Graag hulp aub

  • #1

    Hallo
    Ik ben 22 jaar,
    Heb sinds kort van:
    -Soms wat vermoeid
    -Regelmatig dorst hebben
    -Moet vaker naar wc gaan
    -Heel soms wat buikpijn
    -Soms waziger zicht
    En ben deze morgen opgestaan met een ijzer/bloed smaak in men mond die nu wel verminderd zijn.
    Ik ben de laatste tijd niet echt afgevallen en ook niet misselijk geweest. Ik ben reeds naar de dokter geweest en hem verteld dat ik wat vermoeider ben en slechter zicht heb. Hij heeft daarna besloten om een bloedafnamen te doen en is uitgekomen dat ik vitamine D te kort heb. Ik heb het opgezocht en mijn symptomen komen niet helemaal overeen met vitmine d tekorten. Kan iemand mij even wat helpen?
    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Als je denkt diabetes te hebben moet je dat met je huisarts bespreken. Dat kan met bloedonderzoek gecontroleerd worden.

    Reageer
    #3

    heb er 1 week geleden 1 gedaan, weet wel niet of hij me op diabetes heeft getest. Maar lijkt me logische dat je de suikerspiegel ook test ?

    Reageer
    #4

    Niet perse.... Dat is alleen als daar aanleiding voor is. Daar moet je dan sowieso nuchter voor zijn. Dat oor je dan in de regel vooraf.

    Reageer
    #5

    om eerlijk te zijn, durf ik niet nog eens te zeggen tegen men ouders dat ik nog eens naar de dokter wil gaan ervoor. Weet u misschien wat ik kan doen?

    Reageer
    #6

    Als je denkt diabetes te hebben zul je het dan toch moeten laten controleren...daar is geen andere oplossing voor

    Reageer
    #7

    kan ik het laten doen zonder dat mijn ouders er achter komen?

    Reageer
    #8

    Lastig... de kosten zullen met het eigen risico verrekend worden. En dat kunnen je ouders zien.
    Hoe vaak moet je op een dag plassen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoeveel drink je en wat drink je zoals op een dag?

    Reageer
    #10

    heb vandaag ongeveer iets minder al een L gedronken en ben ongeveer 3-5 keer geweest, ik ben ongeveer 176cm en weeg momenteel 63.3 kg

    Reageer
    #11

    Met 3-5 keer plassen is niks mis als je zo weinig drinkt. Maar wel te weinig. Je zou minimaal 2 liter per dag moeten drinken. Om de 2 uur plassen is dan heel normaal. Dat komt dan overeen met 8-10 x per dag. Ik neem aan dat je urine ook redelijk geel is. Ook dat is een teken dat je te weinig drinkt. Als je te weinig drinkt, krijg je ook vaker dorst.... Met diabetes heeft dat allemaal niets te maken. Volgens mij maak je je zorgen om niks wat dat betreft. Je hebt dus geen enkele klacht die op diabetes wijst.

    Reageer
    #12

    Veel mensen eten teveel snelle suikers, wat schommelingen geeft in je bloedsuikerspiegel, wat weer ontregelingen kan geven in je hele systeem. Beter dus zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.
    Daarnaast kan je tekorten hebben aan diverse voedingsstoffen. Bloedonderzoek zegt niet alles over tekorten. Bij vitamine D er beter ook magnesium bij gebruiken. En verdiep je eens in je hele gezondheid.

    Reageer
Reageer op: Graag hulp aub


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief