GERD en HDI? Wt is dat

  • #1

    Goedendag,

    Gisteren ben ik voor onderzoekn naar het ziekenhuis gegaan. Binnenkort krijg ik een kijkonderzoek. Nu stond er op dat formulier: GERD en HDI?

    GERD heb ik opgezocht en kon ik vinden, maar HDI???? Dan kom ik op een of ander site van de kankerstichting?

    Nu maak ik me helemaal zorgen.

    Reageer
    #2

    Ja, dokters zijn groot in het bedenken van afkortingen. Ik verbaas me er nog steeds over, maar maak binnen mijn vak ook allerlei afkortingen. Kan je me een hint geven: bij welke specialist ben je geweest? En wat betekende GERD?

    Reageer
    #3

    He dokterK,

    Ik ging dus naar het een maag-darm-arts op gesprek voor mijn maagklachen. Het was een orienterende gesprek van mijn klachen. Vragenlijst invullen enzo.

    Na afloop stelde hij voor om een gastroscopie te doen om in de maag te kijken. Toen vulde hij een formulier in waarmee ik een afspraak moest maken aan de bali. En daar stond op:

    GERD hdi ud/uv.

    GERD betekent gastro-esofagaal reflux. Maar als ik HDI intyp dan kom ik op een of ander site voor mensen met kanker. Of het kan wat anders betekeken bijv: Human Development Index maar ben nu wel ongerust geworden

    Reageer
Reageer op: GERD en HDI? Wt is dat


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief