Druk op borst en gevoel van brok tussen borstbeen

 • #1

  Sinds 4 weken heb ik last van druk op mijn borst. Ik ben 32 en erg fit. Hartfilmpje, uitgebreide bloedtest en CT scan laten maken. Alles ziet er helemaal goed uit. Als het erg wordt dan lijkt het net of er een riem langs mijn borst zit en miin borst aan de linkerzijde wil opblazen. Dit is echt aan de links onder mijn tepel. Dit lijkt meer te irriteren bij beweging en helemaal als ik stil in de auto zit. Verder heb ik nu sinds een week ook een brok tussen mijn borstbeen die soms links lijkt te zitten maar ook vaak later naar het midden trekt. Dokters snappen mijn klachten helemaal niet en zeggen nu dat het stress kan zijn. Dit is mogelijk maar het is ontstaan na 2 weken vakantie met weinig beweging (wel lopen) en veel eten en drinken. Ik kan niet op mijn linkerkant liggen (voelt als spierverkramping bij mn borst) en de auto kan echt een hel zijn, hierbij voel ik elke bocht, drempel en rem. Iemand enige ervaring? En hoe hiermee om te gaan.

  Eet al ruim 4 weken erg gezond en drink ook niet meer. Slik ook pantoprazol maar dit werkt niet voor mijn klachten.

  Thanks!

  Reactie
  #2

  De klachten begonnen na de vakantie toen je weer aan het werk ging?
  Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #3

  Ze begonnen tegen het einde van mijn vakantie, werk hard maar vind het nooit erg of heb nog nooit een dag gehad dat ik er tegenop kijk. De test kan ik niet afronden, ik herken de zweetaanvallen snachts (paniekerig) , brok tussen ribspieren en diep zuchten/ademhalen wel van de afgelope maanden. Nu ben ik heel bewust op mijn ademhaling aan het letten sinds een week maar zonder al teveel vorderingen. Merk dat als ik het koud heb mijn linker borst spier wel heel erg kan trillen, maar de druk/pijn zit echt onder mijn spieren.

  Reactie
  #4

  Werkte de test niet?

  Het lijken toch hyperventilatieklachten. Je hebt geen spanningen gehad om weer te gaan werken in deze coronatijd?

  Reactie
  #5

  Dank voor je reactie.

  Als ik de test maak en druk op uitslag, gebeurd er niets.

  Ik zit in de IT en voor mij is er niet gek veel veranderd sinds corona en vind mijn wel redelijk leuk.

  Hyperventilatie zou mogelijk kunnen zijn al vind ik het vreemd dat ik zo slecht ga in de auto (. Het gevoel in mijn borst houdt ook al 4 weken flink aan, het is geen ver gevoel maar een soort constante zware spierpijn zonder gesport te hebben (en het zit onder mijn spieren). Overigens ben ik wel bezig met een psychosomatische fysio om stress/hyperventilatie wel te onderzoeken.

  Reactie
  #6

  Het zijn wel typische klachten. Wellicht toch sinds langere tijd wat stress opgebouwd. En dat gaat soms ongemerkt

  Reactie
  #7

  Dank hiervoor. Denk dat een oplossing hiervoor voor ieder persoon verschillend zal zijn. Ik probeer te sporten (fietsen, lopen) maar dit kan erg ongemakkelijk zijn. Ook ben ik bezig met ademhalingsoefeningen.

  Mochten er verbeteringen komen dan meld ik het graag nog. Zeker omdat ik hoop dat andere mensen hier ook mogelijk beter mee kunnen omgaan.

  Reactie
  #8

  Wat ik overigens een vreemde klacht vind en nergens lees is dat trillingen mijn klachten verergeren. Dus stil in een auto zitten is enorm vervelend. Het lijkt alsof er een glas water in mijn borst zit en bij remmen of gasgeven, al het water naar een kant drukt en mijn linkerborst wil ontploffen. Ook hobbels voelen hetzelfde. Kan dit zo erg van stress komen?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ja dat zou kunnen

  Reactie
  #10

  Omdat ik veel verhalen zie zonder updates/uitslagen wil ik mijn voortgang wel delen:

  Ben nu in totaal 8 weken verder. De pijn is enigzinds verminderd, naja dat denk ik. Ook maak ik me minder druk dus ik leer ermee omgaan. Ik ben al 8 weken bezig met gezond leven, ademhalingsoefeningen en veel bewegen. De auto gaat inmiddels ook iets beter maar helaas gaat t allemaal erg traag (15% verbetering).

  Neurologie kan niks vinden en heb ook een maag darm onderzoek gehad, alles ziet er goed uit.

  Het lijkt alsof de klachten veranderen van druk (alsof ik een gordel om heb). Naar het gevoel dat er een stukje zit bij mn borst zit en verplaatst bij beweging.

  Ook merk ik dat ik een piep in mijn hoofd heb die echt aanwezig is.

  Ik ben een beetje radeloos geworden omdat de klachten in 8 weken niet verbeteren en ik wel veel beweeg. De fysios zeggen dat het stress en verkeerde houding is maar hier werk ik heel bewust aan en doe hun oefeningen, zonder resultaat.

  Ik voel me verder wel goed dus dat is fijn maar ik blijf het erg vreemde klachten vinden voor een fitte jonge man van 32 en denk/voel alsof ze iets over het hoofd zien dat niet op de CT of bloedonderzoek te zien is

  Mocht ik weer een update hebben dan laat ik het weten. Mocht iemand anders een tip hebben, dan hoor ik het ook graag.

  Reactie
  #11

  doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
Reageer op: Druk op borst en gevoel van brok tussen borstbeen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief