Allemaal vage diagnoses. Steeds meer pijn en steeds zieker..

 • #1

  Ik hoop dat iemand zich kan vinden in mijn verhaal of dat jullie ideeën hebben wat het zou kunnen zjjn..

  Het begon allemaal in december. Ik kreeg ineens hele erge buikpijn.
  Ik ben toen naar de huisarts geweest en ik kreeg daarna ontlasting,bloed,urine onderzoek en een echo. Hier kwam niks uit. Ik kreeg daarna al snel de stempel "Prikkelbare darm syndroom". Ik kreeg mebeverine. Na een week ging het ineens beter en ik dacht yes! Ik voel me weer goed.
  Maar andere halve maand later kwam de buikpijn terug. Maar nu 10 x zo erg..
  Weer bij de huisarts geweest en hij zag als enige optie nog om naar de gynaecoloog te gaan. Ook daar kwam niks uit..
  Een paar weken later kreeg ik ineens pijn bij het plassen. Bij de huisartsenpost geweest en daar bleek ik een fikse blaasontsteking te hebben. Dit is toen verholpen met antbiotica.
  Helaas werdt de buikpijn nog steeds met de week erger en erger. In april lag in te slapen op mijn rechterzij en werdt ineens heel erg misselijk wakker. Ik heb toen 5x gespuugd. Ook bleek ik koorts te hebben. Ik ben toen bij de spoed geweest en daar bleek de blinde darm dubieus verdikt. Geen ontstekingswaarden dus naar huis gestuurd en ik moest de volgende dag terug komen. De volgende dag was de blinde darm niet te zien op de echo maar wel de ontstekingswaarden licht verhoogd. Ik kreeg een doorverwijzing voor een ct scan. Helaas enkele weken later niks te zien met de ct scan.
  Nog steeds begon ik me elke week slechter en slechter te voelen.
  Van de dokter kreeg ik psylliumvezels maar ook dat deed uiteraard niks. Naar lang aandringen eindelijk een doorverwijzing naar een maag lever en darm arts.
  Nog steeds elke dag ongekende pijn, borrelende darmen, maagpijn,misselijk, duizelig, niet meer op mijn rechterzij kunnen liggen. Geen verkeerde bewegingen, geen scooter meer kunnen rijden, overal werdt ik kotsberoerd van.

  In de tussentijd moest ik voor de arts weer een ontlastings onderzoek en bloedonderzoek laten doen. Daar kwam uit ;

  tissue transglutaminase (ttg) iga antistoffen, dubieus/positief.

  Ik kreeg een week daarna een gastroscopie.
  Met die gastroscopie bleek, dat mijn maag te rood was en het slijmvlies te rood. En met de vier darmbiopten bleek,
  Een lichte afweerreactie hooguit marsh 1.
  Dus.. nu al 4 weken lang glutenvrij en lactose vrij. Lactose hoeft niet van de arts maar ik doe het voor de zekerheid.
  Voor mijn maag kreeg ik omeprazol.
  Na 1 week werdt ik nog zieker , de buikpijn werdt erger, mijn maag deed heel veel pijn. Van de arts moeten stoppen met omeprazol. Je maag knapt vanzelf wel op..
  Nu ben ik 3 weken verder en eet ik ook geen glucose stroop etc meer (fodmaps) omdat ik merkte dat ik die ook niet meer kon verdragen.
  Gister had ik een glutenvrije cakeje met hazelnoot gemaakt van rijstmeel en daarna zette mijn keel op en begon mijn tong te tintelen.
  Het lijkt wel alsof ik niks meer kan verdragen kwa eten en blijf me met de dag slechter voelen en steeds meer en meer pijn.
  Heeft iemand een idee?
  ..
  Mijn hele leven ligt stil momenteel (ik ben 26) en de moed zakt me echt in de schoenen. Artsen blijven zeggen volhouden met het glutenvrije dieet maar voor mijn gevoel klopt het niet omdat ik continu verslechter.

  Reageer
Reageer op: Allemaal vage diagnoses. Steeds meer pijn en steeds zieker..
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief