Constipatie

 • #1

  Hallo

  Sinds een goede week heb ik meer moeite om naar de grote toilet te gaan. 2 weken geleden had ik eerst diarree, daarna kon ik wel naar toilet maar niet zoals daarvoor. Ik kon vroeger makkelijk en zo goed als dagelijks naar toilet. Onlangs ook enorm geel pijn onderrug en buik (rechts). Ik drink voldoende. Ik heb wel wat stress gehad voorbije tijd en ook een huidinfectie.
  Moet ik me zorgen maken? En welke goede tips kan iemand me eventueel geven? Is eens een goede week niet goed naar toilet kunnen gaan normaal?

  Reageer
  #2

  Dan kan wel eens voorkomen. En waarschijnlijk is het dan afhankelijk van wat je eet en drinkt

  Reageer
  #3

  Dag John

  Ik maak me zorgen dat ik darmkanker heb. Ik ben 38 jaar, rook niet, drink maar heel af en toe eens een glaasje bier. Die buikpijn rechts en mindere ontlasting baart me zorgen. De stoelgang was steeds heel goed, zonder problemen altijd makkelijk naar de toilet kunnen gaan..
  Ik eet niet anders dan vroeger, toen ik makkelijk naar toilet kon. De pijn is ook specifiek rechtsonder, niet over de hele buik. Van de dokter kreeg ik enterol om de darmflora te herstellen. Maar toch pieker ik dat er meer aan de hand is. Een ontsteking kan het niet zijn, dan zou ik eerder diarree hebben denk ik zo. Maar die buikpijn moet van ergens komen? Koorts heb ik niet en ik eet vrij normaal.

  Reageer
  #4

  Maak je maar geen zorgen. Laat eens een algemene controle uitvoeren. Als er niets wordt opgemerkt is dat niets. Hier lopen mensen al tientallen jaren met zulke klachten… als dit permanent is moet je ermee gewoon leren leven. Kan van alles zijn: darmen, pancreas, gal, malabsorptie, dysbiose, en noem maar op. Ik spreek zelf ook uit ervaring.

  Reageer
  #5

  Dag Anoniem

  Bedankt voor je bericht. Herken je in mijn verhaal, omdat u spreekt over 'ik spreek uit ervaring' of had u andere symptomen? Het enige probleem bij mij is de obstipatie en de pijn in mijn buik. Ik ervaar ook pijn als ik enige tijd heb gegeten en weer moet opstaan.

  Reageer
  #6

  Zou letten op je voedingspatroon. Zorgen voor voldoende oplosbare vezels. Onder andere dus minder brood en meer groente. Zorgen voor voldoende gezonde vetten. Verzadigde vetten worden de laatste jaren nogal verketterd maar deze heb je juist nodig. Te weinig cholesterol kan leiden tot allerlei klachten, zoals ook verstopping. Verder de juiste voedingsstoffen. Magnesium en vitamine B zijn bijvoorbeeld belangrijk voor de neurotransmitters die onder andere je stoelgang reguleren.
  Verder kan osteopathie ook helpen bij bepaalde buikklachten. Zelf zoiets gehad dat een bepaalde plek in m'n darmen af en toe zeer deed. Ik zou ook altijd etiketten lezen. In die enterol ook titaniumdioxide.

  Reageer
  #7

  Misschien zit er een drol die wat lastiger passeert. Warm water drinken, je buik masseren (rechts doe je dat vaak naar boven), en misschien een kruik. Mij helpt zoethout ook, en daar heb je ook thee van. Sommigen zweren bij iets om ontlasting dunner te maken. Dat kan ook mbv vitamine C - of iets pittigs koken 😜

  Nee, kanker is een brug te ver. Dit soort klachten kan ook weer zo voorbij zijn en komen vaak voor.

  Reageer
  #8

  Hallo iedereen

  Bedankt voor de feedback. Nu kan ik wel 2x per dag naar toilet. Het is geen diarree,maar wel zo heel zacht, plakkerig je weet wel. Buikpijn is al zo goed als over. De tips zal ik ten harte nemen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Constipatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief