brandende pijn bij ontlasting door peper?

  • #1

    Hallo allemaal,

    Bij mezelf heb ik gemerkt dat als ik veel peper eet brandende pijn bij het poepen krijg. De pijn is niet heel erg, maar ik zou alleen willen weten of er een verband zit tussen het eten van hete peper en brandende pijn bij ontlasting. Want ik heb de brandende pijn alleen als ik veel peper eet. Kan het complicaties voor mijn darmen opleveren als ik er teveel van eet en moet ik stoppen met eten van hete peper of is het gewoon normaal.

    groetjes Jasmina

    Reageer
    #2

    ja, klopt, dit is een bekend verschijnsel bij pittig eten.
    zou gewoon ietsje minder heet eten, of het kwaad kan weet ik niet, lijkt me dat je de darm hiermee ook wat irriteert.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Sambal en madame Jeanette geven hetzelfde effect. In principe kan dit geen kwaad. Bij mensen met gevoelige darmen kan het natuurlijk wel een reactie geven, maar deze is in de regel onschuldig.

    Reageer
    #4

    Zelf ben ik hobby peper kweker en zoals wij in de chili peper wereld zeggen.....van een goede peper geniet je 2 keer.
    Bij de stoelgang is het vrij normaal dat er een brandend of pijnlijk gevoel ontstaat en bij de echt hetere pepers is het vrij normaal dat je na een aantal uren na het eten van het zeer pittige gerecht een vrij ongemakkelijk en branderig gevoel in je darmstelsel krijgt met een sterke drang om naar de wc te gaan maar wat dan nog niet lukt.
    Bij het gebruik van extreem hete chilipeper soorten kan je zelfs onwel worden als het door je darmkanaal gaat en dan breekt je het zogenaamde koude zweet uit en kan je zelfs wit wegtrekken en echt onwel worden (voor zover ik weet is dit niet heel erg gevaarlijk)
    Het branderige gevoel tijdens de stoelgang een tal van uren na pittig gegeten te hebben noemen we in de chiliwereld ook wel the ring of fire (branderige sluitspier)
    Hete chilipepers zijn wel een geweldige natuurlijke ontwormingskuur maar pepers bij specialisten kunnen soms sterker zijn dan pepperspray en dan kan ik geen veiligheid meer garanderen.

    Met vriendelijke groet,
    Chilli Eric

    Reageer
    #5

    Ik eet regelmatig hete sambals en gemalen chilipepers maar heb geen last meer van een brandend gevoel bij het ontlasten. Ik denk dat je er gewoon aan went na een tijdje. Als je maar langzaam hetere pepers neem dan wen je er aan.

    Reageer
    #6

    Ik at regelmatig voedsel met sambal erin toegevoegd of gewoon losse pepers maar sinds kort heb ik brandende pijn tijdens het ontlasten, ik kan geen gram ervan eten zonder er bijna de hele dag last van te hebben. Weet iemand wat de oorzaak kan zijn van dit en is er een middel hier tegen?

    Reageer
    #7

    het ergste is een feit... Ik kan niet meer tegen sambal .... Althans, m'n darmen niet!! Ik baal en ik heb pijn, ook nu "as we speak!" Wat te doen??

    Reageer
    #8

    Heb het zelfde probleem, ik laat peper me voedsel niet meer overheersen, neem een klein stukje en laat alle pittjes weg.

    Vergeet niet dat naarmate we ouder worden hoemeer kwalen we krijgen.

    Merk je morgen op dat je niet meer kan rennen zoals toen je 16 was, ga dan niet naar je huis arts om te vragen hoe dat komt lol.

     

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi .

    Ik ben opgegroeid met pepers laat altijd de pitjes achterwegen daar ga je van gassen en aan de race ook buikpijn komt er bij kijken .en te veel pepers is niet goed je darmen gaan kapot net als die van me me oma uit Suriname.. adjoema peper is gevaarlijk alle andere zijn niet zo heet pas allen op voor adjoema

     

    Reageer
    #10

    <b>Had laatst een paar barra's gegeten met extra peper. Normaal kan ik echt tegen hete peper. Nooit last van, maar deze x ben ik goed ziek geweest. De hele dag diarree, kon niks eten alles ging eruit via voor en achter. Volgende dag precies hetzelfde. Ben helemaal beroerd en heb last van zware krampen. Voor mij echt geen barra meer en peper al helemaal niet meer. </b>

    Had gelezen dat melk drinken helpt en pijnstillers. Ik ben er nu 2 dagen mee bezig, hopelijk werkt het en anders naar de dokter.

    Reageer
Reageer op: brandende pijn bij ontlasting door peper?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief