Afkickverschijnselen

 • #1

  Sinds vorige week ben ik gestopt met azathiopirine dat gebruikte ik anderhalve week en werd heel erg ziek. Daarnaast had ik prednison. Daar ben ik ook mee gestopt nu. Maar nu heb ik veel last van afkickverschijnselen en voel me hondsberoerd. Hoe lang duurt dat afkicken en kan ik er zelf iets aan doen om het te versnellen?

  Reageer
  #2

  Na 1 1/2 week gebruik zou je daar niet zo veel last van moeten hebben. Het is dus de vraag of het "afkickverschijnselen" zijn. Ga met de klachten naar de huisarts

  Reageer
  #3

  Nogal heftige medicijnen. Wat medicijnen onder andere doen, is dat ze zorgen voor verliezen aan vitaminen en mineralen. Prednison verhoogt bijvoorbeeld de uitstoot van chroom en andere stoffen. Ook werken corticosteroïden verhogend op het cortisol in je lichaam. Een middel dat het immuunsysteem onderdrukt heeft natuurlijk ook een flinke impact op je lichaam. Dit alles kan klachten geven, zeker omdat die ontregelingen niet zomaar herstellen. Daarbij doen medicijnen ook niets aan oorzaken van iemands klachten.

  Reageer
  #4

  Ik heb contact gehad met de specialist en de apotheek. En ze geven beide aan dat het van de medicijnen zal komen. En ik er “doorheen” moet.

  Ze kunnen geen tijd aangeven hoe lang je er last van kan hebben

  apotheek gaf ook aan dat de combi prednison 40mg en azathioprine best veel is.

  Reageer
Reageer op: Afkickverschijnselen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief