Ik weet het niet meer

 • #1

  4 weken terug was ik bij de huisarts, omdat ik voortdurend lucht opboer, een kriebel achter in mijn keel had, keelpijn en bittere smaak. De woorden "lucht opboeren" waren voldoende, het zal wel brandend maagzuur zijn. Ik mocht 2 weken maagzuurremmers slikken. Na 2 weken teruggegaan naar de huisarts. Ik boer nog steeds lucht, en heb nog steeds keelpijn + kriebel + vieze smaak. Huisarts verzoekt mij om toch nog een maand door te gaan met de maagzuurremmers, 2 keer per dag. Het probleem zou daarna verholpen moeten zijn. Ik zit nu exact op 2 weken van die laatste maand. 4 weken al geslikt, ik boer nog steeds lucht en nog steeds keelklachten.

  Heb er zelfs nog 2 mooie klachten bij gekregen:

  -Er komt soms lucht uit mijn maag/slokdarm naar boven. Geen boeren, alleen lucht. Bijvoorbeeld zojuist at ik een salade. Ik was aan het eten, neem een hap, kauw goed, slik, neem weer een hap, kauw goed, slik, maar terwijl de hap eten mijn slokdarm ingaat, voel ik weer soort van lucht opstijgen in mijn slokdarm. Met het eten mee gaat het echter weer naar beneden. Soms heb ik dit ook gewoon. Als ik rustig zit, ineens komt er dan lucht naar boven, bij mijn keel stopt het. Alsof mijn keelspieren het tegenhouden, vervolgens kriebelt mijn keel een paar secondes en dan is het over. Doodeng.
  -Ik voel geborrel aan de linkerkant van mijn maag soms. Alsof er 100 mieren aan het dansen zijn.

  Kan dit nog steeds brandend maagzuur zijn? Ik begrijp het niet. Een maagzuurremmer remt maagzuur, maar wat ik ook heb, bij mij remt er dus geen maagzuur? Weet even niet wat ik moet doen. Nog 2 weken netjes doorslikken of deze week toch al weer terug naar de huisarts. En wat dan? Ik heb al gelezen dat een gastroscopie niet zo snel wordt uitgevoerd als je nog jong bent en geen ernstige pijnklachten hebt. Ik heb ook geen darmklachten. Ik zie geen weg hieruit. Ik kan hier overigens prima mee leven, maar ik zit wel in angst over wat dit is, als het geen brandend maagzuur is. Gaat dit ooit over?

  Reageer
Reageer op: Ik weet het niet meer
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief