Na antibiotica heftige blijvende buikpijn.. help!

  • #1

    Beste iedereen,
    Ik hoop dat iemand mij kan helpen, dit herkent of weet wat het zou kunnen zijn want ik ben een beetje ten einde raad.

    3 weken geleden kreeg ik een antibioticakuur(doxycicline, 1 week gehad) voor mijn voorhoofdholteonsteking omdat die maar niet over ging. Uiteindelijk heeft dit me in een hel gebracht want het heeft me niks geholpen en ik zit nu al sinds de antibiotica met erg veel buikpijn. Tijdens de antibiotica kreeg ik vooral veel lucht, winden laten, rommelde en pijnlijke darmen en meer maagzuur. Maar na de kuur werd eigenlijk alles erger.. Ik heb al gevoelige maag en darmen (na een infectie met de helicobacter pylori ben ik nooit meer de oude geworden) en ik heb het prikkelbare darm syndroom.. maar dat is niets vergeleken met dit.

    Het begon met bovenin mijn buik met een prikkende hevige pijn, soms links, soms rechts.. later ook onderin de buik. En toen ik op een ochtend opstond zat de pijn door mijn hele buik. Nu heb ik de hele dag het gevoel alsof mijn darm (buik?) heel geirriteerd voelt en beurs.. Ik kan het niet zo goed uitleggen maar het doet zo'n pijn. Niks verlicht, ik heb alles al geprobeerd. Het zijn geen krampen.

    Wie kan mij helpen??? 🙁 Ik ben al naar de dokter geweest maar die doet er heel makkelijk over. Nogmaals, dit heeft niks met PDS te maken! Ik weet zeker dat het (mede) door de antibiotica komt.

    Liefs kay (20 jaar, vrouw)

    Reageer
    #2

    Het zou kunnen dat de AB kuur toch net iets te veel is geweest voor je darmen t.g.v. de PDS. Vraag je huisarts om een verwijzing naar de MDL arts of maak een afspraak als je daar nog onder behandeling bent.

    Reageer
    #3

    ik heb precies dezelfde klachten na een antibiotica cuur tegen heliconacter pilori: darm en buikpijn na het eten die soms langer kan duren , ook tijdens de nacht; hoe was bij jou afgelopen?

    Reageer
    #4

    @Muli. Antibiotica werken verstorend op je darmflora, zorgen voor tekorten aan diverse vitaminen en mineralen, zoals magnesium, kalium, zink, vitamine B en K en ijzer,  en verminderen de werking van een bepaald enzym, DPP-IV. Dit alles kan klachten geven. Laat je adviseren bij de betere vitaminezaak voor wat betreft een goed Probioticum en voedingsstoffen. In een Multi, die veel mensen gebruiken, zit overigens maar een piepklein beetje magnesium, in verhouding van wat je nodig hebt.

    Reageer
    #5

    Pff Kay ik heb precies hetzelfde... ook die medicijn voor de voorholteonsteking en zit na paar dagen met zulke heftige buikpijn en maagpijn... mijn dokter is op vakantie.. ik ben dus bij een vervangende dokter geweest en die zei dat die antibiotica vergif is voor je darmen.. en ik nu dus een maagontsteking heb. Verder houd dit niet op.. hoe is het bij jou afgelopen?

     

     

    Reageer
    #6

    ik ben vanochtend opgestaan met precues dar gevoel.. heb ook pds maar dit is inderdaad een heel ander soort pijn... ik word de hele dag er al gillend gek van. Niks lijkt ook te helpen:(slapen lukt ook niet..

    Reageer
    #7

    Hoe is het met je afgelopen , vanzelf over gegaan ?

    Reageer
    #8

    Ik heb precies hetzelfde probleem.
    Heb antibiotica gekregen voor een holteontsteking die ik helemaal niet bleek te hebben. Ik heb amoxicilline en azitromycine geslikt. Eerst een amoxicilline maar daar kreeg ik rode bultjes van en toen kreeg ik azitromycine. Ik heb enorm heftige diarree hiervan gekregen en het advies om te stoppen met het slikken ervan. Dit was 3 weken terug en ik heb nog steeds de hele dag door buikpijn. Zelfs zo erg dat ik er vannacht amper van heb kunnen slapen. Eten krijg ik ook moeilijk naar binnen. Ik slik elke dag een probiotica pil nu. Als jullie tips hebben hoor ik het graag!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Over stappen op curcuma. Knap jd eind van op. Zoek een goede accupuncturist die he kan ondersteunen

    Reageer
    #10

    Ook ik heb vreselijke buikpijn als of je een kind moet baren en er van alles mee naar buiten moet komen .ik heb diverticulitis maar dat zit meer links boven niet onder.ook inwendige aambeien die op spelen door te vaak diarree na antibiotica 3x plus 3 x kuur prednisolon door een infectie in mijn been die niet over wilde gaan .ook die vreselijk buikpijn nu die aan houd .  niet kunnen bewegen door pootje op de bank en niet kunnen lopen erg pijnlijk .ik heb vandaag voor het eerst een ibuprofen genomen mag niet omtrent hart medicatie bloedverdunners. misschien weet iemand raad?

    Reageer
    #11

    Hoi allemaal,

    Ik heb een heftige antibiotica kuur gehad na een helicobacter bacterië. Dit is nu 2 maanden geleden en heb nog steeds erge maagpijn...

    Ik doe er alles aan om hier vanaf te komen. Ik slik maagzuurremmers, eet zuurkool (omdat daar een natuurlijke probiotica enzymen inzitten), slik probiotica. Ik heb zelfs een gastroscopie gehad waaruit bleek dat alles goed was....

    Mijn moed in inmiddels in mijn schoenen gezakt.... Mijn darmen beginnen nu ook pijn te doen.Vandaag wil ik een doorverwijzing voor de MDL-arts. Hopelijk weet hij wat dit is zodat ik er iets aan kan doen....

     

    Hebben jullie dit ook?

    Reageer
    #12

    Hoi Rachelle,

    Ik heb precies hetzelfde gehad en nu ook dezelfde klachten. Het is om gek van te worden. Na elk onderzoek blijkt er niets aan de hand terwijl ik elke dag veel maagpijn heb.... Ik kan ook helemaal niets lekkers meer eten, want dan krijg ik 2 dagen en nachten lang pijn. Dit zijn toch geen normale klachten meer? Ik ben al bij de MDL-arts geweest. Daar kom ik nog steeds niets verder. Zegt dat ik functionele maagklachten heb. Maar daar is weinig aan te doen. Ja aan de anti-depressiva om zo de prikkels in mijn maag te verminderen..

    Heeft iemand anders dit ook geadviseerd gekregen? Het beheerst inmiddels mijn leven op een negatieve manier...

    Reageer
    #13

    @Rachelle en Peet, antibiotica verstoren je darmflora, bevorderen candidagroei, ontregelen je immuunsysteem en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen. Maagzuurremmers zorgen voor verlies van nog veel meer vitaminen en mineralen en verstoren je darmflora. Advies vragen om je darmen en hele lichaam weer bij te sturen. Bijvoorbeeld orthomoleculair therapeut of in de betere vitaminezaak.  Gefermenteerde producten kunnen juist problemen geven.

    @wendeline, al die medicijnen zorgen voor verlies van vitaminen, mineralen en andere stoffen. Prednison verhoogt de uitstoot van chroom heel sterk. Kan zaak zijn wat te doen aan oorzaken van al je klachten.

    Reageer
    #14

    Ik heb ook die helio bacter gehad en 2 kuren en nu welen erna buikpijnen maagpijnen 80 mg omeprazol en nog zuur word er gek van

    Reageer
    #15

    Ik heb exact hetzelfde als wat jullie allemaal hebben. Een week lang antibiotica gehad. Claritromycine en Metronidazol. (Na 2 dagen gestopt met de Metronidazol, omdat het zoveel pijn gaf.)

    Claritromycine afgemaakt en daarna dus 2 weken Omneprazol. Na de kuur goed ziek geweest. Midden in de nacht wakker schrikken en enorm zweten en rillen. Nu inmiddels dus bijna 2.5 week verder sinds de antibiotica en ik heb nog steeds maagpijn. 40g Omneprazol doet ook echt niks op een dag. Moet echt uitkijken wat ik eet, want gisteren dus een heerlijke ham uit de oven gegeten. En poef.. 2 dagen maagzuur en maagpijn.

    Reageer
Reageer op: Na antibiotica heftige blijvende buikpijn.. help!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief