Het afbouwen en bijwerkingen van Oxazepam

  • #1

    Ik ben zelf inmiddels ruim 3 maanden Oxazepam aan het slikken, nadat ik thuis ben komen te zitten met een Burn-out. Ik kreeg veel last van angst/paniekaanvallen, depressief, dwanggedachten enz.

    Mijn huisarts schreef mij 1 a 2 pillen (10mg) voor per dag. Dit werkte op het begin wel goed en vervolgens ben ik 2 pillen per dag structureel gaan slikken.

    Inmiddels gaat het alweer een stuk beter met mij (met behulp van andere medicatie), werk ik ook weer een paar halve dagen per week, maar nu ben ik dus aan het afbouwen met de Oxazepam.

    Ik ben eerst van 2 naar 1,5 per dag gegaan en daarna naar 1.. Inmiddels slik ik nu 1/2 of 3/4 van een pil. Morgen ga ik contact leggen met mijn huisarts omdat ik toch bijwerkingen krijg.. Zo voel ik mij vreemd, beetje buitenaards, niet lekker in mijn vel, gespannen en ik slaap heel slecht..

    Met het afbouwen heb ik eigenlijk helemaal geen begeleiding gekregen en ben ik het op mijn eigen houtje aan het afbouwen.. misschien dat ik wel te snel aan het afbouwen ben?!

    Heeft iemand hiermee ervaring? Hoelang duurde het voordat al die bijwerkingen uiteindelijk waren verdwenen?

    Reageer
    #2

    Hoe lang heb je se geslikt? En wanneer ben je gaan afbouwen?

    Afbouwen gaat nooit zonder enige problemen

    Reageer
    #3

    Ik slik nu ruim 3 maanden..

    Reageer
    #4

    Dan zou je het in 3-4 weken kunnen afbouwen. Maar nogmaals: helemaal zonder klachten zak het niet gaan..maar dat is doorgaans snel over

    Reageer
    #5

    Thanks Tandor!

    Reageer
    #6

    Ik heb in totaal zo'n 50 pillen 10mg Oxazepam geslikt in een periode van bijna 2 maanden. Dus gemiddeld iedere dag eentje zeg maar. Ik was flink overspannen en inmiddels nog steeds mild tot matig maar ik ben nu stabiel genoeg om verder te kunnen zonder kalmeer middelen.

    Ik slik normaal nooit pillen en 1 zo'n pilletje had op mij een flinke uitwerking. Ik werd er lekker loom van en kon er goed mee slapen. Maar nu, na 50 pillen, merk ik echt dat ik moet afbouwen. Ik snapte vorige week maar niet waar mijn ongelofelijke onrust en angst ineens vandaan kwam tot ik er achter kwam dat ik al 2 dagen zonder Oxazepam was geweest. Ik kreeg een gevoel van opvliegers (tenminste, zo stel ik mij een opvlieger voor) en rare vibraties/spiertrillingen vooral 's nachts. Ook kon ik maar nooit de slaap vatten en had ik steeds ontzettende hoofd- en buikpijn.

    Kun je nagaan wat die dingen doen, slechts 10mg en in zo'n korte periode! Ik ben nu aan het minderen en zit inmiddels op een kwartje per dag. Ik merk rond het middaguur dat ik wel weer toe ben aan een pilletje maar probeer het steeds langer uit te stellen en met een steeds kleiner wordende dosis.

    Ik heb ook geen afbouwschema gekregen en moet dus zelf maar wat aanmodderen. Gelukkig heb ik ze niet lang geslikt maar ik weet nu wat dit spul kan doen en raad iedereen aan die ze lange tijd geslikt heeft niet zomaar te stoppen. En als je dat wel doet, dat je dan in ieder geval beseft waarom je je ineens zo vreselijk raar voelt 🙂

    Langzaam afbouwen, het liefst in overleg met een huisarts is mijn advies zelfs als je ze maar een korte tijd geslikt hebt!

     

    Reageer
    #7

    @Haggis. met goede voeding - weinig suiker -, bepaalde supplementen, lichaamsbeweging, voldoende ontspanning, massage, rustige muziek luisteren etc kan je ook een hoop bereiken. Stoffen als magnesium, vitamine B, C en D en omega 3 zijn bijvoorbeeld belangrijk. Ook theanine, zoals in thee maar ook in supplementvorm kan helpen. Of 5htp.

    Reageer
    #8

    ik heb ook 2 mnd 10 mg geslikt ben nu aan het afbouwen gaat erg moilijk erg veel bijwerkingen hoop in 2a3 weken te kunnen stoppen naar 0 nico

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Alle verslavingen leveren bijwerkingen op zodra je ze af gaat bouwen. Dat is nu eenmaal zo. Dus ook bij Oxazepam, want je hersenen zijn er sneller aan gewend dan je denkt. Helaas waarschuwen de huisartsen daar veel te weinig voor. Ik heb 3 maanden Oxazepam gebruikt om uit een depressie te komen. Ik had veel angstgedachten door een opeenstapeling van gebeurtenissen.  Maximaal 3 x 10mg per dag. Ik kende het middel uit het verleden. Naar mijn mening is de beste snelheid waarmee je het afbouwt voor iedereen anders. Ik ben er vrij abrupt mee gestopt. Van halve tabletjes naar geen meer binnen enkele dagen. De gevolgen zijn niet makkelijk, maar ik heb ervoor gekozen om er zo weinig mogelijk tegen te vechten en dat helpt! Accepteer de gevoelens die dat proces met zich mee brengt en geef je daaraan overVertrouw erop dat het uiteindelijk goed komt en jij weer met beide benen op de grond zult staan. Soms 2 stappen achteruit, om er vervolgens 1 vooruit te maken.

    Reageer
    #10

    Hoi,

    sporadisch hyperventileer ik wel eens , echt 2-3 keer per jaar, duurt paar uur en is het over. Ruim 2 weken geleden is mijn dochtertje gevallen , daar schrok ik zo erg van, dat ik begon met hyperventileren en het werd alleen maar erger, tot ik snachts op de EH belandde. Bloedonderzoek hartfilmpje etc gemaakt. Kalium in mijn bloed bleek ook erg laag te zijn, maar hart was goed. De dagen daarna bleef ik benauwd kon niet slapen, erg rusteloos etc. Toen kreeg ik oxazepam, mocht 1 pil van 10 mg voor het slapen innemen. Maar nu na 15 dagen weet ik niet of ik nog de oorspronkelijke klachten heb , mijn valiumwaarde is inmiddels goed, of dat ik nu afhankelijk ben geworden van de oxazepam. Nou is 10 mg per dag wel erg weinig, maar ik had hiervoor ook nooit pillen gebruikt. Ik ben bang dat ik er afhankelijk van ben geworden, ik heb met mijn huisarts gesproken hoe ik het kan afbouwen, eigenlijk wil ik het liefst abrupt ermee stoppen, maar dan heb je het cold-turkey effect. Sinds gisteren ben ik naar 7,5 mg gegaan en slapen ging echt moeilijk. Maar ik moet dit volhouden, vandaag ook 7,5 en morgen hopelijk over naar 5,0 of is dat te snel ??

     

     

    Reageer
    #11

    @Hyper, benzodiazepinen werken remmend op de aanmaak van melatonine en zorgen voor verliezen aan diverse voedingsstoffen, waaronder vitamine B. Bij het afbouwen/stoppen kan je dit soort ontregelingen extra voelen. Een tekort aan melatonine kan zorgen voor onrustige dromen, slechter slapen en gewichtstoename. Bij hyperventilatieklachten ook denken aan de rol van je voedingspatroon en tekorten aan bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Je lichaam kan zelf allerlei neurotransmitters als serotonine en melatonine aanmaken, als je maar zorgt voor voldoende voedingsstoffen. Denk aan tryptofaanrijke voeding, magnesium, zink, vitamine B, C en D en omega 3. Tryptofaan in de vorm van 5htp werkt nog wat beter. Ook carnitine verbetert de aanmaak van melatonine. Goed voor jezelf zorgen zou kunnen schelen in de afkickverschijnselen.

    Reageer
    #12

    Dat zal wat snel zijn

    Reageer
    #13

    @catootje bedankt voor je antwoord . Ik val echt alleen maar af omdat ik nergens trek in heb, desondanks probeer ik wat binnen te krijgen. Ik had niet verwacht dat oxazepam zo een effect op me zou hebben. Kan ik ook eventueel die vitamines in tabletvorm innemen?


    @Tandor
    Hoe lang zou ik er over moeten doen om het af te bouwen ?

    Reageer
    #14

    Beste tandor.  Ik heb een complexe vraag en hoe kom ik met je in contact via mail of pb?.  Grtjs van een wanhopige anouk

    Reageer
    #15

    Ik slikte 80 mg. Nu aan het afkicken maar wat een ellende geeft dat het geeft bij mij veel huilbuien en ben erg gestrest hierdoor veel spierpijn .

    Reageer
Reageer op: Het afbouwen en bijwerkingen van Oxazepam


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief