Pijn middenrif

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Beste Onlinedokter,

  Ik zit met het volgende, ik heb de afgelopen maanden veel pijn in mijn lichaam en ben pas 28 jaar. Dit verschilt erg van locatie maar een aantal plaatsen komen duidelijk naar voren. Het begon onderaan bij mijn prostaat en heb ook aambeien die heel klein zijn maar toch wel hinderlijk. Soms voel ik een steek alsof er een breipen naar binnen wordt geprikt en snel eruit gehaald wordt. Ook heb ik zo’n steek een keer gehad in mijn urinekanaal en urine ingeleverd maar er was geen blaasontsteking te vinden, want ook had ik pijn aan mijn blaas en moest veel naar de toilet.

  De volgende klachten heb ik tot nu toe gehad en zijn niet verdwenen, de dokter vroeg of ik veel koffie dronk maar daar ben ik nu allang mee getopt maar dit blijkt geen effect te hebben. Want bij mijn navel heb ik ook pijn net zoals op de plaats van de lever en de mild. Vorige week had ik keelpijn en dat heeft 3 dagen geduurd, daarna kwamen enkele dagen van extreme vermoeidheid en was ik heel de tijd moe. Naar mijn idee was ik ook licht koortsig en had ik spierpijn. Er heerst griep maar ik weet zeker dat dit geen griep was. De steken in de mild had ik 2 weken voordat ik zo moe was al heb ik enkele weken geleden ook enkele dagen zo’n soort vermoeidheid gehad alleen was het dit keer erger. Dat dit de mild was heb ik opgezocht op internet en mijn huisarts heeft dit niet serieus genomen. Hij zei dat ik niet zoveel op internet moest kijken en niet naar een klacht moest toeleven. Dit is echter onzin want dat doe ik niet, sterker nog, bij de vorige huisarts (praktijk met meerdere huisartsen) werd mij aangeraden mee te denken en op internet te snuffelen. Nu heb ik louter gekeken naar de locatie in het lichaam.

  In het verleden heb ik namelijk een voorhoofdsholteontsteking gehad en na heel veel antibioticakuren heb ik met moeite een doorverwijzing gekregen naar de KNO, later bleek dat ik dus een septumcorrectie nodig had en het botje schreef stond. Ik word gewoon niet serieus genomen. Zo heb ik dat ook met een mondontsteking gehad waarvan ze in het ziekenhuis zeiden dat het kwam door een teveel aan antibiotica en mijn eigen huisarts vond dat ik de frequentie waarin ik het kreeg wel meeviel. Ik heb nu niet 1 probleem “de pijnen” maar ook het gedoe met mijn huisarts en daar word ik best gefrustreerd van.

  De laatste tijd heb ik ook last van maagzuur en enkele dagen geleden had ik een enorme pijn bij mijn borstbeen, toen kreeg ik later op diezelfde plek een steek en de pijn straalde uit naar mijn rug richting de nieren en ging van de pijn even door mijn benen en had het idee even onwel te worden door de enorme pijn (sterretjes voor de ogen en zag wazig). Dit duurde even enkele seconden en de dagen erna heb ik pijn aan mijn middenrif en steken aan beiden kanten van de ribben/borstkas (links rechts in de zij). Nu is het zelfs zo dat als ik mijn buik en dus de buitenkant van mijn lichaam aanraak dat het pijn doet en bij het liggen of uitstrekken of in elkaar zitten doet het overal pijn bij het middenrif. Zelfs als ik in of uit-adem en dat voelt echt te idioot voor woorden. Steken in mijn armen en benen/lies en verschillende plekken in mijn botten en lichaam lijken erger te worden terwijl de koude weg is (want daar verwees de dokter naar).

  Mijn maag lijkt wel iets meer opgezet en qua voeding leef ik normaal. Ook heb ik momenten dat ik het gevoel heb dat het zweet mij uitbreekt terwijl ik dat normaal niet heb en er is geen psychologische prikkel die daarvoor zorgt zoals angst. Als ik één glas wijn drink heb ik het idee te moeten overgeven en dat heb ik nog nooit gehad. Twee weken geleden met die keelpijn had ik ook wat schilferige plekjes op mijn arm en rode plekken op mijn hand en daar heb ik een foto van gemaakt want die zijn weer weg. Op mijn hoofd heb ik een gek plekje met een soort korstje erop die aan het wegtrekken is. De pijn achter mijn borstbeen is er een om niet goed van te worden en ik merk ook dat ik regelmatig een slechte adem heb en het eten niet goed zakt. Vaak oprispingen en ook tal van keren duizelig geweest wat de laatste tijd wel minder is geworden. Soms heb ik ook een bloedachtige smaak in mijn mond en ik heb het idee dat mijn tanden soms een beetje los staan omdat ik ze voel bewegen als ik zuig of op een dropje kauw.

  Volgens de dokter merk ik echt wel wanneer ik echt ziek ben maar ik ben echt niet gek. Ik voel dat er echt iets flink fout is met mijn lichaam en ik wil weten wat het zou kunnen zijn en waar ik heen gestuurd kan worden. Want ik wil eigenlijk onderzoek tot er iets gevonden is, tot op heden ben ik elke keer weggestuurd en is er niet veel gedaan. Dit terwijl de pijnklachten steeds erger zijn ondanks de vaagheid ervan. De huisarts heeft wel gekeken of er organen opgezet waren en dit was niet zo.

  Ik weet niet wat ik moet doen en ik voel mij niet serieus genomen in mijn pijnklachten. Kortom, graag advies.

  Reactie
Reageer op: Pijn middenrif
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief