niet beginnen met allopurinol
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief