Na 3 maanden wil ik eigenhandig stoppen met Venlafaxine

  • #1

    Al weer enige tijd geleden dat ik me hier melde. Inmiddels gebruik ik zo'n 3 maanden venlafaxine. Dagelijks 75 mg. Aangezien ik duidelijk heb aangegeven bij mijn huisarts niet tevreden te zijn en teveel bijwerkingen ervaar, wil ik graag stoppen met Dit middel. Ik heb Dit dan ook duidelijk aangegeven. Vooral ben ik ook angstig voor de bijwerkingen en schade aan mijn lichaam op de langere duur. Helaas wil de huisarts niet mee in de afbouw van de medicijnen. Maar mijn besluit staat vast, ik wil stoppen. Nu krijg ik dus enkel medicatie van 75 mg. Ik lees dat je gelijkelijk moet uitsluipen. Hoe kan ik Dit nu het beste aanpakken? Heel eerlijk gezegd ben ik voorbereid op een periode van hel, en ben bereid om heel erg ver te gaan. Graag advies...

    Reageer
    #2

    Eigenlijk gaf ik na een maand al te kennen dat ik wilde stoppen, dus echt geluisterd naar mij, wordt er niet.

    Reageer
    #3

    Het is een moeilijk middel om mee af te bouwen, en zeker als je geen andere dosering kunt  krijgen. Heeft de huisarts aangegeven waarom hij/zij niet welt meewerken aan de afbouw? Want de beslissing om dat te doen ligt bij jou en in principe niet bij de huisarts tenzij de huisarts daar een zeer goede reden voor heeft.

    Reageer
    #4

    Mijn huisarts heeft te kennen gegeven dat ze liever wacht totdat ik mezelf nog langer stabiel voel. En ze heeft het de gehele tijd over een ziekte die ik zou hebben... ze kan hem echter niet aanwijzen. Echter, het lijkt alsof ik eerder weer aan het wegzakken ben. Klachten die ik van mezelf totaal niet ken, zijn veroorzaakt door deze AD. Ik heb in het gehele proces mezelf eenzaam gevoeld. Aangezien ik wel een heftige periode van paniek door heb gemaakt is de omgeving druk op me gaan uitoefenen aangaande de medicatie. Ik ben gevoelig en makkelijk beïnvloedbaar in deze situaties. Achteraf baal ik. Aangezien ik steeds meer mezelf voel wegglijden, is het voor mij denk ik nu, of nooit.

    Reageer
    #5

    Klachten die ik voornamelijk ervaar zijn oorsuizen, af en toe schokjes in het hoofd en intense vermoeidheid.

    Reageer
    #6

    Je zult dan toch het gesprek met de huisarts opnieuw moeten aangaan.

    Met 75 mg is afbouwen niet te doen. Je hebt  lagere doseringen nodig.

    Reageer
    #7

    Ik lees verhalen over dat je dan mogelijk al in een rebound zit?

    Reageer
    #8

    Ga ik doen! Dankjewel!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Zelf wel de ervaring gehad in het verleden met afkicken van medicijnen dus ik weet hoe het is maar ik heb toen afgebouwd. Als de huisarts echt niet wil luisteren zul je naar iemand anders moeten, lijkt me. Ik ken wel iemand die is afgekickt van drugs en zichzelf heeft opgesloten in haar huis tijdens dat proces. Als je cold Turkey wil afkicken moet je wel zorgen dat je even helemaal niks hoeft, dat je steun hebt, zeker als het te erg wordt.

    Belangrijk is om ook wat te doen aan de achterliggende problemen, zowel emotioneel als lichamelijk. Bij depressie en angsten spelen dingen als een onvolwaardig voedingspatroon, een schommelende bloedsuikerspiegel. Had zelf angsten, die werden uitgelokt door onder andere kaas. Ook bijvoorbeeld smaakversterker kan ontregelend werken. En als je toch als stresserig bent kan koffie misschien ook niet goed voor je zijn. En natuurlijk lekker sporten.

    Bepaalde supplementen als magnesium, vitamine B en D en bepaalde vetzuren kunnen helpen om je eigen neurotransmitters, als serotonine aan te maken.

    Een goed natuurlijk middel bij depressie is 5htp. Mag niet in combinatie met een antidepressivum. Tijdens het afkickproces zou ik het niet weten. Theanine  kan erg ontspannend werken en tegen angst. Als je aan je gezondheid werkt zijn medicijnen minder vaak nodig of kan je het af met een lichter middel.

    Reageer
    #10

    Dankjewel voor je bericht catootje. Is zij dus cold turkey afgekickt? Hoe lang heeft ze er over gedaan om weer een beetje te kunnen functioneren? Ik hoor dat de afkick van venlafaxine erger kan zijn als die van bepaalde drugssoorten. Ik zal wat moeten, mijn lijf vind Dit absoluut niet leuk. Ben de gehele dag door moe en kan eigenlijk alleen maar slapen.

    Reageer
    #11

    Huisarts gaat niet mee. Ik ga komende week terug en zal ter verduidelijk nogmaals vragen wat we kunnen doen. Duidelijke vraag om te stoppen (Dit zal ik eens opnemen, misschien kan ik het later nog tegen gebruiken). Daarnaast heb ik in mijn kenniskring iemand die na 10 jaar van de 225 mg Efexor is gestopt, kan ik ook vragen wat te doen. Daarbij ken ik nog iemand, die redelijk snel is gestopt. Enkel is hij wel heel slechthorend geworden.

    Reageer
    #12

    Hallo, ik las op internet iets over taperingsstrips. Dit zijn speciale strips met telkens een lagere dosering antidepressiva, zodat je geleidelijk aan afbouwt. Een nederlandse organisatie genaamd Cinderella is hier mee bezig, je kunt het via hen bestellen. Moet wel via de huisarts overigens 🙁   .
    Lees het even goed door, want de zorgverzekeraar vergoedt het niet altijd.
    http://www.cinderella-tx.org/nl/taperingstrips-voorschrijven-en-bestellen/

    Heel veel sterkte en succes!!

    Reageer
    #13

    @Jules, weet niet hoe lang ze er over heeft gedaan, ken haar niet zo goed, alleen bij een cursus ontmoet. In een ver verleden ook wel van iemand anders gehoord die in één keer was gestopt met medicijnen en die vond dat ik dat ook maar moest doen. Ben uiteindelijk wel gaan afbouwen en na een poosje gestopt lijkt me sowieso beter.

    Reageer
    #14

    Ik ben inmiddels ook begonnen, heel langzaam. Stap voor stap. Wil er ongeveer een jaar voor uittrekken en pas de 5 - 10 % regel toe. Ik hoop hiermee ontwenning grotendeels te voorkomen, en zo mijn lichaam weer in oorspronkelijke staat terug te laten keren.

    Reageer
Reageer op: Na 3 maanden wil ik eigenhandig stoppen met Venlafaxine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief