Misdiagnose

 • #1

  Jarenlang pijn tijdens stoelgang. Er werd mij altijd verteld dat ik pds had na een coloscopie en verschillende testen. Ook werd ik heel slecht benaderd door verschillende artsen aangezien ze allemaal in mijn dossier konden kijken. Ze zeiden och laat het maar dat is pds wat je hebt.

  Nu heb ik laatst een scan laten maken omdat ik toch altijd wist dat dit geen pds was. Ik heb elke dag enorm veel pijn en het blijkt nu dat mijn dikke darm aan de linkerkant (sigmoide) 5 cm ferm is ontstoken en de colon descendus ook helemaal.
  Ik heb momenteel een afspraak bij een ander mdl arts waarvoor ik medicatie ga krijgen hopelijk. Wat ik wel enorm eigenaardig vind is dat men tijdens de coloscopie niks kon vinden en bij verdere testen de artsen gewoon onbeschoft altijd reageerden.

  Ik heb 2 jaar afgezien elke dag en om de drie maanden belandde ik op het spoed met klachten waarbij ze mij maar dafalgan gaven. Bloedtest gaf geen ontsteking. Altijd werd er gezegd dat deze testen 100 procent betrouwbaar zijn.

  Hoe is dit nu mogelijk?! Kan het dat men na zoveel testen colitis kunnen missen en een misdiagnose stellen.
  Wat betreft die artsen, daar ga ik het niet bij laten!

  Reageer
  #2

  Hallo,

  Helaas kunnen ze weleens dingen over het hoofd zien. Ik denk zelf niet dat je iets tegen de artsen kunt doen. Ze doen er als ziekenhuis toch niet veel mee, met je klacht. En ik denk dat u blij moet zijn dat u eindelijk een diagnose hebt en een juiste behandeling krijgt.

  Ik heb zo'n soort situatie met mijn knie mee gemaakt. Sinds 2013 voelde ik iets in mijn knie verschieten of zat mijn knie vast. Gelukkig kreeg ik het zelf altijd weer goed. Maar had er veel last van.

  Ik heb tussen 2013 en 2017 vele mri scans gehad en kijkoperaties. Daar zagen ze steeds dat alles goed was. Wel af en toe een geravelde meniscus waarbij ze kleine stukjes weghaalde. Maar voor de rest zat het in mijn hoofd en was er niks aan de hand volgens de artsen.

  In 2017 is mijn knie weer op slot geschoten, maar kreeg ik hem niet goed en de artsen ook niet. Ik heb 2 weken met een gebogen (vaste) knie rond gelopen. De arts die mij opereerde zei dat er iets niet goed was, maar dat hij het niet kon vinden. Hij stelde voor om een second opinion te laten doen in het St. Maartenskliniek.

  Daar aangekomen kreeg ik te horen dat ze dachten aan een gescheurde meniscus, maar achter in mijn knie. Dus nog achter mijn kruisbanden. Echo gemaakt en het bleek te kloppen. Ook was mijn kruisband verkeerd geplaatst. Paar maanden later hebben ze een extra buitenband geplaatst en mijn meniscus gehecht. Na 9 maanden revalidatie is het helemaal goed gekomen!

  Anderhalf jaar later ging het weer mis. Eerst geprobeerd met fysio te revalideren, maar dat hielp niet. Weer geopereerd in het St. Maartenskliniek. Op de Mri zagen ze niks, maar ze kenden mijn vorige verhaal, dus vanwege de klachten geopereerd. Toen bleek mijn achterste deel van de meniscus los te zijn geschoten van mijn onderbeen. Die hebben ze weer vastgehecht. Net klaar met het herstel.

  Maar artsen kunnen dingen niet zien. Heb ook een klacht ingediend van het vorige ziekenhuis wat al die jaren heeft gezegd dat er niks was. Maar ze doen er niks mee! Ben blij dat er nu wel wat aangedaan is!

  Dus blijf positief en geef het vertrouwen aan de artsen en ziekenhuis waar u nu bent! Zij hebben wel de juiste diagnose gevonden!

  Reageer
  #3

  Ja ik heb wel jaren gesukkeld met immens veel pijn. Fijn is dit hoor. Letterlijk afgezien heb ik.

  Klacht of niet, geloof mij maar ik ga de boel nog op stelten zetten. Er klopt echt iets niet met die ziekenhuizen en artsen.

  Reageer
  #4

  Ik begrijp dat u veel pijn heeft gehad. Had ik ook met mijn knie.

  U mag van mij een klacht indienen, maar ik ben er dus bang voor dat ze er weinig mee doen. Tegen mij zeiden ze.... Ja het zijn mensen, die kunnen fouten maken en dat was het!

  Je kunt in het negatieve blijven hangen van.... Ze hebben iets gemist, dus een fout gemaakt waardoor ik veel pijn heb gehad. Maar dat schiet meestal niet op.

  Enige tip is, probeer juist van het positieve uit te gaan!! Het is balen wat er is gebeurd, maar ik weet nu wat ik heb, ze gaan er iets aan doen en ik richt me op mijn herstel!

  Sterkte in ieder geval!

  Reageer
Reageer op: Misdiagnose
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief