Buikpijn, vermoeid, verminderde eetlust maar geen diagnose

  • #1

    Beste,

    In de naam van mijn bericht staat het al: ik heb last van buikpijn, vermoeidheid en een verminderde eetlust. Het is al een hele weg geweest. In mei 2016 ging ik voor het eerst naar mijn huisarts met deze klachten en zij heeft mij hier toen medicatie voor voorgeschreven. De volgende 6 maanden ben ik verschillende keren terug gegaan aangezien de medicatie geen hulp boodt. Uiteindelijk heeft ze me verwezen naar een MDL-specialist voor een gastroscopie. De huisarts liet me bij haar komen voor de uitslag en vertelde me dat ze een diagnose had: glutenintolerantie! Blij dat ik na maanden een diagnose had, begon ik strikt aan mijn dieet. De eerste paar maanden hielp dit niet, maar ik dacht dat mijn lichaam gewoon nog moest herstellen. Het is daarna ook effectief beter gegaan. In november 2018 keerde echter al mijn klachten weer terug. Ik ben terug naar de MDL-specialist gegaan en hij vertelde mij dat de huisarts een fout had gemaakt i.v.m. mijn diagnose. Ik was toch niet glutenintolerant. De specialist begon al onmiddellijk te praten over het vermoeidheidssyndroom en een spastische darm. Ik heb toen een coloscopie laten doen. Hier bleek alles in orde. Volgens de specialist had ik gewoon een spastische darm en moest ik er maar mee leven.
    Ik herken me echter niet in de verhalen die ik lees op het internet over het prikkelbare darm syndroom. Ik vind het ook vreemd dat mijn calprotectine-waarde en lymfocyten-waarde te hoog zijn. Inmiddels zijn mijn klachten enkel erger geworden en ben ik van 54 kg naar 48 kg gegaan.
    Ik ben 20 jaar. Naar school gaan is elke dag een strijd omdat ik me niet goed voel en liever in bed blijf. Mijn sociale leven staat ook op een laag pitje.
    Ik heb een afspraak gemaakt bij een andere specialist en hoop dat hij me volledig wil onderzoeken en iets vindt. Hopelijk herkend iemand zich in mijn verhaal!
    Het is al zo lang aan de gang en ik ben ten einde raad. Het lijkt wel of niemand mijn klachten serieus wil nemen.

    Groetjes,
    Een gefrustreerde meid

    Reageer
Reageer op: Buikpijn, vermoeid, verminderde eetlust maar geen diagnose


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief