90 pilletjes Venlafaxine…

  • #1

    Zoooo! Hoe fraai is dat zeg. Huisarts geeft me gewoon even voor 3 maanden pillen mee naar huis. Nog altijd heb ik het erover dat ik wil stoppen, maar niemand, maar dan ook niemand wil mee in de afbouw van Venlafaxine voor mij. Nu heb ik wel eens gehoord dat als je een overdosis neemt, dat je daarna per direct mag stoppen.... Wat zou er toch gebeuren als ik 90 pilletjes in eens inneem? Of laten we er 30 doen? Zou het dodelijk zijn? Schandalig toch eigenlijk?? Dat de huisarts dit gewoon zo allemaal maar flikt? Doorsturen naar een Psychiater doet hij niet!!!!!

    Reageer
    #2

    Aanvullig, na een overdosis komt alles wel in kaart... Zouden er dan ineens wel professionals zijn die je verantwoord laten afkicken? Want dat is het. Voel me gewoon een junkie.

    Reageer
    #3

    Of dan alles "in kaart komt"  is nog maar de vraag. Ik denk dat je een ander gesprek met je huisarts moet gaan hebben.  Duidelijk moet maken dat je van de pillen af wilt. En je mag ook een verwijzing van je huisarts eisen...

    Reageer
    #4

    Ik ben volgende week vrijdag weer bij hem. Hij wilde een aantal weken geleden gaan ophogen met de medicijnen omdat hij zag, dat het zogenaamd nog niet goed ging met me. Duh, ik slikte ook al een hele poos Oxazepam, en was hier langzaam mee aan het afbouwen, omdat ik het gevoel had dat het me alleen maar verder weg duwde. Wat hij toen zei, daar schrok ik toch wel van; 'als je de hogere dosis niet wil aannemen is dat jouw keuze, ik lig er niet wakker van als jij je vanavond weer zo vervelend voelt en dit alleen maar erger wordt'. Keer op keer word ik vernederd door die man. Ik ben sowieso opzoek naar een andere goede huisarts.

     

    Maar zijn er überhaupt psychiaters die de goede weg weten van afbouw van Venlafaxine? En kun je hiervoor ook Diazepam of iets dergelijks krijgen om de afkickverschijnselen te onderdrukken?

    Reageer
    #5

    Een goede manier van afbouwen zou met de taperingstrips zijn.  (zie link)

    En ja, diazepam kan worden gebruikt om ontwenningsverschijnselen te dempen.

    http://www.cinderella-tx.org/nl/taperingstrips-voorschrijven-en-bestellen/

    Reageer
    #6

    En voor die taperingstips moet de huisarts natuurlijk akkoord geven?

    Reageer
    #7

    Ja, de huisarts moet dat recept ondertekenen    Neem de informatie van de website mee naar de huisarts

    Reageer
    #8

    Oké, dank. Overigens heb ik ondanks de hoge prijs, wel baat (gehad) bij de medicAtie. Maar ik wil voorkomen dat ik jaren blijf slikken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het zou eigenlijk sowieso zo moeten zijn, dat na 2 jaar gebruik een evaluatie plaats zou moeten vinden , om te kijken of de medicatie nog wel noodzakelijk is.

    Reageer
    #10

    Ik gebruik het pas een maand of 5. Maar aangezien ik vanaf het begin al niet tevreden ben en eigenlijk uberhaupt niet echt geloof heb in medicatie, wil ik graag stoppen.

    Reageer
    #11

    Dan moet je dat gesprek volgende week vrijdag met je huisarts aan gaan.

    Reageer
    #12

    Doe ik al weken.... Gelukkig heb ik nu mijn psycholoog aan mijn kant staan, pleit ook voor een afbouw. Als de huisarts niet mee wil, ga ik zelf gewoon rommelen. Nouja rommelen, volgens een afbouw schema met wegen en korreltjes tellen.

    Reageer
    #13

    Gelukkig dan wel onder toezicht van Psycholoog die wel een verwijzing wil doen naar een psychiater.

    Reageer
    #14

    Ik heb mijn klachten en bevindingen binnen het web van zogenaamde zorg inmiddels gemeld aan Radar, ze geven me te kennen dat ze misschien binnenkort weer aandacht aan gaan besteden. De huisarts en de GGZ instelling die mij de deur gewezen heeft, zal ik hierin eens een veeg uit de pan geven.

    Reageer
    #15

    Volgens mij gaat er iets niet goed

    Reageer
Reageer op: 90 pilletjes Venlafaxine…


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief