Is dit ontwenning?

 • #1

  ik heb bijna 1 jaar oxazepam gebruikt. De dosering was 1 tot 4 maal daags 1 tablet.
  De hoeveelheid per dag wisselde. Soms lukte het met 1 soms 3 of 4.
  Ik wilde graag stoppen. Ik heb enkele weken 1 tablet per dag gebruikt en daarna gestopt.
  Nu kreeg ik de eerste 5 a 6 dagen echt ontwenningsverschijnselen. Daar heb ik mezelf doorheen geworsteld. Na 2 weken eigenlijk nergens last meer van. Alleen nu sinds een kleine week (dus ongeveer 2 weken na het stoppen) kreeg ik last van trillingen, en dan meer inwendig trillen, het is bijna niet te zien aan de buitenkant. De trillingen zitten in mijn armen/handen. Soms zie ik wel aan m'n handen dat ik een beetje tril.
  Kan dit toch ook nog ontwenning zijn? Ook al ging het 2 weekjes goed zonder klachten?
  Is 't het beste om hier gewoon doorheen te bijten? Want terug starten wil ik eigenlijk liever niet. En hoelang kan dit eventueel aanhouden voordat ik aan de bel moet trekken bij mn huisarts?

  Reageer
  #2

  Het kan nog ontwenning zijn. Ik kan je helaas niet zeggen hoe lang het duurt, maar gezien de afgelopen weken denk ik dat van korte duur zal zijn.

  Reageer
  #3

  Medicijnen ontregelen een en ander in je lichaam. Benzo's zorgen onder andere voor minder aanmaak van melatonine en medicijnen zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen. Kan goed zijn om je lichaam wat te ondersteunen met wat voedingssupplementen maar vraag advies.

  Reageer
  #4

  Ik heb een half jaar Alprazolam gebruikt, evenals Oxazepam een benzodiazepine. Ondanks dat ik met minimale stapjes afgebouwd heb (0,125 mg per keer) had ik iedere keer heftige ontwenningsverschijnselen. De ene dag meer dan de andere en het duurde steeds ongeveer 2 weken. Ik zou er inderdaad niet weer aan beginnen. Mijn ervaring is dat je het na 2 weken wel grotendeels gehad hebt, maar iedere mens is anders. Ik zou niet te lang wachten met het raadplegen van de huisarts.

  Reageer
Reageer op: Is dit ontwenning?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief