Pijn en steken onder linkerrib en wazig zicht… Wat kan dit zijn?

 • #1

  Ik heb al jarenlang pijn onder mijn linkerrib. Net onder mijn linkerribboog en ernaast gelegen omgeving. Het is niet de rib zelf. Vaak is de pijn hevig tot matig aanwezig en vrijwel dagelijks. Er zijn ook momenten/dagen dat het geen pijn doet. Vaak doet het ook pijn als ik op de plek zelf druk. Dit heb ik al langer dan 5 jaar. Naar mijn idee wordt de pijn met de jaren erger. Onderzoeken wijzen op niets uit. Op een MRI scan, buikecho of longfoto is niets te zien. Vaak is de pijn meer zeurend.

  Net voelde ik wel een hevige steek daar. Een steek daar heb ik niet eerder gehad. Bijkomende klacht is dat mijn eetlust ook minder is. Ik eet weinig en heb op momenten moeite met eten doorslikken. Niet duidelijk of oorzaak fysiek of psychisch is.

  Daarbij heb ik vrijwel elke dag last van wazig zicht. Dit kan ook op momenten ineens over zijn. In het openbaar heb ik vaak het gevoel van flauwvallen, omdat ik zo wazig zie en het voelt alsof ik “draaierig” ben. Ik kan het gevoel niet omschrijven… duizeligheid, licht in het hoofd zijn niet geheel de juiste termen. Voelt meer alsof ik niet echt aanwezig ben. Beetje zweverig. In combinatie met wazig/onscherp zicht is dat een heel eng gevoel. Vorig jaar augustus zakte ik in elkaar op een openbare plek en verloor mijn zicht voor zo’n kwartier terwijl ik wel bij bewustzijn was. Ik eet op dit moment niet voldoende en vul dat aan met drinkvoeding van Yfood, Nutridrink van Nutricia en Ensure Plus. Ook neem ik multivitamine bruistabletten (ijzer, Davitamon bruis of multivitamine van het Kruidvat huismerk. Toch voel ik me niet fit.

  Mijn algehele gezondheid is afgelopen jaar in 1x klap achteruit gegaan. Mijn huisarts komt geen stap meer verder. Ik loop vast. Ik overweeg een gastroscopie via Prescan/Private Scan in Duitsland. Daarvoor is geen verwijzing nodig. Is dit aan te raden?

  Heeft iemand misschien enige idee welke aandoening ik mogelijk heb? Ik loop al jarenlang zonder diagnose. Helaas worden de klachten met de tijd erger.

  Alvast bedankt voor alle hulp en reacties.

  Reageer
  #2

  Heel simpel en cliché:
  Is er wel eens gekeken of je hyperventileert?

  Reageer
  #3

  Nee, daar is niet naar gekeken. Wel vraag ik me af hoe dit gerelateerd is aan pijn onder mijn linkerrib die er al jaren zit? Ik denk dan eerder aan maag- en of darmklachten. Of iets aan de andere organen in die regio. Al weet ik niet waar de pijnklachten precies vandaan komen. Ik weet ook niet of het wazig zien ook enige verband heeft met de buikklachten.

  Reageer
  #4

  Niemand nog enig idee?

  Reageer
  #5

  Ga dan eens naar een fysiotherapeut en vraag naar je ademhaling te kijken.
  En lees hier op het forum eens wat topics over angst,stress en hyperventilatie door.
  Ongeveer 99% van de mensen die hier iets plaatst over jarenlang onverklaarbare klachten en al ontelbare, dure onderzoeken heeft gehad, blijkt gewoon te hyperventileren en had al jaren eerder door een fysiotherapeut van zn klachten verlost kunnen zijn!

  Reageer
Reageer op: Pijn en steken onder linkerrib en wazig zicht… Wat kan dit zijn?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief