Maag/darm problemen sinds 10 weken, nog geen diagnose, afvallen, pijn, branderig

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik ben een vrouw van bijna 65.

  Sinds een week of tien heb ik behoorlijke maag/darm problemen. Het zijn vreemde klachten, nooit eerder gehad.

  Een brandend gevoel in de darmen (een soort ‘prikken’) en bij bukken maagpijn en energieverlies.
  Ik heb een echo van de buik gehad, ontlastingsonderzoek, bloedonderzoek en ik wacht nog op uitslag van het coeliakie bloedonderzoek. Tot nu toe zijn er geen bijzonderheden gevonden.

  Ik ben afgevallen (ik snoep niet meer, dat speelt zeker ook een rol) en ben bij tijd en wijle erg misselijk geweest.
  Het enige dat tot nu toe helpt is Omeprazol terwijl ik geen oprispingen heb. Mijn huisarts dacht dat maagzuur in de darm loopt bij mij. Dat laatste houdt me bezig, kan dat überhaupt wel? Ik heb geen maagzweertje, geen tekeningen van een ontsteking of bloedarmoede.

  Aanstaande woensdag ga ik weer naar de huisarts, als er niets uit de coeliakie uitslag komt wil ik een maagonderzoek. Ik pieker over wat er toch aan de hand is..

  Herkent iemand de klachten of kan iemand me op weg helpen? Ik heb geen galblaas meer en door een complicatie bij een ERCP (kijkonderzoek naar steentjes in de galgang) ooit een alvleesklier ontsteking gehad. Maar dat is jaren geleden. Ik let wel op dat ik niet te vet eet en moet opletten dat ik genoeg drink, (thee e.d), van jongs af aan heb ik slecht gedronken. Maar mijn nieren zijn in orde volgens het laatste bloedonderzoek.
  Heeft iemand een idee in welke richting ik het moet zoeken?

  Bedankt voor het meedenken..

   

   

   

   

   

   

  Reageer
  #2

  Moeilijk om daar zo iets over te zeggen, maar het zou kunnen dat de sluitspier /klepje van de maag niet goed functioneert

  Reageer
  #3

  Hallo John, bedankt, ik heb daar ook aan gedacht. Ik las ergens iets over gal dat in de maag loopt, daar wil ik ook naar vragen. En een middenrifbreukje? Opmerkelijk is dat als ik ook maar iets knellende kleding draag op het gebied van de maag ik me meteen heel beroerd ga voelen. Mijn coeliakie uitslag was er nog niet, ik heb een afspraak woensdag (morgen) bij de huisarts. Dan zal ik het horen. Ps; omdat het al zo lang duurt en ik afval zou ik natuurlijk graag willen dat er snel een diagnose komt. Is een chronische blindedarmontsteking ook een optie? Ik heb ook al lang pijn rechtsonder in de buik. Bij de echo was er niks te zijn. Gyneacologisch onderzoek wees ook niks uit. Omdat mijn klachten een combinatie van maag/en darm klachten zijn ga je van alles bedenken...maar de maagklachten kunnen daar niet van komen denk ik.(?) Ik denk wel dat ik er verstandig aan doe een maag/lever darm arts te raadplegen. Zeker met mijn historie. Hopen dat dat lukt ivm corona in het ziekenhuis.

  Reageer
  #4

  Ik bedoel eigenlijk het klepje aan de andere kant van de maag. Een middenrifbreuk zou ook een mogelijkheid zijn. Bespreek het morgen in ieder geval

  Reageer
Reageer op: Maag/darm problemen sinds 10 weken, nog geen diagnose, afvallen, pijn, branderig
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief