‘S nachts en ‘s ochtends druk op dikke darm. Vaak moe.

  • #1

    LS,

    Sinds een jaar of acht heb ik ‘s nachts / ‘s ochtends vroeg (de piek is rond 06:00 uur) last van hoge druk in m’n dikke darm. Links onder dus. Het lijkt zich te concentreren rond de overgang van de dikke darm naar de endeldarm. Ik moet dan plassen en-of poepen. De druk doet regelmatig pijn. Vaak slaap ik onrustig door de druk en heb na het naar de WC gaan moeite met in slaap komen. Ik ben hierdoor eigenlijk altijd moe. Via de huisarts heb ik de volgende onderzoeken gedaan:

    Echo
    Endoscopie
    Feces (poep) onderzoek
    Bloedprikken
    FODMAP dieet
    Hypnotherapie

    En dan vergeet ik er vast ook nog een paar.

    De huisarts heeft bij mijn laatste bezoek aangegeven dat de medische wetenschap geen antwoord heeft op mijn klachten en me doorverwezen naar een acupuncturist. Ik vind dat erg teleurstellend en wil graag een oplossing. Ik ben dus op zoek naar lotgenoten met vergelijkbare klachten die wel een remedie hebben weten te vinden.

    Hoor graag van u.

    Met vriendelijke groet,

    Manus

    Reageer
    #2

    Heb je PDS?

    Reageer
    #3

    Het lijkt er sterk op dat ik PDS heb maar het uit zich dus op een zeer specifiek moment, alleen vroeg ‘s ochtends wat atypisch is.

    Reageer
    #4

    Ik weet nog niet zo zeker of dat nou zo atypisch is. Het kan samenhangen met wat je 's avonds eet en drinkt

    Reageer
Reageer op: ‘S nachts en ‘s ochtends druk op dikke darm. Vaak moe.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief