Pijn inademen buik links

 • #1

  Goedenavond,

  Al 9 maanden heb ik last van bepaalde klachten. Ondertussen bij een logopedist, psycholoog, fysiotherapeut en MDL-arts geweest.

  Het probleem wat ik heb, is dat ik altijd een tegendruk vanuit mijn keel voel bij het inademen. Deze tegendruk kan soms verdwijnen, als ik vanuit mijn buik heel diep inadem voor 30 herhalingen (op aanraden van de fysio). Deze ademhaling gaat gepaard met een enorm geknor(gevoel van verplaatsing) vanuit mijn maag, wat ook een pijnlijke sensatie geeft aan mijn linkerkant buik/linkerzij.

  Ik geef toe dat vanaf het begin dit gepaard ging met veel angst, wat het ook niet beter maakte. Maar nu ben ik zolang bezig, dat de angst er wel vanaf is, maar het nog steeds mijn leven belemmerd.

  Ik ben momenteel 23 jaar oud. Voor deze klachten sporte ik 6 keer per week en had ik een heel fit lichaam. Na een periode van 3 weken enorm veel hoesten(vooral in de nacht) heb ik deze klachten gekregen.

  Mijn vraag is: Waarom krijg ik een pijnlijke sensatie links in mijn buik/zij en enorme knorgeluiden als ik diep vanuit mijn buik adem? Soms als ik aan het wandelen ben en normaal adem, hoor ik ook dat mijn buik bij elke inadem een knor maak. Ik heb het gevoel alsof er gas vastzit op deze plek, maar het onmogelijk is om het uit te boeren (boeren doet dan ook heel veel pijn). Boeren heeft 1 week enorm veel verlichting gegeven, dat het leek alsof mijn klachten verdwenen waren. Dit bleef helaas niet voor lang, en nu zijn mijn klachten er nog steeds.

  Heeft iemand een idee wat het verband kan zijn tussen mijn knorrende maag, pijnlijke zij bij inademen en het gevoel alsof mijn keel mijn ademhaling blokkeert/niet goed functioneert?

  Verder zou ik ook een audio-opname kunnen toevoegen als men daar benieuwd naar is.

  Ik ben hopeloos op zoek naar een antwoord.

  Reageer
  #2

  Momenteel nog steeds bij de MDL bezig. Endoscopie zag er goed uit en echo ook. Nu gaan ze een PH meting doen in mijn slokdarm, vanwege de nog steeds aanwezige klachten.

  MDL heeft zelf geen idee wat het geknor+pijn bij de maag kan veroorzaken, dus verder wachten op onderzoeken met lange wachttijden ๐Ÿ™

  Als iemand dit eerder heeft gehoord/heeft gehad, laat het alsjeblieft weten!

  Reageer
  #3

  Dat knorrend geluid met ademen via de buik ken ik.
  Ik heb dat jaren gehad. Ik vroeg me altijd af hoe dit kwam en ben er nooit mee naar de huisarts geweest. Ik at nooit in de ochtend, pas rond 12 uur begon ik met eten.
  Toen ik ben begonnen met ontbijten heb ik er geen last meer van gehad, dit is echt wel 10
  Jaar geleden ongeveer.

  Reageer
  #4

  Hmm oke. Fijn dat het bij jou is weggegaan! Ik heb altijd het gevoel alsof deze lucht mijn slokdarm en daardoor mijn luchtpijp belemmerd.

  Als dese lucht er deels uit is, kan ik weer een beetje goed ademen. Verder is boeren ook lastiger dan voorheen, waardoor ik de druk niet weg kan nemen.

  Krijg vooral last tijdens compound oefeningen, zoals squats, deadlifts, rows en vooral incline bench press. Bij de laatste krijg ik enorme druk op mijn keel, waarna hij wel eens kan sluiten.

  Eventueel John een idee wat deze luchtophoping/strakke slokdarm/pijn zij/geluid vanuit maag kan veroorzaken?

  Reageer
Reageer op: Pijn inademen buik links
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief