Afbouwen Venlafaxine 75 mg

  • #1

    Ik heb hier op het forum diverse berichten gelezen over het afbouwen van Venlafaxine/effexor, en zie dat mensen het hebben over 3mg per week. Tegen mij werd gezegd dat ik van de 1 op de andere dag met 75mg mocht stoppen. Ben nu al een stuk of 3 weken erg ziek, zonder andere verklaring dan het afbouwen van de Venlafaxine. Ik vind het beangstigend om de uiteenlopende berichten over dit middel te lezen. Geen 1 arts heeft me namelijk gewaarschuwd. Had ik helemaal niet zomaar mogen stoppen?

    Reageer
    #2

    Veel artsen zullen je adviseren om te stoppen door of, de ene dag 75, de andere dag 37,5 te slikken, of om zomaar te stoppen. Beide versies zijn een recept om roofbouw op je lichaam te plegen. Ik ben zelf gestopt vanaf 75, maar dan wel door korrels uit de capsule te halen. Dit deed ik om te voorkomen dat je erg ziek wordt, en dit kan mogelijk erg lang aanhouden.

    Je lichaam went aan een stof. Als je deze geleidelijk uitsluipt, geef je je lichaam tijd om te herstellen. Bij Venlafaxine geeft uiterste voorzichtigheid met uitsluipt de standaard.

    Minder met 10 korrels per 2 weken en gefrustreerd je lichaam op deze manier de tijd. Zelfs dan zul je ontwenningsverschijnselen ervaren. Mogelijk andere, maar op de langere termijn heb je er meer profijt van, omdat je geheel van het middel af kunt komen en ook blijven. Bij meer vragen, hoor ik het graag. Ik ben zelf ook afgekickt.

    Reageer
    #3

    *in laatste alinea: gefrustreerd moet zijn : je geeft je lichaam zo voldoende tijd

    Reageer
    #4

    Wat het verstandigste in uw situatie is, kun je het beste zelf aanvoelen in deze situatie. Of volhouden, of opnieuw starten, wennen en dan gaan minderen zoals ik hierboven omschrijf

    Reageer
    #5

    M,

     

    Hoe gaat het nu met je ?

    Reageer
    #6

    Ik moet zeggen dat het de laatste paar dagen wel wat beter gaat. Wel nog flink last van vermoeidheid & duizeligheid. Gelukkig sport ik bijna iedere dag, dit lijkt te helpen. Ik ben niet van plan opnieuw te beginnen, want van stemmingsklachten heb ik ondanks alle andere klachten totaal geen last meer. Ik heb Venlafaxine 2 jaar genomen en ben bereid om te wachten tot al deze klachten weer verdwijnen. Aangezien de klachten afnemen, hoop ik dat ik er spoedig helemaal vanaf ben.

    Dat meerdere artsen/psychiaters niets hebben gezegd over ontwenningsverschijnselen vind ik wel kwalijk. Tot op heden ontkennen ze dat het gerelateerd kan zijn aan de Venlafaxine, maar dat moeten ze zelf maar lekker uitzoeken dan vind ik. Naar mijn idee hebben ze zelf weinig kennis van dit middel. Ik heb voor mijn studie zelfs studieboeken waar het in wordt vermeld.

    Reageer
    #7

    Wat goed om te horen dat het 'wat beter' met je gaat. Lekker sporten is inderdaad hartstikke goed.

    Doktoren weten eigenlijk totaal niets van wat voor een hel je kunt doormaken met afbouwen van medicatie.
    Je hoeft maar net een gevoelig zenuwstelsel te hebben, dan ben je echt de pineut (ik dus).
    Ik voelde me zo in de val zitten, dat ik tegen mijn arts vrijwel niets verteld heb over mijn afkickverschijnselen.
    Per slot van rekening had mijn arts me na vier huisarts bezoekjes van 10 minuten aan dit middel gezet. Ondanks dat ik in het verleden een hersenbloeding heb doorgemaakt.
    Bleek dat dat ook de reden was waarom ik zo gevoelig reageerde op oxazepam. Een middel wat ik daarvoor slikte. Dit heb ik in totaal ook 4 maanden geslikt omdat ik dacht dat de arts het beste met me voorhad. Daarna heb ik dit ook eigenhandig afgebouwd.

    Het wordt vanzelf beter, geef het de tijd. In jou geval blijkt dat je niet zo'n gevoelig zenuwstelsel hebt waarschijnlijk, of je verzet je er tegen. Top! Ga zo door!

    Reageer
    #8

    Tip; bij sporten en herstel van lichaam, gebruik Magnesium Citraat. Dit werkt herstellend voor je lichaam. Hielp mij enorm.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Zeer herkenbaar inderdaad dat de huisarts maar even nodig had om dit middel voor te schrijven. De eerste twee weken reageerde mijn lichaam wel echt extreem, ik heb toen bijvoorbeeld 2 dagen non stop geslapen. Als ik rechtop wilde zitten viel ik of in slaap, of ik werd zo draaierig dat ik moest overgeven. Ik heb ook een onverklaarbare zeer lage bloeddruk gehad. Verder ook heel veel bekende klachten die anderen ook ervaren na stoppen met dit middel. Gelukkig heeft mijn lichaam/zenuwstelsel weten terug te vechten. En dat terwijl ik al last had van onder andere ondergewicht/herstel van infectie, en mijn lichaam dus al niet topfit was.

    Ik denk dat het sporten echt een sterke positieve bijdrage heeft geleverd. Momenteel wel nog wat last van overgevoeligheid voor licht, maar gelukkig niet meer de continue draaierigheid.

    Reageer
    #10

    Wat een ontzettend herkenbaar verhaal. En wat doet het mij deugd om te lezen dat het je lukt om van de Venlafaxine af te blijven. Iedereen is in dit soortgelijke afkickproces alleen. Helaas sprak iedereen tegen, wat ik aan het doen was. Sommige verklaarden zelfs dat ik gek was. Ik was echt doodsbang, gedurende de afbouw. De ene dag wat meer dan de andere. Maar ik mocht dit aan niemand in real life laten merken. Toch heeft 1 iemand alles gezien. Je krijgt het middel niet voor niets, in mijn geval waren het angstaanvallen door onverwerkte trauma (s). Deze speelde gedurende de afbouw continu af in mijn hoofd. Ik denk dat dit het zwaarste was voor mij. Maar het heeft er nu, ik eenmaal gestopt ben, wel voor gezorgd dat ik deze dingen heb omarmt. Ik weet beter wat ik wil. Efexor heeft heel veel vernield. Dus ik ben nog wel bezig om dit een plekje te geven. De boosheid is verdwenen.

    Reageer
    #11

    Misschien heb ik zo'n extreme last gehad van de ontwenning, omdat ik Niet aangeboren hersenletsel heb. Ik weet het niet.

    Reageer
    #12

    Ik ben aan het stoppen van 37,5. Mijn Huisarts adviseerde ook om de capsule open te maken en de korrels in twee porties te verdelen. Dit twee weken vol te houden en daarna te stoppen. Ik lees over ontwenningsverschijnselen, die herken ik, maar niet in zulke heftige mate als andere beschrijven. Ik zou dit willen adviseren, halveer de dosis door de korrels in de capsule te halveren. Wel in overleg met de arts.

    Reageer
    #13

    Eindelijk een arts die het begrijpt!

    Reageer
    #14

    Mijn huisarts heeft nu ook overlegd met een onafhankelijke psychiater, en die heeft dus verteld dat ik 30 dagen had moeten afbouwen ipv 1. Komen ze alleen een beetje te laat mee.. Tja, ik hoop dat artsen zich meer in dit middel gaan verdiepen komende tijd, aangezien ze toch wel geschrokken waren van de ontwenningsverschijnselen.

    Reageer
    #15

    En zelfs 30 dagen is nog aan de korte kant...

    Reageer
Reageer op: Afbouwen Venlafaxine 75 mg


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief