Diagnostiek van medische fouten

 • #1

  Dit gaat niet zozeer over medicijnen, maar ik pak maar even een populaire rubriek.

  Even heel kort: mijn huidige (vorige?) huisarts heeft mij volledig de vernieling in gewerkt, ernstige medische fouten en ernstieg gezondheidsschade.

  Na het eind van de tuchtprocedure had ik pas de beschikking over het volledige dossier, en zijn gedachtengang. Uiteraard werd hij vrijgesproken door zijn collega┬┤s.

  Het dossier was een enorme rotzooi. Ik heb het maar laten vernietigen.

  Dat het gebeuren vooral (maar niet exclusief) in de huisartsenpraktijk zelf plaatsvond betekent niet dat het niet ernstig was.

  Ga me niet vertellen dat ik een huisarts nodig heb ! Ik heb er een hard hoofd in, maar hoe zou je evt. schade kunnen laten diagnosticeren en behandelen, voor zover dat medisch mogelijk is ?
  De huisarts wil gewoonlijk werken zoals hij zijn vak geleerd heeft, dus b.v. aan de hand van klachten en symptomen. Dat wordt dus niets. Het gaat om om veel zaken waar huisartsen weinig tot niets van af weten. En specialisten ? De schade bestaat in de kern uit het niet, te laat of fout behandelen van gezondheidsproblemen. En mensen uit ziekenhuizen weghouden is een hobby van Ned. huisartsen ! Specialisten willen ziekten behandelen (volgens het boekje) dus als de gezondheidsschade niet meer netjes in dat hokje past ...

  In de kern is dit een vormvraag, het gaat me hier noet om advies voor specifieke gezondheidsproblemen.

  De betreffende huisarts zit zelf in de ontkenningsfase, en zal daar tot zijn dood in blijven zitten.

  Als iemand weet war ik een dergelijke vraag kan stellen ... kom bij mij s.v.p. niet aan met die propaganda over de Ned. huisarts die altijd wel raad weet !

  Reactie
Reageer op: Diagnostiek van medische fouten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief