Hevige pijn in anus na ontlasting

  • #1

    Hallo,

    Na veel research en een bezoek bij de dokter ben ik nog steeds geen haar verder. Ik hoop graag op een oplossing want het is echt een ondragelijke pijn!!

    Het begon allemaal nadat ik sex heb gehad, november 2010 zou het zijn geweest. Na dat kreeg ik gelijk de dag er na last van mijn anus bij ontlasting. Ook helder rood bloed erbij!

    Nu heb je soms wel eens dat je pijn hebt na het poepen omdat het heel harde ontlasting is dus zag het verder niet als een serieus zaakje en ben nou niet echt een pieperd die gelijk naar de dokter gaat.

    in Juli 2011 zon last kreeg dat ik gewoon niet meer kon liggen. Alles ging heel sloom, kon niet meer zitten staan mijn achterste deed gewoon echt ontzettend pijn!

    Heb in die hele periode 4 a 5 strips paracetamol naar binnen gewerkt tot dat ik een keer 's nachts hyperventilerent wakker werd en helemaal kapot ging wist ik dat dit ook niet wat werd.

    Dus uiteindelijk alle moed bij elkaar geraapt om naar de dokter te gaan. Anusscheurtjes it is! Laxeermiddel mee gekregen en TriAnal een zalfje voor op de anus. Eindelijk er van af. DACHT IK!

    De pijn zat toen eigenlijk niet echt in mijn anus maar in mijn linker bil binnen in. Misschien endeldarm ontsteking ofzo? En tot mijn verbazing als ik moest poepen deed het poepen niet eens zeer. Helemaal vreemd dus maar volop het zalfje gebruiken zo dat ik er zo snel mogelijk van af gekomen ben.

    De pijn in mijn linkerbil is na 10 dagen verdwenen en had verder nergens last van.

    Toch de pijn in mijn anus nog niet verdwenen was, heb gedacht aan aambeien omdat dit vaak wordt gezegt op internet maar kan dit ook niet ''voelen''.

    Nu wordt het steeds heviger en extremer want het doet gewoon ZON pijn als ik gepoept heb. Het is gewoon echt niet leuk meer, ik wil gewoon is weten wat er aan de hand is. En ik probeer het hier eerst, want ben best iemand van de trots en die wordt zwaaaar naar beneden gehaald als je met je blote kont voor de neus van de dokter staat.

    Ik denk dat het nu zon jaar ook bloed bij deontlasting zit. Gewoon helderrood, dus net alsof er een wondje in zit ofzo. Wel eens zo erg dat het gewoon leek alsof ik ongesteld was. Maar dan was het 1 keer vegen en dan bloede het verder niet door ofzo..

    Ik hoop echt dat iemand mij kan zeggen wat het is of hier ook zijn verhaal in ziet. Tis een heel verhaal maar ik word er gewoon he le maal krankjorum van.

    Alvast bedankt!!

    Reageer
    #2

    Hallo, als je er al zo lang pijn aan hebt, laat dan een coloscopie maken. Laat je nog weten hoe het verder gaat met je?

    Groetjes Emma

    Reageer
    #3

    heb al een jaar last van de anus heb heel wat zalfjes gebruikt niets helpt en dat in modern nederland als ik gepoept heb is het , het ergst, de een zegt in een bak koud water zitten en een ander zegt weer warm water, ben er moedeloos van en dan geloven de mensen je niet want je ziet niets aan je, je moet eerst in een rolstoel of met je been of arm of weet ik wat zitten dan heb je wel wat cobie.

    Reageer
    #4

    Pijn aan je achterste is bijna het meest onprettige wat je kan overkomen. Je kunt het niet delen, want er rust een soort taboe op.
    Wat ik alleen niet lees is: heb je altijd pijn na de grote boodschap? wat is de textuur? wat is de kleur? Van de grote boodschap bedoel ik...
    Zit het bloed om de boodschap of er in gemengd? heb je alleen last van bloed of lijkt er ook een slijmlaag omheen?
    Heb je buikkrampen? ben je afgevallen zonder dieet te volgen?

    Als je daar over nagedacht hebt: bloed, slijm, afvallen en krampen?
    Ga na wat je de laatste week of langer gegeten hebt en schrijf het op. verder alle schaamte aan de kant en in draf naar de huisarts!
    Echt, de kans is klein, maar het kan serieus zijn. ga je niet naar de dokter en is het fout dan sla je jezelf voor je kop!

    In ieder geval SUCCES!

    Reageer
    #6

    Gezonde Stoelgangthee van Jacob Hooy drinken

    Reageer
    #7

    Ik heb precies hetzelfde! ook bloed bij de ontlasting is langer als een jaar geleden begonnen. het was soms wel soms niet op het begin brande het een beetje maar dat ging op gegeven moment wel over. de laatste paar weken is het iedere x bij ontlasting pijn die blijft lange tijd aanhouden waardoor ik niet fatsoenlijk kan zitten of liggen. Zou niet weten aan wat het kan liggen want eet gezond en ontlasting is normaal behalve dat er bloed bij zit..

    schrik er iedere x weer van in de angst dat het wat ernstigs is

    Reageer
    #8

    Als je altijd bloed bij je ontlasting hebt, moet je naar de huisarts gaan. Tegen de pijn kun je Emla crème smeren. Dat is een crème met lidocaïne, werkt verdovend.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9
    Reageer
    #10

    Het kan ook een kanker zijn een kennis van mij had er ook last van en heel vaak bij de huis art geweest en steeds begon het weer. Tot ze naar het ziekenhuis is door gewezen door een andere huis arts en ging ze een onderzoek zoek aan had ze een soort kanker wat bij de anus ziet wat voor kanker weet ik zo juist niet.
    Laat het helemaal onderzoeken! .

    Reageer
    #11

    hebben ze ondertussen jou probleem al gevonden ?? anders wil ik het graag weten zit namelijk met het zelfde al half jaar .. en idd daar zo staan bij den doktoor .. pfff

    Reageer
    #12

    Nope! Heb nog steeds last. Ben wederom meerdere malen bij de dokter geweest die heeft me uiteindelijk doorverwezen naar een proctoloog in het ziekenhuis.

    Deze heeft mij weer zalfjes voorgeschreven wat ook niet werkt. Dan is een laatste optie botox spuiten. Doordat je een scheurtje in je anus heb en er telkens druk wordt gezet als je naar de wc gaat krijg het niet de kans om te helen. Door er botox in te spuiten komt er meer bloed door heen? geloof ik, waardoor het wondje sneller heelt.

    Daarnaast heb ik vorige week in het programma dit is mijn lijf een soortgelijk probleem gezien. Deze meneer heeft ook botox gespoten maar mocht ook niet baten helaas.

    Nu bleek dat doordat je het poepen het liefst uitstelt zijn bekkenbodemspieren niet goed gebruikt en hier zat iets niet goed. Vervolgens heeft die een operatie gehad aan zijn bekkenbodem en krijgt die nu bekkenbodemspier oefeningen. Pijn moest een stuk minder zijn.

    Misschien een tip om de aflevering terug te kijken! Weet het niet meer precies namelijk.

    Ik weet wel dat ik nog steeds elke keer uit stel om naar de wc te gaan, ik heb ondertussen een hele planning vooraf dat ik naar de wc ga.

    Eerst 2 paracetamol nemen rustig tot rust komen met een kopje thee en dan naar de wc gaan, dan is de pijn vaak nergens of klein. Daarnaast veel smeren, maar krijg gigantische hoofdpijn van de zalf dus ook niet fantastisch.

    Reageer
    #13

    Uitstellen is begrijpelijk maar maakt eigenlijk de klachten erger. Vraag aan de huisarts een tube lidocaïne zalf 5%. Het zal hierdoor niet meteen genezen maar het is een verdovende zalf. Als je die even voor het ontlasten goed aanbrengt en een beetje inbrengt, heb je in ieder geval de pijnklachten niet. Zo kun je eventueel de tijd totdat er dan iets aan gedaan kan worden overbruggen. Voor het inbrengen kun je gebruik maken van speciale vingercondooms die in de apotheek te verkrijgen zijn.

    Reageer
    #14

    Ik heb zelf al een jaar precies dezelfde klachten en ik heb ook de botox behandeling gehad, het heeft niet zoveel geholpen, ik heb een hele planning als ik naar de wc moet en zorg dat ik daarna niet in de auto hoef want heb natijd ontzettend veel pijn, een warm bad of wandelen verlicht de pijn meestal. Ik begin me toch af te vragen of het niet iets anders is, ik heb echt alles al geprobeerd!!! Maar ik kan deze pijn niet veel labger meer volhouden! 🙁 Ps. Ik heb ook vreselijke hoofdpijn

    Reageer
    #15

    Ook ik heb de botox behandeling achter de rug! Echter is het nog steeds niet verholpen, om een half uur van te voren een ibuprofen 400mg te nemen en een paracetamol heb ik weinig tot geen last. Doe ik dat niet, dan moet ik 5u lang plat liggen tot de pijn langzaam weg trekt.

    Ik gebruik ook gewoon nog de ISDN creme, een bijwerking hiervan is dat je er gigantische hoofdpijn van krijgt maar wat wel te onderdrukken is met paracetamol. Misschien dat het daardoor komt?

    Als je veel paracetamol gebruikt kan het ook zijn dat je daar de hoofdpijn van krijgt.

    Succes nog! Ik heb er nu ook een abces bij waar ik binnekort ook aan geopereerd moet worden, lekker veel gedoe dus daar bij de benedenverdieping 🙁

    Reageer
Reageer op: Hevige pijn in anus na ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief