slokdarmspasmen

 • #1

  hallo

  ik sukkel al een hele tijd mijn pijn in de borststreek naar alle dokters geweest steeds kreeg ik het zelfde stress nu de laatste tijd kreeg ik last van me meermaals te verslikken de laatste tijd werd ik bang dat dit eens ging gebeuren als er niemand thuis was . nu ben ik onder een mr scanner geweest en hebben ze gezien dat ik slokdarmspasmen heb is er daar al iemand voor behandeld en hoe kan er me iemand raad geven wat het beste is alvast bedankt voor jullie reactie groetjes marleen

  Reageer
  #2

  Hey,
  Ik heb al jaren last van mijn maag en daarvoor ook een gastroscopie ondergaan(resulaat = refluxoesofagitis graad 2)Ik heb er toen medicatie voor gekregen die even heeft geholpen,het afzien van de pijn na het eten verdween en het verschrikkelijk boeren laten ook. Die medicatie moest ik toen na een goeie maand stoppen. Daarna had ik er soms nog last van.
  Nu had ik last van hevige pijn tussen mijn borsten en ben ik naar de huisarts geweest omdat ik dacht iets aan mijn hart te hebben. nu bleek het dat ik slokdarmspasme heb.
  Ik neem nu voor de spasme medicatie(omeprazol sandoz 20mg) maar ik vraag me af of dit alles oplost of dat het maar tijdelijk is? Ik ben het ondertussen grondig beu om steeds na het eten misselijk te zijn en alles precies terug te moeten overgeven, genieten van een maaltijd zit er voor mij spijtig genoeg niet in omdat ik erna toch sowieso klachten krijg.
  Als iemand zich hier in herkent zou ik het fijn zijn om met je contact te hebben. ik voel me niet begrepen door mijn omgeving omdat zij het zien als aandachttrekkerij (vb tijdens de maaltijd ineens niet meer kunnen slikken en het moeten uittuffen)
  Groetjes van een wanhopige.

  Reageer
  #3

  Oesophagus spasmen hebben een averechts effect op de normale peristaltiek van de slokdarm waarmee de voeding naa de maag wordt gestuwd.

  Alsof het verkeer op de drukke snelweg ineens om moet keren om kort daarop toch weer de eerste route te volgen, met alle opstoppingen botsingen tot gevolg.

  Hierdoor kun je dus bijvoorbeeld slikklachten krijgen, oftewel dysphagie

  De oorzaak is niet goed bekend. Het zou neurologisch kunnen zijn als gevolg van schade aan zenuwen waardoor de verkeerde boodschap wordt doorgegeven. Maar het is ook bekend dat stress het ook kan veroorzaken. Op zo`n moment is er blijkbaar een goede reden voor de patiënt het verkeer techtsomkeerd te zenden...

  Je kunt hier flinke pij op de borst van hebben, logischer wijze in relatie tot druk verkeer, dus na een maaltijd is de kans veel groter.
  Naast dysphagie kun je een gobusgevoel krijgen, alsof er iets in de keel zit.
  Zuurbranden en overgeven horen ook bij het klachtenpatroon.

  Bij milde klachten is geruststelling vaak voldoende en zie je de klachten in de loop van de tijd verdwijnen om bij perioden van hevige stress weer terug te komen. Niet te zwaar tafelen is het tweede dat je zelf kunt doen, naast een korte wandeling na het eten om het eten in alle ontspanning goed te laten zakken

  Als je medicijnen wilt gaan gebruiken zijn er verschillende opties die een MDL-arts je kan voorschrijven. Van een relaxerende werking op de slokdarm tot een minder agressieve reflux, is er veel mogelijk. Zelfs angstmedicatie kan de stress verminderen en de daardoor dus de klachten doen laten afnemen.

  Bij ernstiger klachten, als leefregels en medicatie niet toekreikend zijn kan er geopereerd worden. Hierbij wordt de slokdarm in de regel ruimer gemaakt, zodat het eten alsnog beter kan zakken.

  Reageer
  #4

  Wanhopige, ben je al eens een flinke boswandeling gaan maken om al je spanningen eens goed kwijt te raken? Je lijkt nog nog zo heel erg ernsig aangedaan door de spasmen, maar als je zo doorgaat is de kans niet gering dat de behandelingen steeds heviger moeten worden, om je van je klachten af te helpen. Wellicht is het zelfs een overweging eens met een psycholoog te gaan praten over alles wat je dwarszit.
  Het is maar een suggestie, en zeker geen belediging, ik hoop dat je mij goed begrijpt.

  Reageer
  #5

  Hey,
  Leontien, ik voel me zeker niet beledigd.
  Ik ga elke dag anderhalf uur in het bos wandelen met den hond dus beweging heb ik genoeg.
  Veel spanningen kan ik ook niet hebben aangezien ik werkloos ben en momenteel geniet van het niets doen!
  Ik heb ondertussen ontdekt dat ik er meer last van heb als ik de avond ervoor nog iets gegeten heb dus dit doe ik nu niet meer en dat helpt toch al iets. Ik dwing mezelf niet meer om iets te eten,dit deed ik ervoor wel want anders kon ik soms een hele dag amper iets eten omdat mijn maag precies weigerde en uit schrik om last te krijgen. Ik eet nu gewoon als ik honger heb en als ik geen honger heb dan probeer ik een tas soep te drinken ipv van boterhammen ofzo.
  Deze morgend ben ik wel weer wakker geworden met stekende pijn in mijn borststreek, het is nu al minder maar toch nog aanwezig.
  Ik wacht af hoe het verder verloopt en als het terug erger word ga ik nog eens naar de dokter, mss dat ze nog eens een gastroscopie kunnen nemen om te zien of er nog iets anders aan de hand is.
  Alvast bedankt voor de reacties!

  Reageer
  #6

  Pijn op de borst kan ook op angina pectoris wijzen. Ga ermee naar de dokter, wacht hier niet mee!

  Reageer
  #7

  Angina pectoris is een drukkend, respectievelijk zwaar gevoel of pijn midden op de borst (indigestieachtige pijn) dat ontstaat als de hartspier niet voldoende bloed toegevoerd krijgt om het hart zijn werk te laten doen. Meestal wordt dit veroorzaakt door vernauwing van de kransslagaders, vaak in combinatie met lichamelijke inspanning of emotie waardoor het hart krachtiger gaat kloppen en dus meer zuurstof nodig heeft. Bij afnemende zuurstofbehoefte van het hart verdwijnt de angina pectoris dan weer.

  De pijn die ontstaat door een plotseling optredende verstopping van een kransslagader door een bloedstolsel (trombus of embolie) is in aard gelijk aan die van angina pectoris, maar meestal heviger en houdt langer aan. Bij volledige afsluiting van een vat treedt na enige tijd (> 20 minuten) een hartinfarct ('hartaanval') op.

  Angina pectoris kan worden bestreden door de bloedvaten medicamenteus te verwijden (na toedienen van nitroglycerine verdwijnt de typische angina pectorispijn) of door de inspanning terug te brengen. Ook het verlagen van de bloeddruk leidt ertoe dat het hart minder arbeid hoeft te leveren en zal dus een anti-angineus effect hebben.

  De kans op het ontwikkelen van angina pectoris wordt vergroot als iemand rookt, te dik is, of een te hoge bloeddruk heeft. Ook bij suikerziekte, een te hoog cholesterolgehalte en bij mensen bij wie in de familie op jongere leeftijd (voor het 60e levensjaar) hart- en vaatziekte voorkomt is de kans op het ontwikkelen van angina pectoris duidelijk vergroot.

  Met name bij mensen met suikerziekte (diabetes mellitus) komt het voor dat de pijn niet door de patiënt wordt gevoeld, terwijl er wel degelijk een zuurstoftekort van de hartspier bestaat.

  Ook kramp van de kransslagaders, in plaats van vernauwing, kan wel eens tot angineuze klachten leiden.

  De diagnose kan nagenoeg altijd met zekerheid worden gesteld door het maken van een ecg op een moment dat de patiënt de klachten voelt. Een normaal ecg bij het op dat moment ontbreken van klachten toont echter geenszins aan dat er geen angina pectoris bestaat. Bij twijfel zal men vaak een fietsproef doen.

  Reageer
  #8

  Hey,tis me pijn op men borst da ik toen naar de dokter ben geweest en da kwam dan door die slokdarmspasme zei die dus tzal daar wel van zijn.
  tis vandaag in ieder geval over, kheb er gisteren anders nog wel fameus veel pijn en last van gehad van die steken maja da intresseert me nimmer want vandaag ist ne goeie dag precies 🙂

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik sukkel ook al enkele jaren met deze kwaal.
  het begon enkele jaren geleden. met een aanval om de 2 maanden. had van iemand gehoord dat mijn maagklep waarchijnlijk niet goed sluit. ik was niet echt wild van een gastroscopie en ben er daarom pas 2 jaar later mee naar de dokter gegaan, omdat het steeds vaker gebeurde.

  eerst was ik geholpen met 20mg nexiam.
  maar na een tijdje kwamen de klachten terug en werden erger.
  nu neem ik 80mg nexiam per dag en zandtac voor het slapen gaan maar de klachten blijven.
  normaal zou ik met deze pillen geen overmatig zuur meer kunnen hebben. mijn slokdarm die eerst ontstoken was is dit ook niet meer, maar de klachten zijn geen haar veranderd.
  volgens mijn arts sluit mijn maagklep wel goed en zouden dit slokdarmspasmen zijn.

  klachten:
  ik heb er last van telkens als ik eet. het eten zakt slecht. het lijkt wel of de gang te klein is en ik knikkers aan het doorslikken ben.
  ik kan ook niet meer normaal boeren. enkel heel kleine boertjes en zo een uur aan een stuk. de lucht kan blijkbaar niet makkelijk ontsnappen.
  ik kan het meeste fruit niet verdragen. zeer koude en dranken met bruis zijn ook niet aan te raden.
  om de 2 dagen ongeveer heb ik dan ook nog eens zo een zeer pijnklijke kramp. ik moet zeggen als ik meteen wat water kan drinken. is deze pijn wel binnen de minuut weg. als er geen drinken in de buurt is, is het afzien geblazen.

  het gekke is, een maand geleden zijn mijn klachten 2 weken weg geweest. er is geen verandering geweest in mijn eetgewoonte of medicatie.

  Reageer
  #11

  Beste Joke ,

  Ik ben met ambulance weggehaald 4 weken geleden , men dacht eerst dat ik last had van galstenen ( heb wel morfine gekregen in de ambulance want men dacht dat t mijn hart was )
  Vrijdag 21-10-11 had ik weer hevige krampen , heb doktersdienst gebeld maar ik heb 1 ambulance laten komen en kreeg morfine in mijn bovenbeen en weer 1 hart filmpje.
  Ik ben naar de huisarts gegaan en ik heb Omeprazol 40 mg en 1 ander medicijn mbt hartklachten , ik ben blij dat ik je verhaal las dat Omeprazol uitkomst biedt , want aan die andere medicijn moet ik niet denken daar t voor hart klachten is en ik het niet aan mijn hart heb volgens EHBO post ( observatie ) en gelukkig las ik je verhaal en je bent niet de enige en ik weet dat je beroerd was ( ik was zo beroerd en bang)
  Nu heb ik verwijzing voor het ziekenhuis gekregen dus wacht ik eerst dat af wanneer ik kan komen
  Joke dit was mijn verhaal en ik wens je veel gezondheid en weg met die slokdarm spasme
  Ik had nooit gedacht dat het bestaat nu weet ik beter en sta niet alleen !!!

  Reageer
  #12

  Hallo,

  Ik ben ook al een paar keer met de ambulance weg gebracht naar de eerste harthulp ik had zo een pijn leek wel een hartinfarct.
  Hart was alles goed mee heb toen maagonderzoek gehad alles was oke zuurmeting gehad bleek dat mijn maagzuur 2x te hoog was dus moet naar de mdl arts ik slik al jaren nexium40mg 2x per dag.
  En nu komt het mooie ik heb overdag nergens geen last van de aanvallen beginnen iedere nacht rond half 4 en ze stoppen iedere morgen rond half 10 hoofdeinde staat omhoog en heb Nitroglycerine spray die moet ik gebruiken als ik een aanval krijg en die werkt meteen goed.
  Wie heeft deze klachten ook alleen s`nachts wordt er doodmoe van ik slaap bijna niet meer en durf bijna niks meer te eten en te drinken.
  Ik heb dit al een maand of 5 6
  Kom ik hier ooit nog van af????

  Groetjes Anita

  Reageer
  #13

  afgelopen week ook per ambulance naar cardiologie gebracht. Dacht zelf dat het slokdarmspasmen was, maar huisarts wilde geen risico nemen. Hart was goed, moet nu verder het circuit in. Bij mij helpt coca cola drinken en dan een paar flinke boeren laten en Ibruprofen nemen. Spasmen kan verschrikkelijk pijn doen en angstige taferelen veroorzaken. Succes allen.

  Reageer
  #14

  Weet een van jullie of de bekende tablet onder de tong oftewel isordil en nitroglycerine de spray onder de tong een ontspanning van de slokdarm kramp kan geven? Dus dat het helpt bij pijn op de borst door spasme van de slokdarm?

   

  Vast bedankt.

   

  Koen

   

   

  Reageer
  #15

  is iemand bekend met hartritme verhoging tijdens een

  slokdarmspasme? Wat heeft u gekregen om pijn of

  ritme te beteugelen?

   

  Reageer
Reageer op: slokdarmspasmen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief