Hoge maagpijn met uitstraling naar rug, misselijk en extreem moe

  • #1

    Ik heb sinds een aantal weken met vlagen last van zeer pijnlijke aanvallen. Daarbij krijg ik heel erge pijn hoog in mijn maag (het kuiltje onder de borstkas, ter hoogte van de slokdarm). Het is een zeurend, brandend pijnlijk gevoel dat uitstraalt naar de zijkant van mijn rug en lage onderrug. Daarbij ben ik dan ook vaak extreem misselijk en heb ik het gevoel te moeten overgeven. Ook heb ik dan het gevoel te moeten ontlasten, en soms gaat het dan ook gepaard met dunne ontlasting. Dit soort aanvallen heb ik 1x in de zoveel tijd, maar wel heb ik iedere dag een gevoelige maag/darmstreek met veel geborrel in de darmen en lichte krampjes.
    Tevens heb ik daarnaast ook pijnlijke steken lager in de buikstreek, ter hoogte van mijn baarmoeder ongeveer en bloed ik ook oud bloed (bruinig) tussen mijn menstruaties in. Mijn urine ruikt daarbij ook erg sterk.
    Nu heb ik sinds mijn bevalling 5 maanden geleden al een aantal keren blaasontsteking en daarbij dan ook antibiotica gehad. Tevens is er zo'n 3 jaar geleden het HPV virus bij mij gevonden.
    Is er een verband tussen alle bovenstaande klachten? Mijn eigen huisarts wil mij maar niet verder laten onderzoeken en doorverwijzen en ik maak mij inmiddels een beetje zorgen aangezien ik bijna dagelijks wel met pijn te maken heb. Wat zou dit kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    [quote]oud bloed (bruinig) tussen mijn menstruaties in[/quote]Dat is op zich niet raar. Het is waarschijnlijk oud bloed van de vorige menstruatie dat nog uit de baarmoeder verwijderd wordt.

    De andere klachten zouden door een reflux veroorzaakt kunnen worden of een ontstoken maagslijmvlies. Ga dus terug naar je huisarts en vraag om een verwijskaart voor de MDL arts. Als hij/zij je niet van de klachten kan afhelpen met hij/zij je dooverwijzen

    Reageer
    #3

    Ik heb dus dezelfde klachten.op het bloedverlies na dan.mijn huisarts zegt ook steeds dat het niks erg is en krijg dan medicijnen voor de maag.de laatste x werd er gezegt dat het mijn spieren waren yeah right dacht het dus niet.hoe gaat het nu met jou.....ben je van de klachten af?

    Reageer
    #4

    mijn dochter heeft maagpijn met soms uitstralingen naar de rug. Ze doet veel aan sport waar ze in eerste instantie dan alleen de klachten had. Vorige jaar heeft ze echo van de maag gehad en een blaastest alles was goed. nu heeft ze echter ook last als er geen inspanning is geweest. De huisarts zegt stress maar zij weet niet waarvan. Heeft goede punten veel vrienden en vriendinnen.

    Ik maak me hier wel zorgen over

     

    Reageer
    #5

    Vraag dan aan de huisarts een verwijzing voor de MDL-arts voor verder onderzoek

    Reageer
    #6

    Ik heb precies hetzelfde!  Ik loop er al jaren mee, fysio, chiropractor, rust, sport, vakantie, werk, niets helpt. Alleen op de grond op een yogamat slapen verlicht de pijn.

    Ik begin een beetje moedeloos te worden.

    Reageer
    #7

    Ik had O.a. dezelfde klachten, werd 's nachts wakker van de pijn in m'n maag die ook uitstraalde naar m'n rug. Afgelopen week een gastroscopie en colonoscopie gehad. Uitslag moet ik nog krijgen, maar de maag lever darm arts had in ieder geval een middenrifbreuk gezien en irritatie aan m'n slokdarm, dus wss reflux. Ik zou een doorverwijzing vragen bij de huisarts

    Reageer
    #8

    Bij eten, direct pijn in de maag, met uistraling naar rug (op maaghoogte)

    Pijn zakt bij stoppen met eten langzaam weg.....

    Iemand ervaring?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het zou een middenrifbreuk kunnen zijn, of een gastritis. Ga met de klachten naar de huisarts.

    Reageer
    #10

    heb jarenlang dezelfde soort klachten gehad. Bij MDL artsen geweest, heeeel  veeeeel  onderzoeken gehad. Niets bijzonders gevonden.  Blijkt door zelf expirimenteren met eten dat m'n maag heftig reageert op voedsel wat verzurend werkt.  Ik eet nu zo veel mogelijk basisch/ alkalisch sinds een jaar.  Bijna geen aanval meer gehad, en als ik wel weer een aanval heb gehad, is het altijd weer door verkeerde voeding geweest.

     

    Reageer
    #11

    Zou ik mogen vragen of hier toen iets uitgekomen is? Ik heb echt op dit moment volledig dezelfde klachten en ben benieuwd naar het verder verhaal van u.

    Reageer
    #12

    Dit verhaal heb ik ook precies,
    Behalve menstruatie bloed om dat ik een man ben,
    Maar heb nu elke dag aanvallen.
    Moet eerlijk gezegd wel zeggen dat ik afgelopen week met diëten ben begonnen.

    Ga dus maar eens langs bij de huisarts,
    Wat ik zo lees hier.

    Reageer
    #13

    Dit heb ik ook al heel lang. Het komt altijd op de verkeerde momenten. Ik denk dat het wel iets met een soort van angst/stress te maken heeft. Echt zo een krampachtig gevoel. Hetzelfde gevoel alsof je honger hebt maar dan zonder het grommen van de maag. Dus blijft het dus hetzelfde gevoel non stop. Heb dit vorige avond gehad. Van 21u tot 9u sochtends niet kunnen slapen. Nochtans was ik doodop. Maar elke keer dat ik me neerlegde in bed. voelde ik mezelf weer misselijk worde . Dit kan echt heel mnn weekend verpesten. Want de dagen die eropvolgden zijn ook redelijk slechte

    Reageer
    #14

    hoi ik zit met hetzelfde probleem loop al heel lang met pijn klachten boven in de buik en vooral rechtsboven onder de rib straalt uit naar de rug maak me erg veel zorgen de dokter wil me niet doorverwijzen heb er alles aangedaan maar word niet naar me geluisterd ik ben radeloos en blijf zitten met veel pijn en angst

    Reageer
    #15

    Heeft de dokter dan wel gezegd wat er aan de hand zou kunnen zijn?

    Reageer
Reageer op: Hoge maagpijn met uitstraling naar rug, misselijk en extreem moe


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief