Pijn bij inademen links!

  • #1

    Hallo, ik heb een vraagje...

    ik heb al sinds januari 2009 pijn bij het inademen.. Bij hoesten, lachen uitademen heb ik geen last, alleen bij het diep inademen. De pijn is links (hartkant) het is een stekende, zeurende pijn die altijd aanwezig is.

    als ik mij lang maak doet het t minst pijn, en als ik op mn buik lig, of op mn ene zij, doet het t meeste pijn.

    Heb al 2x een longfoto laten maken, is niks op te zien, bloedonderzoek ook niet, longen klinken goed.

    De dokter denkt aan ribben of spieren, maar ik kan alle bewegingen maken en je kunt op elke rib drukken zonder dat het pijn doet!

    Wie heeft er een idee????

    Reageer
    #2

    Kramp, of spanning, of houdingsafhankelijke pijn. ga eens wat meer bewegen, er is niets ernstigs aan de hand.

    Reageer
    #3

    Hallo Job, allereerst bedankt voor je reactie!

    Maar waar basseer je op, dat het niks ernsigs is?

    Kramp heb je toch meestal niet 7 maanden lang non-stop en kun je verder wel alle spieren gebruiken?

    Het is écht alleen bij het diep ademhalen..

    Het is niet dat ik gelijk denk aan iets ernstigs hoor, maar ik vind het gewoon raar dat het al zolang is, en het maar niet over gaat én ik nergens een plek kan drukken waar het het meeste pijn doet!

    Reageer
    #4

    Uit het verhaal blijkt dat er uitgebreid aanvullend onderzoek is gedaan en dat er geen afwijkingen zijn gevonden.

    Hieruit volgt de logische conclusie dat er niets ernstigs aan de hand is.

    Maar inderdaad, zekerheid heb je nooit en het kan toch ineens iets ernstigs blijken te zijn.

    Reageer
    #5

    Heb dezelfde klachten, alleen zit het bij mij rechts. Zou ook graag weten wat het is en vooral wat ik eraan kan doen, want het is best vervelend.

    Reageer
    #6

    Dag Inge, ben je al bij de huisarts geweest? Wat vond de huisarts van je klachten?

    Reageer
    #7

    dat klinkt als het syndroom van Tietze, googelen en dan weet je of het overeenkomt

    Reageer
    #8

    Syndroom van Tietze:
    Het syndroom van Tietze is een goedaardige, maar vaak hevig pijnlijke, chronische ontsteking van het/de kraakbeenverbinding(en) in de borstkas tussen de ribben en het borstbeen.

    Bron:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Syndroom_van_Tietze

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Eigenlijk heb ik het zelfde. Pijn bij het ademen en stil zitten in een houding. Sporten gaat prima en bewegen. De arts zegt atrose en ik geloof er niets van.

    Reageer
    #10

    Ik heb sinds een feestje zaterdag een aanhoudende pijn links onder mijn borstkas bij het inademen, als ik op mijn buik of op mijn zij lig. Ik heb op het feest wat te veel op en moest daar een aantal keer overgeven. Ik rook ook en telkens als ik een sigaret rook komt de pijn ernstiger terug daarna. Wat zou dit kunnen zijn? Ik ben namelijk bang dat het mischien niks met het feest te maken heeft maar dat het mischien eerste symptomen van longkanker kan zijn.

    Quinten, 17 jaar

    Reageer
    #11

    Longkanker zal het zeker niet zijn. het zou wel van het overgeven kunnen zijn. Ga even met de klachten naar de huisarts.

    Reageer
    #12

    ik heb hetzelfde. Normaal ademhalen nergens last van, wil je diep in ademen dan een vervelende nare steek wat daarna op een soort kramp lijkt. Soms is het een jaar weg en dan is het in een keer terug. Mijn dokter zei pleuritis, longen waren overigens schoon en heb eerder al foto's laten maken. Ook niks te zien. Ook ik zou graag willen weten wat het is want het voelt helemaal niet goed..

    Reageer
    #13

    Pericarditis

    Reageer
    #14

    Ik heb hier ook last van, maar bij mij is het als ik in bed lig. Bij sporten staan en zitten heb ik nergens last van maar zodra ik lig en diep inadem of gaap krijg ik een heel vervelende pijn aan mijn linkerkant van mijn borstkas ik weet zelf ook nog niet wat het is...

    Reageer
    #15

    Ik heb het ook wel eens, vooral denk ik door veelvuldig krachtig neus ophalen tijden postbezorgen, en daarom denk ik dat het bij mij een krampend spiertje is. (Vaak als ik het warm heb)

    Reageer
Reageer op: Pijn bij inademen links!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief