Vraag aan catootje

  • #1

    Hoi catootje ik begrijp dat jij al afgebouwd ben met a.d en veel weet van voedingssupplementen       ik ben ook aan het afbouwen en kan mischien jouw adviezen wel gebruiken       ik heb vooral het meeste last van wazig zien   last van het licht    En zwarte stippen    buiten natuurlijk hoofdpijn en nergens geen zin in maar die ogen vind ik het lastigst     weet jij of daar een supplement voor is      gr riet

    Reageer
    #2

    @Riet, ik weet vooral dingen uit eigen ervaring en in z'n algemeenheid. Op internet kan je vinden welke medicijnen welke tekorten aan voedingsstoffen teweegbrengen. In het algemeen vaak stoffen als magnesium, vitamine B en Q10. Sommige medicijnen, zoals SSRI's, benzo's en antipsychotica werken remmend op de aanmaak van melatonine. Het beste is als je lichaam zelf  melatonine aanmaakt dus ik ben geen voorstander van melatoninepilletjes. Ben ook geen voorstander van één middeltje; het gaat om je hele eet- en leefpatroon.

    Het begint met een evenwichtig voedingspatroon. Had zelf vroeger veel vage klachten door teveel snoepen en een eetstoornis. Beste is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elke eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Is ook beter voor de aanmaak van je neurotransmitters. Belangrijk is ook om te zorgen voor tryptofaanrijke voeding, omdat serotonine en melatonine aangemaakt worden uit tryptofaan.

    Daarnaast bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Zoals magnesium, zink, vitamine B en D, omega 3. Gevoeligheid voor licht kan te maken hebben met tekorten, zoals magnesium.

    Gebruik zelf 5htp, wat helpt om het serotonine en melatonine aan te maken. Mag alleen niet samen met antidepressiva. Wat afbouwen betreft, rustig aan doen. Je kan advies vragen op natuurgeneeskundig gebied voor wat betreft je hele gezondheid.

    Reageer
    #3

    Consequente inname van Viscapsules met hoge concentratie EPA kan helpen, consumptie van walnoten, het nemen van hoge concentratie magnesium. En zorg voor voldoende fruit (mij hielp 2 kiwis en 2 bananen per dag verwerkt in een shake op basis van yoghurt of kwark). Het wazig zien wordt vanzelf minder, inclusief de zwarte stippen en eventuele lichtflitsen. Gedurende de afbouw zul je deze klachten het beste gewoon moeten accepteren. Deze zullen niet verdwijnen, door aanpassing van je voeding en supplementen gebruik  zal het verlichten. De klachten zullen verminderen, maar vind een modus om ze te accepteren, het kan zijn dat ze ook nog na het afbouwen een tijd aan zullen houden.

    Reageer
    #4

    En drink veel water.... Veel water. Dit zuivert je systeem en helpt de nieren.

    Reageer
    #5

    Hoi 87 hoeveel vis capsules moet ik nemen denk ji EPA is 318mg  per capsule en Dha 204 mg      En hoeveel magnesium denk jij       van dat wazig zien word ik helemaal gek ik heb het nu al 10 wkn je word er heel onzeker van     hoelang had jij er last van van wazig zien  zou het ook nog schelen of je lang of kort a.d heb gebruikt      ik gebruik nu 4 visolie caps met die dosis wat ik boven schrijf is dat te weinig    gr riet

    Reageer
    #6

    Ik zou wel voorzichtig zijn met de capsules. Zit er bij de capsules die je gebruikt ook omega 6? Vier is wel maximaal. Ik slik MorEpa Platinum omega 3 capsules. EPA hiervan is 764 en ik neem 3 capsules hiervan. De verstoringen in mijn beeld had ik nadat ik volledig was afgebouwd nog 3 maanden last van. Hierna nam het langzaam af. Neem contact op met The Road Back. Zij kunnen je helpen. http://www.dewegterug.nl

    Reageer
    #7

    Hoi 87 bedoel je 764 epa per caps en daar neem je er 3 van dat is dus meer als ik     en er zit geen Omega 6 in die caps van mij alleen Omega 3   de weg terug     is te duur voor mij. Helaas want ik geloof best dat de supplementen goed zijn   maar bedankt voor het meedenken  vg riet

    Reageer
    #8

    87 hoeveel magnesium gebruik jij en welke Gr riet

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Op zich is de weg terug niet duur. Je moet alleen selectief zijn in welke supplementen je gaat nemen. Verder heb ik voor het contact niks betaald. Later hoorde ik wel dat ik een 'rand-geval' was. Uitzondering dus, vooral omdat ik was begonnen met afbouwen zonder ergens echt informatie over in te winnen. Ik wilde er gewoon vanaf en ben korrels gaan minderen. Ik had wat gevonden op internet. Dacht; we zien wel, maar zo gaat het niet. Ik heb eventueel wel email adres van mijn coach daar, die kan je tips geven en je er doorheen loodsen.

    Goed om te horen dat er geen Omega 6 in zit. Dit zijn 'minder goede vetzuren'. De EPA daar gaat het om. Vanaf het moment dat ik MorEpa ging gebruiken, merkte ik nog meer verschil. Een potje kost iets duurder. 30 euro.

    Verder gebruikte ik tijdens het afbouwen en kort daarna 400 mg Magnesium Citraat, gewoon van de kruitvat, Lucovitaal. Deze nam ik twee tabletten (maakte samen 400 mg), meestal in de middag. Misschien is in de avond beter, omdat het spieren ontspant.

    Pas wel op, op het moment dat je afgebouwd bent, en je merkt dat je;'los van de ontwenningsverschijnselen' last van de darmen gaat krijgen door de magnesium, of buikkrampen, dan moet je de dosering iets verminderen.

     

    Reageer
    #10

    Hoi 87 wat gebruikte jij nog meer behalve omega 3       van de weg terug   gr riet

    Reageer
    #11

    Hoi Riet,

    Ik maakte zelf een effectief programma  samen met de weg terug. Hier volgen de dingetjes die ik deed:

    - dagelijks +/- 60 min bewegen buiten

    - dagelijks om de 2 uur 1 a 2 capsules Day Time Releef (supplement the road back). Dit werkt ontspannend.

    - dagelijks 2 a 3 viscapsules MorEpa

    - dagelijks 2 tabletten magnesium Citraat van Kruitvat

    - dagelijks een smoothie van 500 milliliter. Deze maakte ik zelf. Ingrediënten, magere yoghurt, 2 kiwi's, 2 bananen, 2 handjes walnoten, 1 1/2 eetlepel lijnzaad. En dan door de keukenmachine.

    - voldoende rust nemen.

    Reageer
    #12

    Geduld hebben, weten dat het beter zal gaan en doorzettingsvermogen zijn een must. Zoek zo min mogelijk verplichtingen op en zet jezelf op de eerste plaats.

    Reageer
    #13

    Hoi 87 dat is het nou juist ik heb het erg druk altijd pas op mijn kleinkinderen en heb veel verplichtingen altijd     Dit weekend een lang weekend van de kinderen gekregen met zijn alle naar landal vanwege zoveel  jaar getrouwd erg lief maar niet als je je niet goed voelt moet je leuk doen terwijl je je niet leuk voelt      leg liever op de bank snap je   pfff gr ria

    Reageer
    #14

    Hoi Riet,

    Dat is nou net. Leuk en heel lief dat je dat weekendje weg hebt gekregen, natuurlijk. Maar dit is nou net wat de antidepressiva jou wil leren, en waar jij mee zal moeten afrekenen. Het is jou tijd, ik bedoel hiermee dat je zal moeten leren om te luisteren naar je lichaam en daar moet je ook naar handelen. Geef je hier gehoor aan, dan heb je een grote kans van slagen, en sterker nog, je leert jezelf heel goed kennen. Ik zelf heb soms zelfs een beetje genoten van deze reis. En nu ik er vanaf ben... Het voelt echt als een nieuwe IK. Dit is het mooiste geweest wat antidepressiva mij gebracht heeft. De letterlijke weg terug.

    Nog een paar onbeleefde vraagjes. Wat is je leeftijd?

    Welke verplichtingen denk je dat je hebt?

    Reageer
    #15

    Hoi 87 mijn leeftijd is 64   En ik bedoel ik heb het druk met mijn klein kids ophalen van school      naar dansen brengen enz heb ook veel visite dat dus    ik heb net mijn huisarts gesproken die zeg mischien ben je toch te snel gegaan ik ben nl heel gevoelig voor medicijnen ga terug naar 7,5 mg ipv de helft waar ik nu op zit en als het goed gaat ga dan om de paar mnd een schrapje eraf haelen ipv iedere week pff maar mischien krijg ik dan weer bijwerkingen van het ophogen ik weet niet wat ik moet doen          wat denk jij            ik loop nu al vanaf januari met deze klachten vooral dat wazig zien word er gek van    gr riet

     

    Reageer
Reageer op: Vraag aan catootje


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief