Diarree na massage, alleen nog maar water

 • #1

  Goedemorgen,

  Afgelopen woensdag heb ik een tuinamassage gehad. Hierbij heeft ze een bepaald darmpunt in mijn buik gemasseerd (die zeer pijnlijk is). Verder diverse darmpunten op mijn armen en benen gemasseerd.

  S middags enorme prik ogen (gevoel van griep krijgen), s avonds ongemak in mijn buik en diverse keren naar het toilet van nog vaste ontlasting, maar wel smeuïger dan normaal. Donderdagochtend diarree en telkens diarree nadat ik iets had gegeten. Verminderde eetlust en misselijk.

  Nu op vrijdagochtend wederom diarree. Rest van de dag normaal gaan eten en sinds vanavond 9 uur is het helemaal mis. Continue waterige diarree. Begin van de avond zaten er nog wel vastere stukjes in, maar dit is nu helemaal verdwenen en alleen nog maar water. Vanavond/vannacht inmiddels 6-7x geweest. Flinke kramp in mijn buik en opgeblazen gevoel. Ook is dat pijnlijke punt in mijn darm echt gevoelig.

  Kan zo’n reactie nou echt door een massage komen? Zo ja, hoelang kan zoiets aanhouden?

  Ik heb nog zitten denken dat ik anders misschien een buikvirus zou kunnen hebben, echter niemand in ons gezin heeft het en het is 2-3 uur na de massage ontstaan.

  Hopelijk kunt u mij een beetje helpen want ik maak me wat zorgen.

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Als je een massage hebt gehad waarbij darmpunten zijn behandeld, is het dus logisch dat je darmen daar op reageren.
  Dat is ook de bedoeling.
  Nu kun je sowieso na een flinke massage je wat minder lekker voelen,je lichaam moet de vrijgekomen afvalstoffen afvoeren.
  Na een een gewone of sportmassage mag dat maximaal 48 uur duren, een tuinamassage zou je de masseur even moeten vragen,dat weet ik niet.
  Maar het lijkt mij dat ook daar de reactie niet langer dan 2,hooguit 3 dagen mag zijn.
  Een darmvirus kan natuurlijk ook.
  Zorg dat je in beide gevallen veel water drinkt, 1,5 tot 2 liter per dag en licht verteerbaar voedsel eet om je lichaam te helpen herstellen.
  Als je diarree blijft houden,bel dan even de huisartsenpost en vraag een diarree remmer.

  Reageer
Reageer op: Diarree na massage, alleen nog maar water
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief