prop in maag

  • #1

    HALLO ALLEMAAL IK LOOP AL MAANDEN MET MAAGKLACHTEN , HET LIJKT OF ER EEN PROP ZIT TUSSEN DE MAAG EN DE SLOKDARM . HET DOET NIET ZEER , MAAR HET IS WEL HEEL IRITANT.WIE HERKENT DEZE KLACHTEN.

    Reageer
    #2

    met zoiets loop je natuurlijk niet maanden door!
    gewoon naar de huisarts! gevoel dat het eten blijft zitten?
    kan een zgn breuk in het middenrif zijn, maar ook iets anders, altijd na laten kijken en nooit met klachten doorlopen.
    Brenda

    Reageer
    #3

    Je bedoelt de slodarm waardoor het eten vanaf je mondholte via de slokdarm naar de maag gaat? Wat merk je dan? Kun je niet slikken? Blijft het in je keel steken?
    Ben je daarnaast extra gespannen de laatste tijd. heb je misschien de spreekwoordelijke brok in de keel of een knoop in de maag? Emoties zijn sterk van invloed op maag- en darmklachten.

    Reageer
    #4

    Iedereen kent wel een aantal gezegdes die gerelateerd zijn aan een bepaald orgaan. Iets moeilijk verteerbaar vinden, het ligt als een steen op mijn maag, met iets in je maag zitten, je gal niet hebben kunnen spugen en ga zo maar door. Zonder te willen generaliseren (natuurlijk gaat het niet voor iedereen op) hebben maagpatiënten vaak problemen met het uiten van agressie en/of ergernissen (hij loopt zich van binnen op te vreten). Vaak zijn het mensen die zichzelf geen conflicten willen toestaan of het zijn juist uitermate agressieve mensen. Als je naar de voeding kijkt die een maagpatiënt verlichting brengen is dit maar al te vaak licht verteerbaar danwel vloeibaar voedsel. Boeren zou je kunnen zien als het luchten van de maag of als de druk laten ontsnappen.
    Als een maagpatiënt met zijn klachten naar een klassiek homeopaat gaat zal deze niet alleen kijken naar de maagklachten op zich, maar op zoek gaan naar de aanleiding van de maagklachten. Veelal is er een link te vinden tussen de mentaal-/emotionele beleving van de patiënt en de klachten. Als wij het mentaal-/emotionele weer in evenwicht brengen dan zullen de maagklachten doorgaans verdwijnen. Belangrijke vragen die iemand zich zou kunnen stellen zijn: Wat kan of wil ik niet verteren? Waarom zit ik mij zo op te vreten, wat maakt mij zuur? Wat doe ik met de conflicten die ik tegenkom?

    Reageer
    #5

    Ja ik ken dat wel.
    Heb allerlei onderzoeken gedaan maar daar is niks uit gekomen.
    Dan gooien ze het al gauw op stress

    Reageer
    #6

    Wat dus blijkbaar erg logisch is! Uitvoerig lichamelijk-, bloed- en beeldvormend onderzoek heeft niets opgeleverd.

    En dat wil jij niet horen want jij hebt ook twaalf jaar gestudeerd voor dokter, en jij weet het vast beter. Wat is jouw idee dan, ik ben erg benieuwd?

    Het is gemakkelijk te roepen dat je het ermee oneens bent, maar geef dan een alternatief. Jouw bijdrage voegt op deze manier niets toe

    Reageer
    #7

    ik heb hier ook al maanden last van. Denk dat het stress is. Ik slik nu kalmeringsmiddelen en hoop dat het helpt. Anders toch maar naar de dokter.

    Reageer
    #8

    Als je kalmeringsmiddelen slikt, neem ik aan dat je die van de huisarts gekregen hebt. Of heb je op eigen houtje besloten medicatie te gaan gebruiken? En hoe kom je daar dan aan?
    Als je wel bij de huisarts bent geweest, welke diagnose heeft hij of zij bij jou gesteld? Dacht hij dat het spanning was? Is er zoveel gebeurd de laatste tijd, of ben je altijd erg gespannen? Als het chronisch is, dan helpen pillen dus weinig, als het sinds kort is, in ieder geval sterkte gewenst.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik dank jullie voor je reaktie , maar bij mij heeft het niets te maken met stress.Het gevoel is net of ik een tennisbal heb in geslikt,heb ook pillen gehad tegen maagzuur maar doe hielpen niet,dus word er binnekort een maag onderzoek gedaan,PS eten is geen probleem.
    MVG JO

    Reageer
    #10

    Ik ben benieuwd naar de gastroscopie en de informatie van uw gastroenteroloog.

    Reageer
    #11

    ik heb inmiddels een gastrocopie gehad en er is niets gevonden , er zijn wel hapjes weg gehaald en dat is nog even afwachten.wel melde de arts mij dat deze klachten vaker voorkomen terwijl er niets gevonden word .aan de ene kant is dit natuurlijk een goed teken , maar ondertussen blijf ik wel met mijn klachten zitten.

    Reageer
    #12

    psychosomatiek...

    Reageer
    #13

    We hoorden een keer van onze kinderarts dat mensen overal een stempel op willen hebben. Het een naam geven. Hij vertelde dat hij in zijn studietijd tijdens een college had meegemaakt dat een psycholoog had verteld dat dit menseigen is. Er zijn genoeg klachten en symptomen maar waar niets mee kan worden gedaan. Hij had gezegd dat mensen dit ook eens accepteerden. Dit kwam n.a.v. van problematiek van ons zoontje. Ze hadden verschillende onderzoeken gedaan, maar konden niets vinden. Hij vertelde dat we ook moesten acepteren dat de klachten wel aanwezig waren, maar dat ze er geen naam aan konden geven. Dit is even slikken. Mensen zijn niet gauw tevreden. Bij elke aandoening wil men een stempel. Dit mankeer ik.

    Reageer
    #14

    Een wijs man, dat onderschrijf ik. Toch is bij maag en darm klachten duidelijk een psychische component te destilleren, vaak ik weerwil van de patiënt die stug op zoek blijft gaan naar een lichamelijke oorzaak. Dat is ook een kant van het verhaal.

    Reageer
    #15

    Ik heb hier ook erg last van.
    Soms voel ik het niet en dan ineens is het er.
    Dokter wou me gisteren voor een maagonderzoek sturen.
    Nou heb ik dat al eens gehad en dat was eens en nooit weer.
    Dus heb ik nu Omeprazol gehad voor een maand.
    Ik ga over 2 weken naar Griekenland en ik hoop dat mijn klachten dan een beetje weg zijn.
    Anders moet ik als ik terug van vakantie ben alsnog dat onderzoek.
    Maar ik eis een slaapmiddel ofzo, doen het echt nooit meer bij bewust zijn.
    Eten en drinken is trouwens geen probleem, dus het kan eigenlijk niet een prop zijn, maar zo voelt het wel.

    Reageer
Reageer op: prop in maag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief