Brandende pijn in de anus.. vooral bij het poepen.

  • #1

    Ik heb de afgelopen maanden nog wel eens last van branderige pijn bij de anus omgeving. vooral na het poepen lijkt het gewoon alsof alles in de fik staat. daarnaast vanwege die pijn loop ik op dat moment ook slechter en zit ik op verschillende manier, voet onder me been om zo beetje omhoog te zitten zonder druk op de bips.
    Ik heb nagekijken en het lijkt geen aambeien of wat dan ook te zijn. ik vroeg me dus ook af, kan de poep niet op een moment ZO heet nog zijn dat het gewoon de randen van je anus gehalte beschadigd en daarmee kapot maakt wat uiteindelijk wondjes opbrengt.. en daarnaast is er iets aan te doen? ik onderdruk het veel met pijnstillers.. maar ik wil gewoon weten of er een dieet of wat dan ook voor is zodat ik daar even mee bezig kan en de resultaten zien. ik ben namelijk niet zo'n iemand die gelijk naar de dokter wilt ik zoek de informatie beetje op maargoed kon weinig antwoorden vinden dus hierbij dit bericht.

    MVG,
    Sander

    Reageer
    #2

    Beste,

    Het komt soms voor dat de ontlasting hard en/of groot is voor het rectum waardoor de anaalsfincter (sluitspier) zich te ver open rekt en een klein wondje maakt in het rectum. Omdat ontlasting een bron is van bacteriën kan dit dus een prikkend / zuur effect geven tijdens het ophouden of uitscheiden van de ontlasting. Dit moet meestal na een tijd ophouden met prikken omdat het wondje heelt. Om dit proces te versnellen raad ik je aan meer te drinken zodat de ontlasting een iets dunnere vorm aanneemt ( Niet diarree ), en het makkelijker kan worden uitgescheden via het rectum.

    Mocht dit niet van toepassing zijn kan het zijn dat je een lactose-intolerantie hebt. dit wil zeggen dat je geen of weinig lactose kan afbreken in je lichaam.Dit komt samen met eventuele vermoeidheid omdat je lactose niet kan omzetten in glucose en galatose. dit kan gepaard gaan met diverse klachten in de darmen en de ontlasting redelijk laten verzuren. Mocht het eerste bovenstaande na een tijd niet verholpen zijn (1,5 week ), raad ik je aan om een bezoek te brengen aan de huisarts.

    Hopelijk weet je genoeg!

    Mark.

    Reageer
    #3

    Wat bedoeld u met eventuele vermoeidheid? als in veel en snel moe.. want de laatste paar maanden nadat ik van me werk terug kom slaap ik de hele avond tot in de nacht.. omdat ik op dat moment gewoon niet meer kan net alsof je dagen niets gegeten hebt dat je zo zwak bent dat je echt moet liggen en dus ook in slaap valt. daarnaast ook bloedtesten gedaan erop blijkt dat de schildklier er niets mee te maken heeft dit blijkt dus gewoon normaal te werken (wat normaal gesproken veel invloed kan hebben op de klachten vermoeidheid) maar daarnaast zijn me goede vetten in het bloed te laag en evenwicht tussen goede en slechte vetten kloppen totaal niet. hierna wordt nog gekekend ik dacht dus zo kan dit een oorzaak daar van zijn? een bijwerken van dit?

    Reageer
    #4

    Je anus kan ook geïrriteerd zijn door transpiratie. Bovendien is het niet zien van uitwendige aambeien geen aanwijzing dat er geen inwendige aambeien zijn. Er kunnen ook anusfissuurtjes zijn ontstaan.
    Er zijn dus meerdere mogelijkheden. Het beste is om even langs te gaan bij de huisarts.

    Reageer
    #5

    Oh ik ben der nog vergeten bij te zetten, misschien dat dit ook een oorzaak kan zijn. ik heb toen ik klein was een buikoperatie geweest i.v.m buikvliesonsteking. daar gaat het um niet om, Maar de dokters hebben dus ontdekt dat mijn darmstelsel verkeerd in elkaar ligt. niet ernstig of wat dan ook maar kan wel verlevend zijn. het laatste kanaal wat na je anus leidt komt van een grote bocht boven aan. soort verticale naar beneden en daar boven een ronde bocht. bij mij is dat dus een knik geen bocht. een ja scherpere bocht.. en zowieso zwakke darmen ook wel last van. veel diarree wel i.v.m vet eten etc..

    Reageer
    #6

    Beste,

    Met Lactose-intolerantie heb je niet het vermogen een bepaalde suiker: Lactose (melksuiker) af te breken in je lichaam. Dit komt omdat je enzym Lactase Niet of te weinig in je lichaam voorkomt. Melksuiker komt eigenlijk in alles voor als het te maken heeft met zuivel.

    Omdat door bepaalde bacteriën het melksuiker gaat fermenteren in je lichaam en kan bepaalde zuren laten vrijkomen. Dit kan bij het uitscheiden erg zuur zijn. Dat zou dus verklaren dat je uitscheiding erg zuur is en brand.

    Ook zou het tevens kunnen verklaren waarom je ook zo vaak diarree hebt. Want dat kan je er ook van krijgen.

    Omdat je het melksuiker niet kan afbreken loop je belangrijke suikers waaronder Glucose en galactose mis. waardoor je minder actief kan worden.

    Het beste wat je kan doen is een keer controleren of er bloedsporen te vinden zijn bij het afvegen. Mochten deze er zijn kan het zijn dat je een wondje hebt bij het rectum.

    Zo niet, is het bovenstaande één van de opties van de vele opties die er zijn.

    En aangezien je darmstelsel een afwijking heeft kan het goed zijn dat je darmstelsel het enzym niet voldoende produceert.

    Hopelijk weet je genoeg!

    Mark.

    Reageer
    #7

    Beste oplossing is naar de huisarts!

    Reageer
    #8

    Wellicht heet gegeten, zoals bvb chilli saus, of pepers.
    Dit brand niet alleen bij binnenkomst, maar kan ook nog branden bij de uitgang.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Veel water drinken.

    Reageer
    #10

    Ik heb vandaag geluncht bij Mcdonalds met een burger + Japaleno pepers die erop zaten, en zit momenteel op de WC met een zwaar brandende anus.

    Oorzaak heet voedsel is dus geen irreëele mogelijkheid.

    Google bijv eens "japaleno anus"

    Ook interessant: http://www.dokter.nl/forum/maag-darmen/268317-brandende-pijn-bij-ontlasting-door-peper/

    Reageer
    #11

    Door een operatie aan mijn darmen heb ik al 7 jaar  dagelijks diarree. Ik ga een keer of vier per dag. Omdat mijn ontlasting niet op een normale manier verwerkt is  bevalt het nog veel zuren. De spier in de anus is op meerdere plekken gescheurd. Elke seconde van de dag voel ik dat er ontlasting tegenaan staat. Aan de ene kant voelt het alsof er een  legioen mieren tegenaan staat de trommelen en aan de andere kant doet het zoveel pijn dat ik er soms echt van moet huilen. Ik kan bijna niet zitten lopen is pijnlijk en zelfs het dragen van de strakke broek is onmogelijk.  Af en toe helpt het als ik er een vaseline crème op smeer. En dan heb ik er soms een weekje geen last meer van. Het heeft niets te maken met scherp eten of niet.

    Reageer
    #12

    ik heb al meer dan 20 jaar diarree; zie gemiddeld misschien 5 keer per jaar een drol, verder is het altijd breiig tot waterdun . oorzaak onbekend, alle mogelijke wegen al bewandeld, regulier en alternatief. Voeding aangepast, vele diëten gevolgd. Dus de brandende anus herken ik wel en ook het trommelen van mieren vind ik een goed gevonden en zeer herkenbare omschrijving.

    laatste jaren ook veel andere lichamelijke klachten, waarvan ik zelf denk dat dit veroorzaakt wordt door verminderde opname van voedingsstoffen, dit is volgend de artsen onzin want alle bloedwaarden zijn goed???

     

    oplossing voor een brandende anus is voor mijn dagelijks na het douchen dik insmeren met sudocreme. Hoop dat je iets hebt aan deze tip

    Reageer
    #13

    Beste ho,

    Wat u omschrijft klinkt mogelijk als coeliakie. Een gluten intolerantie... dat kan zich op onnoemlijk veel manieren uiten, dus symptomen worden vaak niet herkend. Misschien kunt u hier eens onderzoek naar (laten) doen 🙂

    Sterkte

    Reageer
    #14

    als ik teveel gedronken (alcohol) heb, dan heb ik de volgende dag een branderig gevoel bij het ontlasten., dus dan weet ik meteen de reden..

     

    Reageer
    #15

    Beste

    Kan ik zo'n een branderig gevoel hebben na het eten van turkse worsr ik heb er vandaag en gisteren gegeten

    Reageer
Reageer op: Brandende pijn in de anus.. vooral bij het poepen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief