Diarree na seks

  • #1

    Beste allemaal,

    Ik heb een vraag. Ik heb PDS (andere darmziektes zijn nooit uitgesloten omdat de dokter mij daar te jong voor vond, dus het werd PDS) en dus gevoelige darmen.

    Nu is mijn ontlasting redelijk stabiel de laatste jaren als ik geen gekke dingen eet. Echter merk ik sinds een half jaar ongeveer, dat wanneer ik bij mijn vriend heb geslapen en wij seks hebben gehad, ik de volgende dag een aantal keren diarree heb. Ik gebruik de Nuvaring, dus meestal doen we het zonder condoom. Nu heb ik op Metronieuws een artikel gevonden waarin staat dat bepaalde stofjes in sperma je baarmoeder maar ook je darmen in contractie kunnen brengen, waardoor je diarree kan krijgen.

    Zou dat de oorzaak zijn? Ik vind het wel heel vervelend. Wij wonen beiden nog thuis, en het is niet prettig om in een ander huis diarree te hebben. Daarbij zijn wij al 2.5 jaar samen en is het echt pas sinds enkele maanden zo, en ook niet altijd. 8 vd 10 keer zeg maar. Maar dus wel altijd de dag na seks, en ik eet daar hele simpele dingen zoals een tosti oid. Geen gekruide of vette dingen.

    Nu gaan we sowieso even testen of het daardoor komt door een condoom te gebruiken, maar ik vroeg me af of dit echt zo kan zijn en of ik hiermee naar de huisarts moet.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Ik denk niet dat het door het sperma komt. Dat zou je daar eerder ook al last van moeten hebben gehad. Ik denk eerder dat het door het aanspannen/inspannen van buik en spieren komt tijdens het vrijen. En dan zou het een gevolg zijn van de pds.

    Probeer het in ieder geval uit met de condoom, dan weet je of het daar wel of niet door komt. Probeer ook eens een ander standje, waarbij je benen, heupen en onderbuik niet aangespannen hoeven te worden.

    Reageer
    #3

    Bedankt Tandor! Dan ga ik daar ook op letten.

    Reageer
    #4

    Diarree na seks sinds kort? Je moet. Gwn een soa test ook gaan doen zou ik zeggen. Succes

    Reageer
Reageer op: Diarree na seks


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief