Niet verminderende maagklachten (6 maanden)

 • #1

  Hallo,

  Mijn naam is Baris en ik ben 24 jaar oud.

  In september en oktober 2022 ben ik 2 keer naar de kaakchirurg geweest voor het verwijderen van mijn verstandskiezen. Als pijnstiller heeft de kaakchirurg mij ibuprofen voorgeschreven. Bij beide keren heb ik 2 dagen lang elke dag 2 ibuprofen tabletten ingenomen (1 ochtend en 1 voor het slapen). In december heb ik een buikgriep opgelopen waarbij ik de volgende dag de gehele dag moest overgeven. Sindsdien heb ik er enorm last van maagklachten.

  Klachten: ik heb voornamelijk last van een opgeblazen gevoel bij het drinken van water, veel maagzuur, druk gevoel of pijn in de maagstreek, heel veel gas en opboeren. En soms heb ik last van een vastzittende boer waardoor het lijkt alsof ik ieder moment kan overgeven.

  In januari waren alle hierboven genoemde klachten aanwezig. Toen ben ik naar de huisarts gegaan en die wilde mijn ontlasting laten onderzoek met het vermoeden op een bacterie. Uitslag negatief. Ander vermoeden was dat mijn maag is beschadigd door de pijnstillers.

  Vervolgens heeft de huisarts mij omeprazol (20 mg) voorgeschreven en dat heb ik gebruikt. Hierbij gaf zij ook het advies om rennie tabletten en gaviscon te gebruiken. In de tussentijd ben ik nog zo’n 3 keer bij de huisarts geweest omdat de klachten niet verminderden. De dosering van omeprazol werd verhoogd naar 40mg.

  In maart was ik voor het laatst bij de huisarts en die schreef mij vezelzakjes voor om meer vocht binnen te krijgen en als dat niet hielp een verwijzing naar de mdl-arts. Een maand lang de vezelzakjes gebruikt maar helaas ook geen groot effect.

  In april zijn de klachten iets verminderd. Ik heb niet meer zo snel een opgeblazen gevoel meer en ik heb ook geen last meer van maagzuur. Om die reden ben ik ook, op advies van de arts, geleidelijk gestopt met omeprazol. Echter, ik heb nog enorm last van gas en opboeren. Gas knelt mijn hele lichaam en ik heb er behoorlijk last van. Soms lukt het boeren niet waardoor mijn hele lichaam vast komt te zitten.

  In april ben ik ook naar de mdl-arts geweest om een gastroscopie uit te laten voeren. Echter, de arts vond mijn klachten te mild en gaf aan dat met een gastroscopie zij niet iets zou kunnen vinden (ook gezien mijn leeftijd). Dus ik ben niet behandeld door de arts. Die heeft mij geadviseerd om een diëtist te gaan raadplegen en eventueel ook nog een logopedist.

  Op advies ben ik in april naar de diëtist geweest. Die gaf aan dat ik wellicht last heb van prikkelbare darmsyndroom en schreef mij het fodmap dieet voor. Ik heb 5 weken lang dat dieet gevolgd, maar zonder resultaat. De diëtist kon niet constateren of mijn klachten voedselgerelateerd waren. Kortom, ze kon mij niet eer verder helpen. Zij adviseerde mij om terug naar de huisarts te gaan en nog een poging te wagen bij de logopedist.

  Ik heb binnenkort een afspraak bij de logopedist, maar eigenlijk ben ik weer bij het begin. Voor mijn gevoel gaat de logopedist ook niet helpen.

  Kortom, na zes maanden zijn mijn klachten nog volop aanwezig en niets heeft mij kunnen helpen.

  Ik hoor graag of er mensen zijn die ongeveer de zelfde klachten hebben/hadden en en inmiddels weer beter zijn. Ook hoor ik graag wat jullie zelf hebben gedaan om beter te worden.

  Ter info; naast omeprazol en de vezelzakjes heb ik ook nog andere supplementen gebruikt met de hoop op eventueel herstel.

  *pre en probiotica
  *iberix/iberogast
  *supplement tegen prikkelbare darm syndroom
  *sinds heel kort gebruik ik ook pepermuntolie

  Ik zie jullie reactie en tips graag tegemoet!

  Groet,
  Baris

  Reageer
  #2

  Hoi, hier hetzelfde verhaal. 8 maanden verder en ook nogsteeds veel last boeren en lucht ook in de darmen. Volg al 6 maanden het fodmap dieet. Intussen Vanalles geprobeerd en getest maar ook zonder resultaat helaas. Ook binnekort naar de logopedist, ben benieuwd

  Reageer
Reageer op: Niet verminderende maagklachten (6 maanden)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief