aanhoudende buikpijn na bevalling

  • #1

    4,5 maanden geleden ben ik bevallen. Sinds januari valt het me op dat ik nog steeds last heb van mijn buik. het is een zeurend gevoel af en toe steken en maakt me soms beroerd.
    Mijn trek is ook minder.
    Ben sinds de bevalling nog niet weer echt ongesteld geweest, al wel weer met de pil begonnen.
    Weet niet zo goed waar ik de pijn in mijn buik moet aangeven, maar het is onder mijn navel gevoelig als ik er druk.
    Heeft iemand enig idee? Hoort dit bij het ontzwangeren? Of kan het een andere oorzaak hebben? Graag jullie advies

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het te maken heeft dat je nog niet ongesteld bent geworden en wel de pil weer bent gaan slikken.
    Volgens mij mag je pas weer met de pil beginnen als je voor de eerste keer weer ongesteld bent geworden na de bevalling. Zodat de boel weer op gang kan komen.

    groeten

    Reageer
    #3

    kun je zwanger zijn? even testen anders.
    was de nageboorte compleet? heb je een erg zware bevalling gehad?
    het kan ook met je darmen te maken hebben.
    kortom een aantal mogelijkheden, ik zou gewoon even naar de huisarts gaan.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #4

    Een vaker voorkomend probleem is verstopping van de darmen na de bevalling. Hoe is jouw eetpatroon en hoe is de ontlasting?

    heb je nog last van andere klachten zoals bloedverlies, afscheiding, pijn of een branderig gevoel bij het plaasen, moeilijk poepen, of eetproblemen. En hoe gaat het met het bewegen? Doen de heupen pijn? Zou het bekkeninstabiliteit kunnen zijn? En heb je alweer seks gehad? Hoe ging dat? Kan de bekkenbodem wat slapjes zijn.

    Reageer
    #5

    Weet je al wat de oorzaak is van de buikpijn?
    Ik ben zelf 8 weken geleden bevallen met vacuumpomp en heb sinds 4 weken steeds lichte buikpijn en een ijzersmaak. Bloedonderzoek moet nog binnen komen.
    Ben benieuwd!

    Reageer
    #6

    De meest voorkomende oorzaken van een metaalsmaak in de mond zijn vitamine of medicijn gebruik. Gebruik jij extra vitaminen of medicijnen? En heb je de bijsluiters gelezen?

    Andere oorzaken zijn een onvoldoende mondhygiëne of orale en dentale aandoeningen. Maar ook een maagzweer, voedselallergie, en een overmaat aan jodium, koper kwik en lood kunnen de klachten van een ijzer of metaalsmaak veroorzaken.

    Reageer
    #7

    Volgens mij vergeet je gastro-oesofagale reflux als mogelijke oorzaak. Dus het terugstromen van maaginhoud omhoog naar de keel. Dat kan ook een ijzer smaak veroorzaken. In combinatie met de buikpijn lijkt dat, en de maagzweer en eventueel vitamine gebruik de meest voor de hand liggende verklaringen te zijn.

    Reageer
    #8

    Ik ben benieuwd. Deze week krijg ik de uitslag van het bloedonderzoek. De huisarts dacht mogelijk ook aan een maagzweer, maar wil eerst het onderzoek afwachten. Ik heb wel de hele zwangerschap enorm veel last gehad van brandend maagzuur, dus die maagzweer lijkt me wel mogelijk. Gelukkig ook goed te verhelpen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Brandend maagzuur bij een zwangerschap kun je veel zelf aan doen hoor!

    Reageer
    #10

    Ons kindje is alweer 5 maanden ik had vandaag gewerkt en na het werk ben ik even op bed gaan liggen toen ik wakker werd kreeg ik heftige steken in mijn buik mijn kindje huilden ik kon gewoon niet naar hem toe ik kon niet opstaan van de pijn en kreeg het heel benauwd dit is de 2 de keer dat dit gebeurt 3maanden geleden heb ik dit ook al eens gehad heeft iemand enig idee hoe dit kan komen ?

    Reageer
    #11

    Misschien eens een echo van de buik laten maken?

    Reageer
    #12

    Hoi allemaal,

    Ik lees het 1 en ander hierboven.
    Ik heb nu al bijna 3 jaar na de bevalling last van buikpijn. Het is verschrikkelijk!
    Ze hadden bij mij een verkeerde berekening gemaakt dus ben met 43 weken bevallen. De kleine was 9 pond en 54 cm.
    Toch denk ik dat door het te lange dragen en het gewicht van onze zoon dat mijn buik aan de binnenkant heeft aangetast. Na mijn bevalling continu last van obstipatie en dat verergert de druk dus ook de pijn die ik eraan over heb gehouden.
    Weet niet meer wat ik moet doen, gisteren ook nog een rotgen-echo gehad en alles is goed! Niks aan te zien... pfff de pijn meot toch ergens vandaan komen?
    het bedrijven van de liefde is daardoor voor mij ook echt geen plezier. 🙁
    En de artsen zeggen alleen maar, het is wel raar hoor...

    De angst voor nog een kindje, het dragen en bevallen is helaas daardoor aanwezig.

    (lang verhaal moest het echt even kwijt)

    Reageer
    #13

    Hallo iedereen,
    Ook ik heb klachten nu bijna 8 m na de bevalling. Steeds erger wordende zeurende buikpijn, die soms ff weg is maar dan weer terugkomt. Ik hen na de spoedkeizersnede een stukje baarloederwand verloren, dat is afgestorven en afgekolen. Hierdoor heb ik verklevingen in de baarmoeder gehad. Na twee operaties is alles zo goed logelijk hersteld, en volgens de gyne kunnen de oijnklachten niet meer daar vandaan komen. Ik ben nu doorverwezen voor darmonderzpek. Ik had al een ct scan maar daarop was niets te zien.... Dus ja, ik herken me in jullie verhaal, maar helaas heb ik ook geen antwoord....

    Reageer
    #14

    heej, ik herken dit. volgens mij hebben ze bij mij ook een andere berekening gemaakt. ik dacht dat ik 10 weken zwanger was en de verloskundige dacht 6. uiteindelijk een grote 10 ponder. kheb constant last van mijn baarmoeder. een zwaar gevoel in mijn baarmoeder en krampen, weeeen, en alsof er een riem omheen zit. vooral als ik ongesteld moet worden. volgens de bekkenbodemspecialist komt het door ontspanningsoefeningen goed want ik hou me te verkrampt en daarom kan het niet ontspannen. nou geloof me dat is het echt niet. heb jij er nog steeds last van? ik wil al de dokter terug is van vakantie weer naar de huisarts want ik vind dit echt niet normaal. ik moet ook niet aan een 2e kind denken voorlopig. mijn lichaam moet eerst minstens 4 jaar uitrusten en herstellen. mijn zoontje is nu 7 maanden.

    Reageer
    #15

    Ik zit zo ongeveer met hetzelfde probleem ik ben dit jaar in februari bevallen en heb ook altijd hevige buikpijn, echte steken. Ik heb een gewone bevalling gehad alleen had het wel ongeveer20 uren geduurd eer mijn dochtertje er was. De eerste maanden dacht ik dit zal wel gewoon zijn na de bevalling maar het wordt steeds erger. Alleen ik heb wel regelmaat met mijn ongesteldheid. Zou ook niet weten aan wat het ligt en kan je het best dan naar de genaecologe gaan of huisarts?

    Reageer
Reageer op: aanhoudende buikpijn na bevalling


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief