Slokdarmkanker te laat ontdekt

Slokdarmkanker is een zeer ernstige ziekte. Het aantal patiënten met slokdarmkanker is groeiende.  Echter, bij veel patiënten wordt de diagnose pas in een laat stadium gesteld.

Diagnose vaker bij mannen

Helaas zijn dan de behandelingsmogelijkheden beperkt. De diagnose wordt het meest gesteld bij mannen tussen de vijftig en zeventig jaar.
Van de veelvoorkomende vormen van kanker, is alleen bij slokdarmkanker de kans om door slokdarmkanker te overlijden de afgelopen jaren bij zowel mannen als vrouwen toegenomen. Het aantal patiënten dat aan slokdarmkanker overlijdt is hierdoor groot, in vergelijking met andere vormen van kanker.

Herken de symptomen

Het is heel belangrijk om goed om te gaan met klachten als oprispingen en brandend maagzuur. Iedereen heeft deze klachten wel eens, maar als ze regelmatig voorkomen is het belangrijk om actie te ondernemen. Een gezonde voeding en leefstijl kunnen deze klachten verminderen. Als dit niet helpt kan de huisarts maagzuurremmers voorschrijven. Als brandend maagzuur niet adequaat behandeld wordt, kan het op den duur leiden tot beschadigingen van de slokdarmwand. Dit geeft op termijn een verhoogde kans op slokdarmkanker.  Let op de alarmsignalen.

Delen:  
212 reacties op “Slokdarmkanker te laat ontdekt
 1. Hallo allemaal,
  Ik heb van me zus vandaag te horen gekregen dat haar man (mijn Zwager) misschien kanker heeft, hij heeft al meer dan twee jaar bloed in zijn ontlasting, valt soms flauw is misselijk. Hij durfde eerder niet naar de huisarts mijn zus heeft hem gedreigt weg bij hem te gaan met haar twee dochters van 2.5 en 6 jaar. Kan iemand mij vertellen of dit kanker is wat hij heeft. We zijn te einde raad.

  Geschreven door ela op
  • Beste … ik kamp ook met maagklachten en ook blijft soms eten hangen.
   Veel last van brandend maagzuur en opgeblazen buik.
   Vorige week gastroscopie gehad en alles zag er netjes uit.
   Ook in weefsel niks kunnen vinden. Maar nu moet ik wel terug voor onderzoek. Wat het wel kan zijn vermoedelijk dyspepsie?

   Geschreven door Marlon op
   • Hey Marlon,

    Heb je al meer nieuws hierover? Ik zit met precies hetzelfde, ook bij mij zag alles er goed uit en is er niks uit het onderzoek naar het weefsel gekomen. Ik ben heel benieuwd wat mijn klachten veroorzaken.

    Geschreven door Kevin op
 2. Dat valt zo niet gemakkelijk te zeggen. Bloed in de ontlasting heeft vele oorzaken, kijk hiervoor op: http://www.kennisring.nl/

  Kanker heeft een aantal herkenbare symptomen, ken je die?
  De meest in het oog springende klachten die op kanker kunnen wijzen, zijn: blijvende heesheid of hoest, eventueel met bloed in opgehoest slijm; slikklachten; nieuwe of veranderende pigment- of moedervlekken; een schilferend plekje of een bobbeltje op uw huid; een verdikking of knobbel(tje) ergens in uw lichaam, bijvoorbeeld in de borst(en), zaadbal(len), hals, oksel(s) of lies
  ongewoon vaginaal bloedverlies of abnormale afscheiding; blijvende verandering in de stoelgang zonder duidelijke aanleiding of ongewoon bloedverlies en/of slijm bij de ontlasting; urinewegproblemen of veranderingen bij het plassen; gewichtsverlies zonder aanleiding

  Geschreven door Anoniem op
 3. Onse schoondochter heeft slokdramkanker
  Nu is onse vraag zij kan geen voesel binne houden gooit het steeds weer uit ze heeft al bij voedeing en de vorm van drinken maar als zij er wat bij eet dan is het weer raak zij valt erg af is er michien ander voedr sel dat er wel in blijdt kunt u oons raad geven bij voor baat onze dank

  Geschreven door D.v.Ballegooij op
 4. Waar overlijden mensen uiteindelijk aan met slokdarmkanker?

  Geschreven door van der meulen op
 5. Een ernstige complicatie van oedsophagus oesophagus kanker zijn de uitzaaiingen. Omdat slokdarmkanker vaak laat wordt ontdekt is het meestal al uitgezaaid voordat het ontdekt wordt.
  Daarnaast kun je je voorstellen dat eten en drinken steeds moeilijker en pijnlijker wordt, met alle gevolgen van dien.

  Geschreven door Anoniem op
 6. Bij mijn broer is het ge constateerd met uitzaaingen in de lever.
  Nu bij het Antonie van Leeuwenhoek gaan ze er wat aan doen. Hier in het Westeinde in Den Haag was het alleen maar afbranden.De ene dreun na de andere. Hier in het AVL zijn ze veel liever en zeggen we doen er alles aan.
  Hij heeft nu iets om zich aan vast te klampen. Het Westeinde ziekenhuis moet uitspraken alse deze beter over laten aan gespecialiseerde klinieken.
  De uitspraak alleen is alleen al de doodsoorzaak. Die dreun kom je niet meer te boven

  Geschreven door pieter op
 7. Sterkte gewenst in deze moeilijke tijd. Hopelijk komt hij er weer bovenop!

  Geschreven door Anoniem op
 8. hallo het is bij mijn vader ontdekt dat hij slokdarmkanker heeft wanneer weet je of het te laat is want hij heeft nu nog alleen moeite metr slikken??

  Geschreven door anne op
 9. hallo anne je vraag van 23-5-09
  mijn vader had ook slik klachten net als zijn vader en in hun geval was het helaas al te laat, mijn vader heeft nog wel bestralingen gehad maar het mocht helaas niet baten, ik hoop dat het bij jou vader wat beter is gegaan, heel veel sterkte wens ik je toe.
  anna

  Geschreven door ANNA op
 10. hallo anne

  bij mijn vader is er vorig jaar juli slokdarmkanker gevonden,hij had ook alleen maar slik klachtte en viel een beetje af. hij is de maand er na geopereerd, helezware operatie maar kwam er doorheen. zijn herstel ging heel snel. een medisch wonder zei de arts, dus goeie hoop. dit jaar september zijn er uitzaaiingen gevonden in zijn lymfe. dus wij zitten nu ook weer in een moeilijke periode.hij heb net zijn tweede chemo gehad, beter word hij niet meer maar hopen dat hij nog een aantal jaar bij ons mag blijven. het is al even geleden dat je het schreef ik hoop voor je dat de uitslagen positief waren. heel veel sterkte ik weet wat je mee maakt

  Geschreven door dunja op
 11. Ik heb nu al een aantal maanden last van mijn slokdarm en het wordt steeds erger. Ik heb al een radiologisch onderzoek gedaan (slikfoto) bij Bronovo ziekenhuis te Den Haag maar de radioloog kon niks ongewoons vinden. Bovendien heb ik ook moeite met ademhalen (ik heb ook astma maar het is nog nooit zo erg geweest), het enige wat ik niet heb is eten dat uit mijn maag komt, wel blijft eten in mijn slokdarm vastzitten en dat komt dan wel vaak naar boven. Ik ben pas 20 jaar dus de kans dat ik slokdarmkanker heb zou eigenlijk nihil moeten zijn.

  Geschreven door Vincent op
  • nog steeds? ik heb het ook dat biefstuk niet verder gaat in min slokdarm
   en dan ga ik heeeel veel slijm kotsten.

   Geschreven door h.e. op
   • Geen biefstuk meer eten zoeizo is vlees slecht

    Geschreven door Tammy op
 12. Je leeftijd geeft geen garantie.
  Ik ben 39 en wordt overmorgen geopereerd aan slokdarmkanker.

  Geschreven door Andre op
  • Hi Vincent. Ik zat net te googlen op problemen met maagzuur en nog meer dingen en zag jouw verhaal op dit forum.
   Als ze niks heb kun vinden zou het misschien wel eens het Syndroom van Barret kunnen zijn als je eten blijft hangen… Dat betekent dat je slokdarm alles wat aan eten en drinken binnenslikt blijft hangen dus een soort langzaam werkend slokdarm.
   Succes met verder onderzoek.
   Grt Jenny

   Geschreven door Jenny op
   • Hallo ik heb hetzelfde geen klachten verder behalve het gevoel dat mijn eten langzaam zakt.

    Geschreven door Ev op
 13. Bij mijn moeder is slokdarmkanker ontdekt, we hebben nu de eerste chemo gehad. Ik heb verschillende internetsites bezogd en de overlevingskans is 10%. Van de dokter hebben we te horen gekregen dat het fifty fifty is. Dit is net zo iets als kop of munt. Het is net zo iets als hopen op een wonder. Het doet zo’n pijn om haar zo te zien. Ze is zoveel afgevallen binnen een periode van 5 maanden. Ik weet wat jullie allemaal aan het doormaken zijn, Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte. Leeftijd zegt echt niks ze is 44 (en heeft 4 kinderen waarvan de jongste 10 is)en je eetgewoonte en dergelijke, mijn moeder leefde echt gezond qua eten heel veel groente en sportte, rookt en drinkt niet. Toch moest haar dit overkomen. Wat is haar kans wil ik vragen wie heeft hier een antwoord op? wat is een goede site om hierover te lezen? Heel veel sterkte allemaal!!!

  Geschreven door Berna op
 14. Je leeftijd geeft inderdaad geen garantie, maar het is wel bekend dat slokdarmkanker het meest voorkomt bij mensen tussen 60 en 70 jaar oud. Mijn vader (60 jr) had geen enkele van de symptomen (pijn bij en moeilijkheden met het doorslikken van voedsel, tterugstromen van net ingeslikt voedsel, hoesten ten gevolge van het in de longen komen van voedsel,
  verminderde eetlust en gewichtsverlies) en hij bleek wel slokdarmkanker te hebben, die ’toevallig’ werd opgemerkt door de aanwezigheid van een opspelende maagzweer. Alleen onderzoeken kunnen uitwijzen wat er aan de hand is. Hoewel het zeer begrijpelijk is, heeft gissen geen enkele zin.

  Geschreven door Bibijanne op
  • Ik heb al maandenlang klachten,dat ik bijna niks kan eten,hevige maag en slokdarmkrampen direct na iets eten.meteen overgeven..en de pijn blijft maar aanhouden.
   Slokje water meteen er weer uit,met veel slijm. Als ik niks eet heb ik geen pijn. Soms heb ik een paar dagen geen pijn en kan ik wat eten,appelmoes en yoghurt..
   Ik ben er erg moe door..en lig halve dagen op bed..ik ben al naar de spoed geweest,toen ik de pijn niet meer uithield..ik kreeg medicijnen ,maagtabletten mee..en depressie middel.
   Het helpt niks,ben weer naar de dokter geweest,die vond doorsturen specialist niet nodig..gaf weer andere pillen mee..na 3 maanden terug komen..maar de rot pijn,en niks kunnen eten blijven komen en gaan.harriet

   Geschreven door Harriet 07 op
   • Als de wiedeweerga naar de huisarts en verwijzing regelen voor een slokdarm/maag onderzoek.

    Geschreven door Roos op
   • Het is vreselijk ik weet wat je doormaakt, ik heb deze klachten al. Jaren ik heb wel onderzoeken gehad maar niets te vinden, nu heb ik het steeds benauwd en brandende pijn, maar om dat er al veel onderzoek gedaan is doen ze niets meer. Ik ben al zes kilo afgevallen zweet me een ongeluk. En mijn eetlust is weg, maar zorg in Gods naam dat je doorgestuurd word hoop dat het gauw goedkomt,maar ze moeten je onderzoeken veel strekte

    Geschreven door Fijtje op
    • Ik weet niet hoe het nu met je is Fijtje, maar vraag verwijzing voor MDLarts aan, geef je klachten duidelijk weer, vraag om een zeer uitgebreid bloedonderzoek en wat voor mogelijkheden er verder zijn omtrent onderzoek. Wacht er niet mee! Veel sterkte!

     Geschreven door H.G. op
     • Ik loop bij internist en maag darm maar ze denken er erg makkelijk over wel krijg ik de vierentwintigste nog een drukmeting en vierentwintig uur meting voor het zuur, heb ik al gehad twee jaar geleden maar bij een andere arts,ik heb maar ja gezegd anders doen ze niets, maar ben wanhopig

      Geschreven door Fijtje op
 15. voor elk ziekt is een genezemidel plus goed gezond eten kalitative en niet kontteietg (groot maltijden)ik vind gewoon puur natuur producten dus geen consurvering en elk dag 1maal lepel olive oil en in plaats van 2maltaden 5of 6 kleine porties en vokomen is beter dan genezen groeten

  Geschreven door aait op
 16. Diagnose u heeft Slokdarmkanker. Dan rijst direct bij mij de vraag. Aan wie ga ik mij toevertrouwen.Kortom welke ervaren gerenommeerde chirurgen in Nederlandse ziekenhuizen zijn daarin gespecialiseert? Wie kan mij daarop antwoorden? Bij voorbaat dank!

  Geschreven door Willem Cornelis Murre op
 17. Beste Willem,

  Afhankelijk van de door u te verkiezen reistijd zijn de centra in Amsterdam (AMC), Rotterdam Erasmus MC (zelf werkzaam), Eindhoven (Catharina), Groningen (UMCG) een optie. Maar er zijn er nog meer

  Geschreven door Wijnhoven op
 18. Mijn zwager van 85 is vandaag gediagnosticeerd met deze vorm van kanker.Hij was allang achalasiepatient.
  Hij ligt in het Radboud en heeft een PRG sonde gekregen voor de voeding. Morgen wordt er een CT gedaan om naar metastasen te zoeken. Operatie lijkt geen optie, omdat hij een slechte nierfunctie heeft. Welke keuze is het beste? Radio,als er geen meta’s zijn en chemo als ze er wel zijn ? Wordt je kaal van deze vorm van chemo ?

  Geschreven door Anneke Rhodes op
 19. Geachte Wijnhoven,
  Dank voor uw openhartigheid.Het geeft gemoedsrust om te weten aan wie men zich toevertrouwd.Helaas liggen in ziekenhuizen voor klanten nog geen lijsten waarin met naam chirurgen staan van wat er goed en fout is gegaan.Dat zou ‘kwaliteit’ doen rijzen alsmede argwaan doen wegnemen!

  Geschreven door Willem Cornelis Murre op
 20. Hallo,

  Ik ben een vrouw van 38 en heb steeds bij een boer(tje) (want het gaat om een beetje ontsnappende lucht als bij een oprisping maar dan zonder etsnresten erbij) een plekje wat juist ter hoogte van mijn luchtpijp voelbaar is aan de voorzijde van mijn hals, net boven het kuiltje van sleutelbeen. Geen last met voedsel doorslikken, slechts met een klein boertje. Wat zou dit kunnen zijn?

  Geschreven door Anoniem op
 21. Ik heb al een jaar of 6 last van brandend maagzuur ( dagelijks) na rennies te hebben geslikt nu sinds 3 jaar omeprazol 20 Mg en dit helpt goed, maar zodra ik het een keer vergeet heb ik meteen weer maagzuur.
  Advies iemand verder onderzoeken of gewoon de omeprazol blijven slikken?

  Bedankt ! Gr. Danny

  Geschreven door Danny op
  • Maagzuurremmers zijn troep, je maag behoort zuur te zijn ga naar een natuurgeneeskunde.

   Geschreven door Anoniem op
 22. Mijn vrouw heeft slokdarmkanker in een ver gevorderd stadium. Een gewas van 8 cm lang en 4 cm dik. Zij heeft een enorme slijmontwikkeling, kan zij daar nog iets voor krijgen zodat he stopt. Zij heeft al een stant geplaatst gekregen maar kan nog steeds niets eten. Zij woog altijd 60 kilo nu weegt zij nog 34 kilo. De benouwdheid die zij nu doormaakt is vreselijk. Ik wil haar beslist niet laten leiden in haar laatste dagen. Alstublieft help mij!!

  Geschreven door M Kramer op
 23. mijn man heeft slokdarmkanker met uitzaaingen naar de lever heeft 6 gemo kuren gehad voor 2 jaar terug
  was goed geslonken nu begint het weer aan te groeien is bezig met de 4 de kuur erg ziek maagbloeding gehad dus mocht geen bloedverdunners meer gebruiken nu trombose gekregen 2 keer geopereerd aan de trombose in been nu zeggen ze we kunnen niet meer opereren willen ze mijn been eraf zetten de kanker is weer geslonken dus zou hij mischien nog een paar jaar kunnen leven wie kan mij helpen wat je daaraan kunt doen aan de trombose hij krijgt nu weer trombose spuiten wij zijn bij mcl leeuwarden ziekenhuis of weet iemand een ziekenhuis die wel iets voor hem kan doen
  afz hopeloos

  Geschreven door ladylopke op
 24. Beste mensen,ik wil u een vertellen,ik heb ook slokdarmkanker gehad,in 2004,ik kon niet slikken,dus geen eten en
  drinken,en praten kon ik ook niet,na 36 bestrallingen,en 2 chemokuren,afwachten.
  Nu,ik ben genezen,ik kan eten,drinken en weer praten,ik hoop dat er mensen, nu wat meer hoop hebben,sterkte,j.stronach

  Geschreven door J.M.W.Stronach op
  • Heer Stronach, wat waren uw klachten voordat de diagnose werd gesteld, ik heb al lang last van slikken en moet altijd heel langzaam eten, nu kreeg ik zins kort last van maagzuur en bij het eten krijg ik constant de hik en een naar gevoel. Zijn dit dan de klachten?
   Graag een antwoord van u.
   Frank.

   Geschreven door FrankGesta op
 25. Dag JMW Stronach,

  Slokdarm kanker is meestal een slechte prognose. U bent niet geopereerd maar bestraald in 2004 en u zegt dat u genezen bent? Hoe is dat mogelijk en in welk ziekenhuis bent u behandeld?
  Graag hoor ik van U omdat mijn man ook slokdarm kanker heeft met uitzaaiing en wij alles aangrijpen om te genezen!
  Graag hoor ik van u
  groet,
  Mieke

  Geschreven door mieke op
 26. Beste mensen
  Allereerst mijn medeleven met de mensen op dit forum.
  bij mijn moeder is slokdarmkanker geconstateerd en zou graag willen weten waar en wat de beste behandeling hiervoor is en welk ziekenhuis er het beste in gespecialiseert is.

  Geschreven door Anoniem op
 27. mijn vader heeft ook slokdarmkanker, chemo en bestraling krijgt hij niet meer. er is 4 weken geleden een stent geplaatst zodat ie zolang mogelijk zelf nog kan eten, de stent is echter te laag geplaatsten de tumor is al aan het gaas gegroeid. na7 gastroscopien(operatie is niet mogelijk wegens selchte nieren) is het voor 3kwart weggebrand. hij houd ook vocht vast achter zn longen, komt van het hart zegt de arts. hij feet ook een pacemaker.
  Mn vader is erg afgevallen en is kortademig, ik vraag me af hoe lang zn lichaam het nog houd. maadag weer een gastro proberen ze de rest weg te branden. ik hoop dat het helemaal loskomt zodat hij hopenlijk weer een beetje zelf kan eten.

  Geschreven door talila op
 28. Hallo ,
  wat is de prognose als je slokdarmkanker hebt met uitzaaiingen naar de longen. Is dit nog te verhelpen en zouden ze dan uiteindelijk nog kunnen opereren om de tumor uit de slokdarm te verwijderen.

  Gr annoniempje

  Geschreven door annoniem op
 29. Hallo ,
  wat is de prognose als je slokdarmkanker hebt met uitzaaiingen naar de longen. Is dit nog te verhelpen en zouden ze dan uiteindelijk nog kunnen opereren om de tumor uit de slokdarm te verwijderen.

  Gr annoniempje

  Geschreven door annoniem op
 30. Aan alle heel veel sterkte. Bij mijn moeder die in het buitenland woont werd april vorig jaar slokdarmkanker vastgesteld. Deze was te langwerpig zodat opereren geen mogelijkheid meer was. Na 6 maanden chemotherapie en daarna bestraling kreeg ze tot bijna tot op de dag, na 1 jaar het groen licht dat het weg was. Daarna zijn ze na 2 jaar dit jaar 2 keer weer hier geweest om de kleinkinderen(4 en 6 jaar) weer eens te kunnen zien. Na de schrik van 1,5 jaar geleden leek het allemaal weer bij het oude te zijn. Dan belt mijn vader vanavond op met het bericht dat de kanker weer terug is, en uitgezaaid naar de lever en de longen. Ze kunnen nu alleen chemotherapie toepassen en het word afwachten wat de reactie daarop is. Ik kan alleen een beetje hoop putten uit het feit dat ik weet dat moeders een knokker is en dat ze in een van de beste gespecialiseerde kanker behandelingsziekenhuizen in Groot-Brittanie (Cardiff, Zuid-Wales(Valindra)) behandeld word. Anders was ze er nu al niet meer geweest….
  Dit moest ik even kwijt.

  Geschreven door Anoniem op
 31. Heb sinds een paar maanden last van pijn op borstbeen/slokdarm. Voel het drinken en of voedsel langzaam zakken. Wat kan dit zijn??Nog niet bij arts geweest.

  Geschreven door A. op
  • Snel naar de arts hiermee,kan slokdarmkanker zijn,ik ben er ook te lang mee doorgelopen

   Geschreven door Harriet op
 32. Bij een vriend die 65 jaar is er slokdarmkanker vastgesteld! Er was een kijkoperatie geweest en hij word mogelijk bestraald! Dan denk ik dat hij voorlopig niet kan praten! Ik heb zelf ook maagzuur en oprispingen maar ik rook niet en drink geen alcohol! En toch is kanker meer toegenomen, heel schrikwekkend!

  Geschreven door Marina Lobelle op
 33. Hallo, ik ben een vrouw van 39 en ik ben vreselijk ongerust. Ik heb al sinds een aantal weken slikklachten. Er blijft eten ‘hangen’ voor mijn gevoel.

  Ben bij de huisarts geweest en hij heeft aan mijn lymfeklieren gevoeld en in mijn keel gekeken en zegt dat er niets aan de hand is.

  Nu had ik dezelfde avond echter weer flink veel last bij het eten en ben toen toch maar gaan googelen… Ik moet zeggen dat ik inmiddels behoorlijk bang ben geworden!!!

  Nu ga ik zo toch echt weer contact opnemen met de huisarts en wil ik hem vragen mij door te sturen.

  Is het zo dat als hij mij doorverwijst, je als eerste een slikfoto krijgt?? Zo’n onderzoek met een slangetje lijkt me vreselijk…. 🙁

  Geschreven door Chantal op
  • Nee hoor valt heel erg mee,je kan ook een roesje vragen,dan merk je er bijna niks van

   Geschreven door Harriet op
 34. Hoi Chantal,
  In het ziekenhuis krijg je eerst een verdoving of in ieder geval iets dat je dizzy maakt (in Frankrijk gebeurt het onder algehele narcose) dus je voelt echt niets!
  Sterkte,
  Gus

  Geschreven door Gus op
 35. Bij mijn man is in augustus 2011 slokdarmkanker geconstateerd met uitzaaiingen. Operatie was niet meer mogelijk.
  Na 5 bestralingen en 5 chemokuren gaat het weer redelijk. De kankercellen zijn goed geslonken, maar toch wordt ons steeds medegedeeld dat het maar tijdelijk is, en het rekken van leven.
  Het is allemaal zo verwarrend en onzeker.
  Wie kan mij raad geven of heeft dit ook zo ervaren.

  Geschreven door Klamarina op
  • Ioi

   Geschreven door Anoniem op
 36. Ik wil hier graag iets op toevoegen.
  Mijn persoonlijke ervaring is niet room of room producten te gebruiken.
  Dit plakt n.l. aan de slokdarm wand en bevorderd niet een makkelijke doorvloeing.
  Zeker na bestraling wil je dat het zo snel mogelijk passeert en met room producten gaat het te langzaam.

  Geschreven door wim op
 37. Hallo allemaal.
  Allereerst heel veel sterkte toegewenst!

  Mijn vader is ook overleden aan slokdarmkanker( met uitzaaiingen in de lever) en dit is echt een hele erge soort kanker. Mijn vader heeft het helaas te laat ontdekt en kon nauwelijks behandeld worden. Hij heeft nog meegedaan aan een kuur en die kuur werkt bij minder dan 1% van de mensen. Elke % kans heeft die aangepakt, maar het mocht niet baten. Uiteindelijk is hij overleden door verstikking.

  Geschreven door Anoniem op
 38. volgens mij kan ze beter sondenvoedsel nemen dat gaat door haar neus naar binnen dan krijg ze tocht voedsel naar beiinen en ik wens jullie heel veel sterkte want dat had me schoonvader ook

  Geschreven door bep op
 39. Hoi obeetje,
  Hoe is het bij jullie verder gegaan, en hebben jullie nog goede raad gekregen?
  Bij mijn vader hebben ze in julie 2012 slokdarmkanker geconstateerd. Vorige week kregen we dan te horen, dat het met uitzaaiingen is. Waardoor het niet te genezen is. Nu krijgt hij in oktober 1 keer een inwendige bestraling. En evt later nog enkele chemo-behandelingen. Wij zijn verschrikkelijk bang om hem te verliezen. Het is of een wereld op zijn kop gegooid wordt. En zeker een verwarrende en onzekere situatie. Sterkte ….

  Geschreven door tjits op
 40. hallo mijn naam is janet en ben 34 jaar
  op een dag (welke weet ik niet meer)werd ik misselijk tijdens het kauwen op m,n eten maar heb er niet bij stil gestaan ,vanaf die dag kwam het vaker per week voor in tussentijd zijn we verhuisd en hadden we het heel druk
  steeds vaker leek het alsof m,n eten graatjes bevatte en kreeg last van taai slijmvorming met het gevoel of er achter op m,n tong iets lag niet lang daarna kwam de heesheid en die is er nu zo,n 3 maanden later nog en overweeg om morgen toch maar naar de huisarts te gaan want vertrouw het niet helemaal meer
  maar anderzijds ben ik bang dat de huisarts me niet serieus gaat nemen daar ik nog zo jong ben
  maar ach zal wel zien ,kan niet langer meer gaan aanzien

  Geschreven door janet78 op
 41. Het is voor mensen met of na slokdarmkanker nuttig om je aan te sluiten bij SPKS! Voor lotgenotencontact, informatie, belangenbehartiging enz.
  kijk op: http://www.spks.nfk.nl/.
  Tot ziens?
  Marianne Jager, namens SPKS, patientengroep slokdarmkanker.
  Kijk ook eens op slokdarmkanker.info, een forum voor ons.

  Geschreven door Marianne Jager op
 42. Tijdens mijn zwangerschap 14 jaar geleden kreeg ik vreselijke last van brandend maagzuur en ben er sindsdien niet meer vanaf gekomen.vooral savonds na het eten brand het vreselijk,ik heb al van alles geprobeerd,maar zo gauw ik stop komt het weer terug.wat kan ik doen.

  Geschreven door Anoniem op
 43. mijn man is door dr hillersberg in het umc te urecht geholpen, een hele goede dokter. doet veel met slokdarmkanker. Echt een super dokter.

  Geschreven door wollaars op
 44. ik heb jarenlang last gehad van gemeen brandend zuur in de slokdarm/keel/mond/uitstralend naar de rug,de huisarts zei telkens maar glaasje melk !! toen maar eens van de arts geeist dat ik onderzocht werd, was dus slangetjes slikken, bleek ik de ziekte van barrett te hebben, ( chronische ontsteking van de slokdarm) hier heb ik nu pantozaprol voor. en elk jaar opnieuw controle.omdat het alleen maar kanker ken worden, maar dan zijn ze er op tijd bij, geeft wel een gerust gevoel, maar toch.. @@ anoniem heb je al een scopie gehad ???dus slangetje in de slokdarm, een paar hapjes en de uitslag ??? sterkte han

  Geschreven door han v mourick op
 45. hoe eerder ze erbij zijn, hoe minder kans op uitzaaing naar lever/lymfen/longen.soms als ik lig komt het zuur naar boven dan neem ik een gaviscon pilletje of slokkie ,maar is normaal zegt de chirurg. ietsje hoger gaan liggen met het hoofd.P.s ik heb het nu zo `n 30 jaar,ook kijken ze vaak verder dan de slokdarm dan gaan ze naar de maag en 12 vingerige darm, ..en de slangetjes van NU zijn zo dun, gaat vanzelf naar binnen, altijd weer een plezier om door het ziekenhuis te lopen, omdat de ingeblazen lucht eruit moet, 🙂 en dat gaat van de mond en de kont.

  Geschreven door Han van Mourick op
 46. Mijn schoonvader heeft nu hetzelfde. Afgelopen woensdag bericht… Niets meer te doen, maar aantal weken te levwn. Hoe lang duurde het bij jullie?

  Geschreven door essie op
 47. Toen ik zei dat ik moeilijk kon slikken zei een kennis dat het globus klachten konden zijn of brok in de keel door spanningen omdat kanker in het halsgebied maar zeldzaam zijn. Hier op deze site schrijven ze wel dat er kanker bij hun is geconstateerd. En alhoewel ze zeggen dan het zeldzaam is dat iemand die diagnose te horen krijgt hoop je van niet. Sommigen zijn nog niet zo oud en hebben in hun hele leven niets gehad. Als je sites bezoekt met slik en kauw klachten dan staat er bij dat het foute boel is. Maar dan hebben ze ook al veel gewicht verloren en hebben dan ook geen eetlust meer. Zijn misschien misselijk. En dat heb ik nog niet. Je weet het maar nooit. Ze zeggen dat slokdarmkanker maar zelden voorkomt en kanker in het mond keel gebied. Dan zou het moeten samengaan met andere symptomen zoals gebrek aan eetlust gewichtsverlies en dergelijke. Ze zeggen dat sommigen in het begin geen klachten hebben en dat het in een later stadium pas klachten geeft. En dat is het enge er aan. Dan zou je je niet fit moeten voelen of vermoeidheidsklachten moeten hebben. Als je deze site leest lijkt het toch wel vaak voor te komen.

  Geschreven door Tio op
 48. Mijn man kreeg in aug. vorig jaar slokdarmkanker. Na 36 bestralingen en een aantal weken zware chemo in het Augustinus ziekenhuis in Antwerpen, was er van de tumor niets meer terug te vinden. Mijn man voelde zich goed viel niet af en heeft een gezonde eetlust. Wij zijn in de winter naar Thailand gegaan om aan te sterken en om van het mooie weer te genieten. Na deze vakantie de scan weer in en toen zagen ze uitzaaiingen op zijn re. long. Genezing is niet mogelijk, wel proberen ze nu met chemo het proces af te remmen en te stabiliseren.
  Na de eerste 3 chemos kreeg hij longontsteking en daarna koorts, veroorzaakt door een te laag leukocyten gehalte door de chemo, zelfs nog in quarantaine gelegen.
  Nu krijgt hij een andere samenstelling van de chemo die hij goed verdraagt en na de vierde keer weer de scan in om te zien of de chemo heeft aangeslagen.
  Een ritme van drie dagen ambulante chemo en elf dagen rust. Het is een totaal ander leven geworden waar we ons op in moeten stellen. Maar ik heb mijn man nog en daar gaat het om!
  Ik denk dat er hoop is, lets hope so.

  Geschreven door Bosman cornelia op
 49. sterkte andre

  Geschreven door vince op
 50. Ze zeggen dat je met slokdarmkanker in het begin geen klachten hebt en dat het zeer verrraderlijk is want in een later stadium krijg je pas klachten zoals slikproblemen. En sommigen hebben in hun hele leven niets gehad en dan in eens krijgen ze dit met dat het in het beginstadium er nog wel wat aan te doen valt maar dan hoor je soms wel eens een terugval van dat er uitzaaiingen zijn geconstateerd. Er zijn ook mensen die ik ken en die zeer gezond geleefd hebben en toch kanker hebben gekregen en nog nooit gerookt en gedronken hebben en zelfs natuurvoeding gegeten hebben in hun leven en dan toch nog kanker hebben gekregen. Ze zeggen dat een bepaalde levenswijze mogelijk kanker kan veroorzaken maar de mensen die ik ken die hebben nog nooit gerookt of gedronken. En dan vraag je je af hoe kan dat nou. Voor iemand die zo gezond heeft geleefd en dan toch nog zoiets als kanker hebben gekregen. De grond zakt onder je voeten vandaan. Er was een vrouw en die zei niets meer nadat ze zo”n bericht te horen heeft gekregen. Je zou je kinderen nog wel willen zien opgroeien en iets leuks willen doen maar dat is korte termijn plannen maken want je weet nooit hoe het verloopt. Dingen doen die je altijd al hebt willen doen. Zoals het bezoeken van de berlijnse muur en van al die dingen waar je nooit aan toegekomen bent en met je kinderen zoveel mogelijk ondernemen. Sommige artsen zijn heel koud in de benadering hiervan en gaan dit onderwerp meestal uit de weg als het op een dieper niveau aan zich opdringt. Ze willen alleen de leuke dingen zien. Ze kunnen zich niet in hun gevoel verplaatsen. En dat vind ik koud. Dan zeggen ze pluk de dag, maak er nog maar wat van. En vooral als je begin vijftig jaar bent met nog opgroeiende kinderen zou je best nog eens wat willen. Je zou je kinderen willen zien opgroeien en weten dat het goed met ze gaat maar dat zal je wel mogeljk niet mee kunnen maken. Je hebt elkaar nog zo veel te zeggen. Daar staan sommigen niet eens bij stil.

  Geschreven door T.Huisman op
 51. Mijn vrouw had 30 jaar achalasie. Op 10-06-13 kreeg ze te horen dat ze slokdarmkanker (plaveiselcel)had. Inoperabel. Op 27-09-13 is zij plotseling in vier en een half uur overleden: doodgebloed. Wie heeft zoiets ook meegemaakt?

  Geschreven door Roberto op
 52. heb sinds twee dagen veel pijn in mijn slokdarm , kan niets eten en ook geen eetlust , loop doodmoe , nu ik hier alles gelezen heb , ben ik bang , ik heb ook een soortleukemie , hary cell genoemd , morgen heb ik afspraak bij de huisarts

  Geschreven door vandenbussche linda op
 53. Hallo
  Ik slik al jaren nexium voor brandend maagzuur. Dus gewoon door blijven slikken, en niet vergeten want dan komt het weer terug. wel regelmatig om de 2 jaar maagonderzoek laten doen. Groetjes

  Geschreven door Monique.. op
 54. Hallo ik een man van 56.jaar en heb parkinson al jaren nu komt het geval ik en ook zins een paar weken slik en drinken probleem bij moest maar een keer paar dagen naar de
  UMC IN GRONINGEN GAAN OM MIJN TABELETTNSCHEMA MAAR EENS WEER OP GURIJ ZETTEN.wanthet klopte niet meer. dus ik naar gronigen en daar een paar dagend bijven moest .
  daar komt nu mijn grooste probleem
  ik kan nu heel slecht slikken en alles komt weer omhoog vaak direct naar het drinken de borst doet ook pijn heb dat allemaal door geven maar ik moest die weekeind er op weer naar hius alles leek wel goed op een paar tabelettn sliken exstra na ommepracol en domperidom
  maar een maal thuis werd de pijn nog erger eten en drinken jemoet wel maar onders liefer niet

  herkent iemand dit probleem ook graag had ik een paar vragen er over en wad moet ik doen ik weet het niet meer
  mijn excuses voor die fauten die er tussen zitten wad moett ik doen

  Bedankt gr. Hans

  Geschreven door enter your name…Hans Gels op
 55. Beste Hans,
  Ik zou in ieder geval weer contact opnemen met het UMC en de klachten doorgeven.

  Geschreven door Tandor op
 56. Vincent.
  Ik ben 18 en heb precies dezelfde klachten als jij. al anderhalf jaar. alleen heb ik er nu slikklachten bij gekregen. volgende week ga ik naar het AMC

  Geschreven door Fleur op
 57. een slangetje heb ik vorige maand moeten ondergaan. Dit vond ik vreselijk eng! ben er heen gegaan heb het ondergaan. zeker geen fijn gevoel maar doet geen zeer en is zo weer vergeten. Als je het wilt ( zal ik wel aanraden als je het eng vind) mag je voor een roesje kiezen. (moet je wel zelf aankaarten! heb je gewoon recht op!) dan weet je er niets van maar moet je wel 3 uurtjes uitslapen

  Geschreven door Fleur op
 58. Ik ben een meid van 18 jaar en heb sinds anderhalf jaar exreme last van een aantal punten:

  eten blijft hangen. kan na 1 cracker niets meer eten maar zit dan niet vol.

  afvallen

  slikklachten het slikken blokeerd

  maar 1 keer in de 3 a 4 dagen naar het toilet kunnen

  eten dat terug in mijn mond komt.

  ik heb het hele jaar onderzoeken gehad.
  slikfoto, endoscopy, druk meting , bloedonderzoek

  maar niets gevonden.

  als ik iedereens verhaal leest lijkt het zo sterk op mijn klachten.

  watvoor onderzoek is ervoor nodig? iemand die iets weet of vermoed?

  ben pas 18 jaar. word toch tijd dat ik weer mezelf word.. lekker uitgaan etc.

  wanhopig…

  Geschreven door Fleur op
 59. en weet niet of jij deze berichten nog leest. maar t is voor jou al lang geleden. heb jij ondertussen een antwoord? hooor graaag van jou!!

  Geschreven door Fleur op
 60. Eerst neusverkouden, NU geen stem, heesheid en bloed ophoesten. Wat te doen?????

  Geschreven door reekers op
 61. Uitzieken of naar de huisarts gaan.

  Geschreven door Tandor op
 62. het gevoel hebben dat er obstakeltje ,bij het slikken in mijn slokarm zit. Verder weinig lich. klachten. is een Oesophagoscopie het juiste onderzoek of bestaat er nog echografie ?

  Geschreven door hrR. Masselink op
 63. Een Oesophagoscopie is het juiste onderzoek.

  Geschreven door Tandor op
 64. Hoi allemaal,

  Bij mijn vader van 78 jaar is vandaag de diagnose slokdarmkaker gesteld. Hij heeft uitzaaiingen naar zijn lever, lymfeklieren en maag. Bestralen of chemo is niet meer mogelijk. Er is hem een buisje in de slokdarm beloofd als het doorslikken van voedsel niet meer lukt. k wilde graag wat wat jullie ervaringen zijn wat betreft de pijn. Op dit moment heeft hij geen pijn, maar gaat dat wel komen? Zo ja, waar en hoe erg? Is er pijn bestrijding mogelijk?
  De artsen geven hem nog een jaar, wat is jullie ervaring hiermee?
  Ik hoop dat iemand me wat antwoorden kan geven.
  Alvast bedankt,
  groetjes Annemieke

  Geschreven door Annemieke op
 65. Hallo Annemieke,

  Dat is een naar bericht voor jullie allemaal. Ik begrijp dat je met die vragen zit. Helaas zijn er vragen bij waar niemand je antwoord op kan geven.Hoe, wanneer, waar en hoe erg de pijn zal zijn is voor iedereen anders en verschilt van geval tot geval. Pijnstilling is zeker mogelijk. Dit is iets dat jullie zo snel mogelijk met de huisarts moeten bespreken want die speelt daarin een belangrijke rol.
  Voor het overige kan ik jullie alleen maar veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijd.

  Geschreven door Tandor op
 66. Dank je wel Tandor, de 23e heeft mijn vader de eerste afspraak bij de oncoloog. Ik hoop dat we dan iets wijzer worden.

  Geschreven door Annemieke op
 67. Laat dan even iets weten…

  Geschreven door Tandor op
 68. bij mam is slokdarmkanker ontdekt nadat zij ook slikklachten had. Ik moet eht z.huis bedanken voor de snelle rectie, binnen 2 weken alle onderzoeken afgehandeld. Ze heeft een 6 cm lange tumor. ik weet het kinkt laf maar ik hoop voor haar dat ze haar ziekte snel zal "doostaan".

  Geschreven door Mariel op
 69. ik slik sinds 1 week maagzuurremmers(omeprazol), heb een middenrifbreukje en overgewicht door te langzaamwerkende schildklier. Eet echter niet veel op een dag. De omeprazol(40mg) helpt niet echt, ik hoef maar een slokje water te drinken en heb refuxklachten. Wat raadt u mij aan?

  Geschreven door Jannie op
 70. Als de omeprazol niet werkt, ga dan terug naar de arts.

  Geschreven door Tandor op
 71. al twi ntig jaar last vanachalassie
  8keer opgerkt kunnen niets meerdoen erword gezegd ander ziekenhuisheb geen zin ik
  heb het maxime aan medicinen is het zoat dat ze geen toetoestemming hoeven tegeven
  het is een moelijk leven
  heeft imand nog een idee de spier staat een klein stukje open
  groen nliedegraaf

  Geschreven door neliedegraaf op
 72. Vraag je huisarts om een nieuwe verwijzing en ga voor een second opinion naar een academisch ziekenhuis.

  Geschreven door Tandor op
 73. Hallo. Sinds gisteren begin ik een beetje te hoesten..en verkouden
  Maar als ik hoest heb ik echt een gigantisch branden gevoel
  Op mijn borstkast en keel..
  Wat k eigenlijk nooit heb gehad..
  Is daar een reden voor om naar een dokter te gaan..
  Mvg

  Geschreven door ras op
 74. Als de klachten aanhouden of erger worden ga dan naar de huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 75. ik heb af en toe last( eens in de maand) dat mijn eten blijft hangen in de slokdarm en krijg dan de hik.
  wat ik ook doe het blijft hangen en krijg pijn op mijn borst. dit duurt ongeveer 1a2 minuten dan zakt het weer.moet ik me nu zorgen maken.

  Geschreven door henk van den hurk op
 76. ik heb ook slokdarmkanker ,maar ik ben naar
  gent (belgie)gegaan daar helpen ze mij veel beter ,ervaren artsen geven betere uitleg .probeer kurkuma pillen -komeinenollie en iedere dag 2 glazen water met citroen (limoen)te drinken lees meer over op internet .vecht tegen deze ziekte…

  Geschreven door harry. op
 77. Ik ben wladimir wever en ben 34 jaar oud.
  sinds 2 weeken heb ik klachten bij t doorslikken en voelt een soort knobbel ,maar het doet niet zo zeer,maar elke keer als ik doorslikt voel ik een soort van bult in de keel holte.
  wie kan mij hierover wat vertellen graag hoor ik jullie mening hierover,alvast bedankt.

  Geschreven door Wladimir wever op
 78. Het zou een ontstoken keelamandel kunnen zijn. Ga met de klachten naar de huisarts

  Geschreven door Tandor op
 79. Hallo ik ben jongen van 16 jaar en heb last van me keel en ben bang dat ik slokdarm kanker heb dit komt omdat ik de ochtend na de dag dat ik last kreeg van me keel ook een soort slijmerige donkere ontlasting had ik ben heel bang omdat mijn opa het ook heeft gehad ik ben daarom ook naar de dokter geweest maar die zij dat ik een keelontsteking heb maar als ik slik gaat dat toch door mijn slokdarm en niet door mijn keel ook telkens als ik slik voel ik een soort van vernauwing maar heb weee geen last ervan als ik eet (misschien komt dat door de paracetamol die ik slik) de dokter kwam ook met de volgende bewering dat ik misschien pfeiffer heb maar dat heb ik al een keer gehad en dat lijkt me dus heel onwaarschijnlijk ik ben echt bang en vind het eng om 2 keer in de zelfde week naar de dokter te gaan voor de zelfde klachten want dan denk hij misschien dat ik me aanstel ofzo kan iemand mij alstjeblieft helpen

  Mvg. Jamie traets

  Geschreven door jamie traets op
 80. Hallo Jamie,
  Zoals via de telefoon besproken, denk ik toch dat het een keelontsteking is.Of wellicht een griep die er aan zit te komen. Kijk even hoe het over enkele dagen gaat. als de klachten erger worden, ga dan wel even terug naar je huisarts. Wellicht kan de huisarts dan een kuurtje voor de keelontsteking voorschrijven

  Geschreven door Tandor op
 81. Mijn vader had ook slokdarmkanker en in zijn mond.
  op het laats alleen bier gedronken . Dat kon hij nog naar binnen krijgen. Veel minder last van slijm.melk slijmt heel erg.
  wens je veel sterkte

  Geschreven door Vul uw naam in…sofie op
 82. Moeite met speeksel slikken soms gevoel alsof er iets in mijn keel is blijven hangen

  Geschreven door Vul uw naam in…rania op
 83. ik ben 13 en mijn vader had 3 jaar geleden slokdarm kanker zijn slokdarm is wegehaald en zijn maag is opgerekt nu kan hij maar kleine porties per keer eten maar gelukkig gaat alless weer goed met hem

  Geschreven door anoniem op
 84. Slokdarmkanker is een onwijs zware uitputtingsslag. Het is voor iedereen anders, maar de overlevingskans is gewoon heel klein. Helaas hebben wij van dichtbij moeten meemaken dat het een ziekte is waar niet tegen te vechten valt. Het eetprobleem met misselijkheid en overgeven wordt uiteindelijk fataal.

  Ik wens een ieder die deze strijd moet stijgen onwijs veel sterkte toe!

  Geschreven door Jowan op
 85. Hartslag van 80 is dat oke

  Geschreven door Sun op
 86. Ik zie zo 1-2-3 het verband niet met slokdarmkanker.

  De vraag is wel heel kort door de bocht.

  Het kan normaal zijn.

  Geschreven door Tandor op
 87. Mag ik iets vragen , Hoewel mijn leeftijd 60 j =ik heb elke dag last van mijn aan mijn voeten vooral onderkant vooral s morgens bij opstaan stijfheid , stijfheid bij te lang zitten bij langen wandeling pijn in de voeten soms kan niet meer verder lopen lijkt blokkade Ik heb ook vaak in de handen prikkeling en pijn scheuten kan niks vast pakken ik heb geen tunnel chroom Ik ben bij Huisarts geweest Hm stres ik geloof er niks van Ik had pas Gordelroos niks mis mee gaat wel over maar ik werd getest op Bloed deze gaf aan ik had geen virus !! terwijl ik onder vlekken blaren later bleek volgens huisarts Ik had inderdaad Gordelroos Hij zij normaal moet bloed test aangeven Ra !! Ik vermoed dat ik spier reuma of of iets dergelijk Misschien begin stadium !! kan bloed test laten zodat speciaal naar gezochte ziektes Bv spier aandoening of …..

  Geschreven door Hebing op
 88. Bloedonderzoek is zeker mogelijk. De ontstekingswaarden kunnen worden onderzocht. Daarnaast kun je een verwijzing naar de reumatoloog vragen voor verder onderzoek naar de klachten.

  Geschreven door Tandor op
 89. Uw klachten lijken op enkele die mijn broer ook had, toen bleek hij gebrek aan Vitamine B12 te hebben. Is eenvoudig te controleren met een bloedtest, en eenvoudig te behandelen met tabletten of injecties. Dit geeft snel resutlaat.

  Geschreven door Dien op
 90. ik heb pressies hetzelfde en als ik dan iets koolzuurhoudend’s drink een beetje snel en een boer kan laten dan gaat de pijn pas weg anders word het steeds erger wat is dat toch????ik verga /verkramp van de pijn dan

  Geschreven door miquel op
 91. Waarschijnlijk een irritatie van je maagslijmvlies.
  Ga met de klachten naar je huisarts.

  Geschreven door John Leppink op
 92. beste Annemieke mijn man is 2jaar geleden overleden aan deze kanker hij kreeg van in het begin morfinepleisters de periode met chemo en bestraling was zeer zwaar die moment heb je geen kwaliteit van leven meer ik als echtgenote heb verboden om verder te behandelen omdat ik al wist dat er niets meer aan te doen was en zijn laatste weken heeft mijn man toch nog wat levenskwaliteit gehad spreek met de dokters over pijnbestryding want als partner sterf je iedere dag een stukje mee zeg tegen de dokters dat ze je vader gewoon de tijd die hem nog rest de kans moeten geven om nog in een huiselijke sfeer te zijn en niet in het ziekenhuis dat heb ik ook gedaan zo niet ben je een proefkonyn ik wens jullie nog veel sterkte in deze zware tijd en probeer nog samen met je vader dingen te doen wat hij graag doet daar zul je later troost in vinden ik spreek uit ervaring en wens jullie nog vele goede momenten

  Geschreven door Martine op
 93. Chantal
  Onderzoek met een slangetje is iets waar je geen pijn bij hebt het is een beetje een raar gevoel maar meer niet , je kan je ook even laten inslapen dan voel je niets .

  Groetjes Roske

  Geschreven door Roske op
 94. Hoi ik heb dat ok elke ochtend als ik wakker word kom ik met pijn wakker maagzuur hoeste hele tijd bijna geen adem hale en slijm uit me keel maar me hals en keer word ok elke ochtend heet slike gaat laatse tijd ok moeilijker ben nog 24 weet iemand wat het kan zijn gr

  Geschreven door Faatje op
 95. Het kan door je maag worden veroorzaakt. Je zou een reflux kunnen hebben. als je ligt loopt er maagzuur in je slokdarm en dat kan de klachten geven.
  Ga met de klachten naar je huisarts.

  Geschreven door John Leppink op
 96. BESTE BERMA.
  HEB ZELF SLOKDARMKAKER GEHAD TOEN 69 JAAR WAS,EEN GOEDE SIDE HEB JE HIER NIET VOOR,MAAR ALS HET NIET UITGEZAAID IS MAAK ZIJ EEN HELE GOEDE KANS DAT ZIJ BETER WORD,DAN KUNNEN ZE HET WEL ONDER DE KNIE KRIJGEN MET CHEMO EN BESTRALING NA 35 MAAL,MAAR IN NED IS HET ANDERS DAN IN THAILAND MEER AAN DACHT EN DAT HEB JE NODIG IN DAT GEVAL EN BLIJVEN KNOKKEN GA JE BIJ DE PAKKEN NEERZITTEN DAN BEN JE VERLOREN,DUS HARD ZIJN VOOR JE EIGEN VALT NIET MEE MAAR DOOR DOUWEN DAN KOM JE ER ECHT,HEB IK OOK GEDAAN EN BEN NU GENEZEN,EN WAT DOKTERS ZEGGEN MOET JE NIET ALTIJD GELOVEN.
  IK WENS JE VANAF THAILAND HET ALLER STERKTE TOE

  Geschreven door MARINUS op
 97. heb ik ook, maar ik heb het van het roken,en zingen nou denk je msschien ik zing niet, maar ook hard gillen en heet druk praten kan van invloed zijn dan gaat je keel opzwellen soms van binnen!

  Geschreven door piet op
 98. een goede raad, als je er een probleem mee hebt na 2 keer naar de huisarts te gaan, gewoon een verwijskaart vragen naar een specialist,huisdokters zij er alleen maar,om je een uitprobeer recept te geven,ze weten namelijk niet alles

  Geschreven door piet op
 99. roken is niet goed, veel drinken in de vorm van alcohol,en altijd luidruchtig zijn dat doet je stembanden mogelijk geen goed

  Geschreven door piet op
 100. Hi Harry,

  Hoe gaat het nu met je?

  En zijn de behandelingen ook beter?

  Groet,

  Geschreven door Korina op
 101. Uuuhm, volgens mij kan je je slokdarm niet weghalen hoor? 😮

  Geschreven door anoniem op
 102. Je slokdarm ( een groot deel daarvan) kan wel degelijk worden verwijderd in het geval van slokdarmkanker.

  Geschreven door Tandor op
 103. Faatje, ga zo snel mogelijk naar je huisarts .Hoe eerder hoe beter. Ik heb engeltjes op mijn schouder gehad.Nu 2 jaar geleden met kijk operatie in Canisius Nijmegen een buismaag gekregen.Het gaat tot nog toe prima met. Groetjes en succes !

  Geschreven door anonem op
 104. Wladimier, ik raad je aan zo snel mogelijk naar je huisarts te gaan want dit voelt niet goed als ik dit lees. Heb zelf ook slokdarm kanker gehad maar was er gelukkig op tijd bij. Dus wacht niet langer . Deze kanker wordt vaak te laat ontdekt omdat de slokdarm vleksibel is en uit kan zetten.Groetjes

  Geschreven door anoniem op
 105. Misschien schildklier klachten.

  Geschreven door aleida op
 106. Ik heb precies dezelfde klachten als Fleur, kortom heb na anderhalf jaar ziekenhuis en onderzoeken een verwijzing gekregen naar he AMC en daar is een manometrie gedaan en een 24 uurs meting.
  Diagnose Jack hammer slokdarm,oftewel de slokdarm wordt de hele dag gewrongen en is daardoor pijnlijk en brandererig,slik en stikproblemen erbij niet fijn, heb nu medicatie gekregen die de bloedvaten open zet, waardoor ik ietsje minder last hebt.
  Sterkte en groetjes

  Geschreven door angel op
 107. Wat fijn dat het weer goed gaat met je vader! Super!

  Geschreven door Bea op
 108. Ik heb moeite om mijn speeksel door te slikken. Het gaat gepaard met moeilijk adem halen en ik moet heel diep iedere keer ademen. Mijn logen moet echt beste doen om normaal lucht binnen te krijgen. Ook slapen gaat mogelijk. Het speeksel doorslikken moet ik echt mijn gedachte op gaan focussen. Ik wordt soms midden in de nacht wakker met dik slijm en zwaar gevoel op mijn longen. Mijn keel voelt of er een balletje verstopt. Wat is dit?

  Geschreven door lilly op
 109. Dat is zonder onderzoek moeilijk te zeggen. Misschien een infectie van de luchtwegen …Ik denk dat het goed zou zijn om even naar de huisarts te gaan. Die kan dan even de longen en de luchtwegen onderzoeken.

  Geschreven door Tandor op
 110. Hallo ik heb in maart een buikwand correctie gehad na 3 weken kreeg na de operatie kreeg ik last van maagzuur voelde me raar in me hoofd..
  na dokter gegaan en kreeg maagzuur remmers.. nu 5 maanden veder heb ik nog de brok in de keel en eten komt na kleine beetjes om hoog voelt als boeren..
  Als ik dat doe komen er etens resten mee heel ranzig..
  gr rox

  Geschreven door rox op
 111. Het zou nog een gevolg van de operatie kunnen zijn.
  Ga met de klachten terug naar de MDL arts

  Geschreven door Tandor op
 112. Leuk dat je vader beter is, en dit na 3 jaar. Geeft mij hoop 😉
  Heb nl ook slokdarmkanker, sinds 04-2015. Na chemo en bestralingen is ook de slokdarm weggenomen, tezamen met een stukje van de maag. De rest van de maag wordt dan opgerekt en gebruikt als slokdarm. Dit noemt men een buismaag.
  Dit is net gebeurd. Bij mij geeft dat wel veel klachten.

  Geschreven door Daffyd op
 113. Ik heb al ong. Twee maanden last van mijn keel. Kan wel goed het voedsel doorslikken zonder pijn. Maar de hele dag door heb ik het gevoel dat mijn. Keel geblokkeerd is. Alsof er iets is blijven hangen en niet kan doorslikken. Dit gaat gepaard met korte ademhalingen. Heb moeite met ademhalingen. Na veel korte ademhalingen kan ik 1 keer goed en diep ademen. Dan weer kortere. Zo gaat het de hele dag door. Het is best wel vermoeiend. Wat kan het zijn???

  Geschreven door Neeta op
 114. Het gevoel van een brok in de keel en de ademhaling doen mij denken hyperventilatie. Doe eens de test op: http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest
  Ga ook even naar de huisarts met de klachten. De huisarts kan dan even naar keel kijken en naar je luchtwegen luisteren.

  Geschreven door Tandor op
 115. Hallo, ik heb sinds vorige week dinsdag erge last ban mijn keel. Er zit een verdikking aan de linkerkant in de keel. Op het begin moest ik hierdoor ook kokhalzen, dit heb ik nu gelukkig niet meer. Ook had ik er koorts bij, mijn hele linker deel van mijn hoofd doet pijn, keel en linker oor. Slikken en gapen is ook enorm pijnlijk. Dokter dacht dat het viraal was dus uitzieken.. Nu nog erge pijn, slaap er ook slecht door en overdag weet ik ook niet wat ik moet… Nu (omdat het zo lang duurt) denkt de dokter dat het toch bacterieel is, dus krijg nu antibiotica. Hopen dat dit help, trek ondertussen de pijn echt niet meer…

  Geschreven door Kim op
 116. Ik heb sinds een paar weken vooral snachts vreselijke last vd slokdarm. Dit Gaat soms door heel mijn lichaam heen. Ik Voel het echt zitten of zo en word er door wakker als ik slaap. Ik ga nu voor t eerst een maagbeschermer pakken. Heb afgelopen week wel een scan gehad met contra voor mijn hartaders te checken en het lijkt nu alsmaar erger te worden. Het is een vreemd iets waar ik niet bekend mee ben.

  Geschreven door anoniem op
 117. Hoi Wilfred,

  heb je wel eens laten testen of je niet te weinig maagzuur (hypochlorhydria ) ipv last van teveel maagzuur hebt?
  Beide hebben nl dezelfde symptomen (brandend maagzuur).

  Je kunt dit laten testen, maar een simpele huis/tuin en keuken test is appel cider azijn verdund in water drinken elke ochtend en voor een (grotere) maaltijd. Blijft de maagzuur reactie achterwege dan weet je dat je een te laag niveau maagzuur hebt. Ik doe dit al enige tijd en na continue last van maagzuur branden (zowel overdag als s nachts) geen enkele last meer van brandend maagzuur, boeren, opgeblazen gevoel etc.

  Geschreven door Bob op
 118. Hallo,

  ?k ben een vrouw van 33 jaar, in de afgelopen weken heb ik veel last van slikproblemen en voedsel dat blijft haken in mijn keel. ?k ben heel er duizelig en ook heel moe. De dokter zegt dat het door maagzuur komt en heeft me pantoprazol gegeven. Echter heeft het niet veel geholpen ik krijg er alleen maar meer klachten door. Nadat ik de berichten op deze forum heb gelezen maak ik me zorgen. Morgen zal ik de huisarts bellen en eisen om een doorverwijzing. ?nmiddels heb ik deze klachten al 6/7 weken lang en begin me echt zorgen te maken.

  Geschreven door Sonja op
 119. Als de pantoprazol niet werkt ga dan terug naar de huisarts. Vraag eventueel een verwijzing naar de KNO arts.

  Geschreven door Tandor op
 120. Hoi Sonja,

  Ben je in de tussentijd al bij de huisarts geweest.
  Ik heb ook vaak benauwd gevoel bij keel.
  Als ik slik dan krijg ik het benauwd.
  Ik loop ook al maanden met maagzuur en word alleen maar erger.
  Dokter stuurt me niet door en verwijt t aan mijn leef patroon en stress.
  Ik raak er wel steeds vaker van in paniek.
  Ik heb echt geen oplossing meer.
  Ik hoor graag van je.

  Grt. Karin

  Geschreven door Karin op
 121. Hallo,

  Ik ben een man van 35 en heb sinds een kleine maand last van mijn buik. Een licht gevoel van misselijkheid die maar niet weg gaat. Daarbij een gevoel van een brok in mijn keel. Ik heb geen dingen echt anders gedaan, ontlasting is normaal en naast deze klachten merk ik niets vreemds. Alleen lijkt het niet weg te gaan, dus ben ik wel benieuwd wat het zou kunnen zijn of wat ik nu het beste kan doen?

  Geschreven door Marko op
 122. Je zou maagklachten kunnen hebben en last van reflux.
  Ga met de klachten naar de huisarts

  Geschreven door Tandor op
 123. Geen idee wat reflux is. Maar ik voel op zich niets aan mijn maag. Darmen borrelen af en toe een beetje maar heb geen last van maagzuur of iets dergelijks. Nooit gehad ook. Enige is dat ik het de laatste tijd erg druk heb…

  Geschreven door Marko op
 124. Hai ik ben een meid van 27
  En ik heb een vraagje heb sinds 2 welen ongeveer last van brokgevoel in mijn keel.
  Ook heb ik brandend maagzuur . En lichte deuk op borst af en toe.
  Wat kan dit zijn
  Ben zo ontzettend bang om kanker te hebben .
  Groetjes

  Geschreven door Chanty op
 125. ER blijft hoop.
  Nadat ik zo? 1 1/2 jaar me niet lekker te hebben gevoeld-s. morgens hoesten en misselijk- zag er wit uit in mijn gezicht,en had wallen onder de ogen .
  verschillende bezoeken bij de huisarts leverde niets op.
  ik had veel gerookt,maar omdat ik zo beroerd bleef ben ik gestopt.
  Uiteindelijk om mijn(passieve)huisarts een maagonderzoek in het Sint-Jansdal
  (harderwijk) gekregen- meteen werd gezegd dat het niet goed was-meteen de week erop allerlei onderzoeken gehad- de behandeling werd besproken in een team van st.Jansdal/Arnhem/Nijmegen,werd de afspraak gemaakt,dat ik in Arnhem 30 bestralingen kreeg,en 6 chemo.s— In Nijmegen zou dr. Bonenkamp mij opereren.
  De gesptrekken waren positief en hoopvol- mijn familie hadden op internet gevonden,dat de overlevingskansen-na 5 jaar- 1 op 6 waren.
  Heb zelf in een roes geleefd,en zonder angst genoten van de zon m? vogeltjes e.d. 2009 slokdarm verwijderd/buismaag gecreeerd/ leren eten/weer leren leven,
  nu nog steeds oppassen

  Geschreven door willem op
 126. Hallo chanty.
  je bent statistisch nog te jong om slokdarmkanker te hebben- 50-70 jaar.
  slokdarmkanker is een sluipmoordenaar,en heb me ruim 1 jaar beroerd gevoeld.
  Ben natuurlijk geen dokter, maar ik denk dat jij last hebt van overtollig maagzuur- dit is pijnlijk en zorgt voor verkramping in dit gebied tot aan je keel.
  Gewoon je angst bij je huisarts neerleggen, schroom hier niet voor. sterkte willem

  Geschreven door willem op
 127. Hallo bodyl.
  Als je dit gevoel blijft houden, ondanks de medicatie zou ik voor alle zekerheid een verwijzing willen hebben naar de MLD arts (maag/lever/darm)
  Deze kan jouw maag met een inwendig onderzoek bekijken.
  Je mag toch voor jezelf opkomen? willem

  Geschreven door willem op
 128. Hallo karin.
  Volgens mij moet je arts je doorverwijzen- vraag het eens na bij je zorgverkekeraar, maar vertel je arts eerst je angst-roep al de verschijnselen die je hebt- noem slokdarmkanker niet, want een arts heeft er een hekel aan als je hem vertelt wat je denkt te hebben sterkte willem

  Geschreven door willlem op
 129. Zou er mee naar de huisarts gaan.
  Beterschap!

  Geschreven door Carla op
 130. Ik heb slokdarmkanker gehad,en dan wordt wel degelijk je slokdarm verwijderd
  je maag wordt als het ware omhoog geterokken-biuismaag heet dit dan.
  Bijzonder knap zoals ze dat gedaan hebben- je zou zeggen een vieze adem over te houden, of veel maagzuur te produceren- dit is echter niet het geval.
  de enige problemen zijn,dat je niet zoveel achter elkaar mee leven, en je bent constant allert, maar dat zal iedereen hebben,die wat voor soort kanker overleeft heeft- ik kan gerust zeggen,dat mijn kwaliteit van leven niet minder is dan voor mijn verkrtegen slokdarmkanker

  Geschreven door willem op
 131. Hey ik heb alle en tijd last van pijn op de borst me schouders rug en ok teteling en vingers en voeten pijn aan mee pols en pijn in de keel en kaaken het blijft maar aan houden en de huisarts zegt dat het niks is en Ben binnen 3 weeken 8 kilo verlooren

  Geschreven door rick op
 132. Ik heb kwa blijkelijk het zelfte betje maar de dockter zegt dat het niks is maar zou gewoon nog is de dockter bellen

  Geschreven door rick op
 133. Hallo Rick.
  Ik denk dat je dringend een andere huisarts moet zoeken als dat inmiddels nog niet gebeurd is .

  Geschreven door Rik op
 134. Hoi, ik heb precies tzelfde gevoel. Na het innemen van omeprazol is dat gevoel weggegaan dus ik denk dat het idd met de spieren te maken heeft. Wat ook helpt is om op je linker zij te slapen zodat de masgzuur niet naar boven kan.

  Geschreven door Muhammet op
 135. Je zou misschien best naar een maag-darmspecialist gaan. Ik herken de symptomen die je op noemt. Mijn dokter heeft een maag en darmonderzoek gedaan. Dit gebeurt onder algemene narcose. Zo heeft hij gezien dat ik een chronische ontsteking had van de maag en ook reflux. Nu neem ik al jaren pantomed 40 mg. Dit is een maagbeschermer. Mocht ik dat pilletje een paar dagen vergeten innemen, komen de symptomen al snel terug. Hopelijk heb je iets aan mijn verhaal.
  Het beste.
  Peter.

  Geschreven door Peter op
 136. Hallo, ik heb al jaren een scheurtje in mijn middenrif, veroorzaakt door een auto-ongeluk. Met het slapen had ik hier altijd veel last van. Na een onderzoek te hebben gehad zit er idd een scheurtje in het klepje van de maag naar de slokdarm. Er is mij geadviseerd om een dik kussen onder mijn matras te leggen, zodat ik met hoofd, schouders en borst hoger ligt,wat ontzettend goed helpt, samen met omeprazol gaat het nu stukken beter. Geen verschrikkelijke stekende pijn meer bij het opstaan!
  Ik hoop dat je hier ook iets mee kan.

  Geschreven door Mieke op
 137. Hallo,
  Ik was met vrienden op vakantie gegaan naar Lloret de Mar. Ik ben tijdens die vakantie knock out gegaan van alcohol drinken (ik weet niet of het daardoor komt). Een tijdje later kreeg ik hevige klachten, ik kreeg zwarte vlekjes voor m’n ogen die meebewegen elke keer als ik naar een ander punt toe kijk. Ik heb last van mijn maag en druk op mijn borst. Ik heb moeite met focussen en goed nadenken en als ik elke keer een sigaret rook dan voel ik mij niet meer lekker, vorige week ging het overigens wel goed maar het is nu weer terug. Ik lag vannacht in bed en toen werd opeens in de binnenkant van mijn hoofd werd het heel warm, ik stond vannacht eigenlijk heel goed op wat ik in al die tijd niet heb kunnen doen omdat ik heel erg oververmoeid ben. Ik wil heel graag van deze klachten af. Groetjes

  Geschreven door steef98 op
 138. Ik heb de test gedaan, ik wacht nu nog op de uitslag. Bedankt

  Geschreven door steef98 op
 139. Ik denk overigens niet dat het hyperventilatie is, ik krijg geen aanvallen en dergelijke.

  Geschreven door steef98 op
 140. Je hoeft daar niet perse aanvallen van te hebben.
  Heb je de uitslag al gekregen?

  Geschreven door Tandor op
 141. Ik heb een score van 52, een score boven de 42 is een vorm van hyperventilatie. Ik wil al zo lang weten hoe ik er vanaf kan komen want ik zie het echt niet meer zitten

  Geschreven door steef98 op
 142. Met een score van 52 is er toch echt sprake van hyperventilatie. Dat verklaart dan ook een heel deel van je klachten. Je zou ademhalingsoefeningen kunnen doen en spierontspanningsoefeningen tegen de hyperventilatie. Je kunt daarvoor ook naar een fysiotherapeut. Oefeningen kun je vinden in de columns over angst die ik heb geschreven.
  http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

  Kijk hier eens welke klachten/symptomen er door hyperventilatie kunnen ontstaan. Je hoeft ze overigens niet allemaal te hebben.
  https://web.archive.org/web/20211230082704/http://hyperventilatiesymptomen.nl/klachten-symptomen.html

  Geschreven door Tandor op
 143. Hoi Sonja, (en Karin)
  Toevallig ben ik net zoiets tegengekomen op internet. Heb je ook last van spierpijn oid?
  Kan ook met je spieren te maken hebben dat je last/moeite hebt met slikken. Beterschap! Groetjes Danielle

  Geschreven door Danielle op
 144. Hallo,

  Ik herken me hierin , op het knock out gaan van de alcohol.
  Bij mij waren het paniekaanvallen , ik denk dat meer gerelateerd is dan slokdarmkanker.

  Succes.

  Geschreven door Jill op
 145. Diagnose slokdarmkanker na refluxklachten. 2 uitzaaiingen in lymfeknoopjes. 23 bestralingen en 6 chemo’s gehad. Dan slokdarm verwijderd en buismaag. Nog 2 maanden voeding gekregen via infuis over nacht. Nu al 8 maanden verder kan zelfstanig eten, maar wat een strijd! Hoop nog 4 jaar kankervrij te blijven, om bij de 30% overlevers te mogen horen. Sterkte.

  Geschreven door David op
 146. Klinkt eerder als overspannen/angst-paniek klachten beter kan je contact opnemen met je huisarts. Waarschijnlijk veel te veell hooi op je vork genomen door te veel alcohol en te weinig rust met je vakantie

  Geschreven door Maikell op
 147. Dag Tandor, ben je arts?

  Geschreven door kaasmeisje op
 148. Nee, ik ben geen arts. Wel medisch geschoold en opgeleid.

  Geschreven door Tandor op
 149. Ben net genezen van slokdarm kanker had tumoren op slokdarm klepje en pijn bij slikken. (55jr) heb 35 bestralingen gehad en tumoren zijn weg net zoals de toenemende pijn bij slikken. Volgens huisarts kwam t door middenrif breuk , gelukkig nam mijn Internist de klachten wel serieus en verwees me door naar KNO waar ze biopsie gedaan hebben en hoorde slokdarm kanker. Radioloog Daniel den Hoed noemde ’t strottenhoofd kanker vanwege de hoge plek tumoren. 1 maand terug genoeg genezen vd bestralingen om te kijken. Alles goed . Nog steeds boos op huisarts die zei komt door hernia diafragmatica is middenrifbreuk.

  Geschreven door joost op
 150. Ik heb een vraag aan Tandor; ik slik nl. al jaren pantoprazol i.v.m. met reflux. Verschillende onderzoeken gehad door een mdl. arts. Heb zware bloedarmoede gekregen en heb al paar keer een ijzerinfuus gehad. De arts zegt dat het komt van een lekkende slokdarm. Heb zelf het idee dat het van langdurig gebruik van de pantoprazol is, zou graag weten of dat kan.Verder geen pijnklachten, darmonderzoek ook niets ontdekt..

  Geschreven door Corry op
 151. Hallo Corry
  Ik heb nog wat vragen:
  Is er een maagonderzoek (gastroscopie) gedaan?
  Is er bloedonderzoek gedaan?
  Heb je een vitamine B12 tekort?

  Geschreven door Tandor op
 152. Ja, er is een maagonderzoek en een darmonderzoek en bloedonderzoek gedaan in het ziekenhuis. Daar kwam uit dat ik allemaal adertjes aan het eind van de slokdarm had, die zijn inmiddels dicht gebrand. Ook heb ik een middenrifbreuk.
  Moet voorzichtig zijn met eten, geen hete dingen en zo. Als ik brood eet moet ik ook veel drinken anders blijft het hangen. Toch moet ik doorgaan met pantoprazol, wel elk half jaar op controle. Heb geen B12 tekort.

  Geschreven door Corry op
 153. Het is natuurlijk wel handiger om alle relevante informatie in een keer te geven.

  De hernia( middenrifbreuk) veroorzaakt de reflux. De reflux zorgt voor een irritatie van het maagslijmvlies. Daardoor kan er uiteindelijk een malabsorptie van ijzer ontstaan waardoor er dan een anemie (bloedarmoede) ontstaat.

  De MDL arts had dus gelijk. Kan er niet geopereerd worden aan de hernia?

  Geschreven door Tandor op
 154. Beste,
  Ik heb nu al ruim een maand last van mijn maagstreek wat gepaard gaat met dagelijk extreeme misselijkheid, na het eten krijg ik steeds de hik tot grote ergenis en heb ik vreselijks steken aan mijn rechter zij, ik boer veel en heb nu erg last van maagzuur. Nu ik symptomen opzoek zie ik ineens slokdarmkanker omhoog komen en heb al een opa daaraan verloren.
  Ik ben bijna 27 dus ondanks dat mijn leeftijd niet overeen komt, wat denkt i daar van?

  Geschreven door Daphne op
  • Ik ben 28, leeftijd zegt niks,

   Geschreven door Amanda op
 155. Ik denk dat je toch vooral last van je maag hebt. Ga met de klachten naar de huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 156. Laat dit vooral onderzoeken. Het kan zijn dat er al wat slokdarmweefsel is aangetast. Dat wil nog niet zeggen dat je al slokdarmkanker hebt, maar wel dat je een verhoogde kans hebt om het te krijgen.
  Je krijgt een roesje en ze kijken of er iets is aangetast. Mocht dat het geval zijn dan blijven ze regelmatig controleren en kunnen dan eventueel veel eerder ingrijpen waardoor de kans op slokdarmkanker veel en veel kleiner wordt. Dus echt naar laten kijken

  Geschreven door John Molenkamp op
 157. Beste
  Er is bij mij een zweer in mijn slokdarm geconstateerd nu moet ik rabeprazol gebruiken mijn maagklep staat daardoor open zei de arts heb ik nu een verhoogde kans op slokdarmkanker? Of maagkanker? Had al 3 jaar maagzuur en vitamine b12 injecties heb zelf het onderzoek aangevraagd

  Geschreven door Monique op
 158. Dat is niet perse een verhoogd risico op kanker.

  Geschreven door Tandor op
 159. bloed controle gehad, echto maar huisarts en ziekehuis weten niets.
  eten zakt moeilijk, en beland in dikke darm krijg ik krampen die soms wel weeen lijken.
  kan nu nog leverworst, komkommer, kaas en sap, water nemen. de rest van de voeding wordt ik zo naar van zelfs soep verteer ik lettelijk niet.
  srmen omhoog helpt wel voor meer ruimte.
  wat kan ik toch doen?

  Geschreven door bianca op
 160. vol gevoel na het eten in de bovenbuik en het zakt langzaam ook, soms last van opboeren! Ik ben 33 jr en ben sinds 3 mnd gestopt met roken! Wat kan het zijn?

  Geschreven door Edwin op
 161. daar ben ik al vele keren geweest, maar geiriteerd slijm heb ik nog niet gehoord. hoe kunnen ze dat controleren? of verhelpen?

  Geschreven door bianca op
 162. Hallo,

  Ik heb al 3 maanden last een misselijk gevoel en een brok in mijn keel.
  Ben hiervoor onderzocht middels een maagonderzoek nadat ik enige tijd omecat slik. Hier hebben ze geen afwijkingen gevonden en ook niks in het stukje biopt die ze genomen hebben. Nu concentreert zich het ongemak vooral ik mijn keel ter hoogte van strottenhoofd. Ik heb een middel erbij gekregen een soort maagbeschermer die als rennie werkt voor een filmlaagje in je slokdarm en maag. Het blijft voelen als ik daar iets wegslik of een verdikking … maar dat is het gevoel. Zoals ik al zei heb ik dit al geruime 3 maanden en ik heb echt geen flauw idee wat deze plotselinge aandoening veroorzaakt heeft. Ik vroeg me af of er mensen zijn die hier ervaring mee hebben en hoe lang zoiets wel niet duurt? Is een slokdarm/ maagonderzoek afdoende of zijn er nog andere mogelijke oorzaken waarom ik een brok blijf wegslikken in mijn keel voedsel slikt wel goed weg. ? wat moet ik bepaald wel eten en wat moet ik echt vermijden?

  Geschreven door Bob op
 163. Bob, je beschrijft symptomen die ik zelf heel goed ken:
  misselijk gevoel en een brok in je keel, in de periode dat ik er last van had: geen flauw idee waar ik moest zoeken. Later dacht ik wow, mijn lichaam probeerde me iets te vertellen…
  Nu stel ik die vragen aan jou: alternativo / acupunctuur ’technisch’ staat je slokdarm (en druk op je slokdarm) in verbinding met je gevoelsleven en je lever. De vragen die ik je nu stel: heb je iets op je lever? Heb je stress of “oud zeer”, dat zich aan je opdringt, of dat je ‘niet wegkrijgt’ met slikken?
  In gewoon Nederlands heeft een brok in de keel te maken met ontroering, gevoel en verdriet. Op zijn minst geeft dat stress. Het is bijna niet weg te slikken, kost ook steeds meer moeite, dringt zich aan je op. Kan je er iets mee? Ik weet niet of je hier iets aan hebt, maar vertrouw je lichaam want dat liegt nooit. Het is namelijk het instrument van je innerlijk.
  hartelijke groet Roos

  Geschreven door Roos op
 164. Heb je je bloed al laten nakijken op glutenallergie?

  Geschreven door Froufrou op
 165. Heeft u uw suiker wel eens laten controleren.
  Gewoon vragen alles je bloed laten controleren.
  op aandringen.

  Geschreven door Fred op
 166. Hoi….
  Gelukkig.dat er niks gevonden is,ivm slokdarm,en ik denk wel dat je er gerust op kunt zijn.Het is goed onderzocht.
  Heb je ergens spanning of stress over?? daar kun je ook een brok van in je keel krijgen,ik heb dat ook weleens ervaren.
  Praat er nog eens met de huisarts over,of een vertrouwt persoon.
  Sterkte

  Ster

  Geschreven door Harry op
 167. Ik heb 4 maanden gerookt maar dat was niet elke dag een sigaret, hoogstens 3 op een dag ofso. Ik ben nu 19 jaar en heb sinds een maand geleden een brok in me keel, is nu al 1.5 week over maar heb wel de laatste tijd veel last van de hik en brandend maagzuur. Heb daar net ook last van gehad en die duurde bijna ruim een uur. Ga komende week ook daar de dokter en hoop dat er niks ernstig is, zelf kamp ik met flinke ondergewicht al jaren lang en nu heb ik zelfs het idee dat ik niks meer aankom, blijft steeds stabiel em veel slijm is ook een parte de laatste tijd. Kan iemand mij advies geven of suggestie wat het zou kunnen zijn. Ik denk zelf dat het meevalt want lees nergens op internet dat jongeren van mijn leeftijd aan dit soort kanker overlijden. Drink zelf ook bijna nooit alcohol en heb maar 4 maanden gerookt maar dat was ook niet elke dag dat ik dat deed. Ik wacht jullie reactie af en alvast bedankt.

  Geschreven door martijn op
 168. eten in de bovenbuik is een vorm van slechte doorstroming. De oorzaak daarvan ligt meestal in te snel eten of te weinig kauwen. Dat je daar uiteindelijk maagzuur van krijgt is natuurlijk niet zo vreemd. Je hebt gegeten en de maaltijd moet verwerkt worden, dus je maag zal zuur aanmaken, echter komt tot de ontdekking dat er geen eten is en zal dus branderig voelen. Het opboeren is te zien als het tijdelijk terugsturen en opnieuw proberen. Niet direct van wakker liggen.

  Geschreven door richard op
 169. hoi Joost, je mag je beide handjes kussen, de meeste mensenoverlijden er aan. Bij mijn vader is het helaas anders gelopen. Zijn tumor was heel groot en lag te hoog. Ze hebben hem dan palliatief geholpen met een stent te plaatsen maar het zat al aan zijn luchtpijp. Hij is met behulp van dormicum gestorven want hij vond het geen leven meer om zo af te zien

  Geschreven door annie op
 170. Je zegt het al…een brok in je keel..
  Dit geeft dus aan, onverwerkte emotie!!

  Geschreven door Me op
 171. Hoi Corry,

  Je kunt zelf van je refluxklachten afkomen door de grondoorzaken aan te pakken:
  – meer rust, slaap en ontstressen
  – je maag stroomt niet snel genoeg door teveel eten of te langzame spijsvertering.
  Eerste: matig eten.
  Tweede: meer bewegen en sporten
  Derde: veel drinken, water en goede kruidenthee, appelciderazijn etc.
  Vierde: let op wat je eet. Op internet genoeg tips om refluxklachten te voorkomen met passend dieet.
  Tenslotte: de medicijnen pakken alleen de symptomen aan en niet de grondoorzaken. De tips hierboven wel!

  Geschreven door Martin op
 172. Beste Bianca,
  Ik denk dat je vermoedelijk problemen hebt met iets in je voeding waar je niet tegen kunt. Dat zouden gluten kunnen zijn of misschien zuivel. Een gewone arts heeft hier meestal niet veel verstand van; voeding zit gewoon niet in hun opleiding. Een orthomoleculair genezer kan je snel meer vertellen en je een aangepast voedingsadvies geven.

  Geschreven door Evelyn op
 173. Hoi Corry ik heb een vraagje. Ik heb binnenkort ook een maag en darm onderzoek. Maar ik ben echt heel erg bang voor ziekenhuizen en dokters. Er is niemand die mij wil uitleggen wat er nou precies bij zo’n onderzoek gebeurd. Zou jij me dit willen vertellen?

  Groetjes Kiki

  Geschreven door Kiki op
 174. Dat denk ik ook ,heb 40 jaar die maagbeschermers geslikt en 15 jaar die verrekte statines.
  Zo veel bijwerkingen ,dat ik nu in de scootmobiel zit en een eengepaste woning heb ,
  Ik geef de schuld aan de statines en de omeprazol.
  Ben met alletwee de medicijnen gestopt.
  Mijn voeding aangepast en nu afwachten,of ik er enigszins baat bij heb .

  Geschreven door vinozon op
 175. ik ben 44 heb echt erg veel last van druk op de borst misseklijkheid heb reflux heb jongsleden dan 8februari weer een gastroscopie gehad zag er goed uit zei arts maar ik maak mij echt zorgen om elke dag met erg veel druk op de borst te lopen en beetje last van maag en in mijn keel heb mdl arts op internet gesproken mail van gehad hij zei dat je in half jaar tyd nu inmiddels bijna 8maanden geen tumor erop kon krijgen en dat er een goede behandeling mogelijk zou zijn zijn er hopelijk hier die weten wat voor mogelijkheid en waar ik die dan hopelijk kan krijgen ik hoop echt dat er mensen hier mij kunnen helpen weg wijs kunnen maken alvast echt mijn zeeer oprechte welmenende dank hoor mijn emailadres is [email protected] nogm,aals hartelijk bedankt man 44 jaar

  Geschreven door janwillem van dam op
 176. je moet wel veel in tikken zeg en waar gaat dat over daar kzal proberen of ik het kan vinden hoor khoop wel echt is van dat zere borstbeen af te komen slokdarm en keel

  Geschreven door janwillem van dam op
 177. Ik heb een scheurtje en krijg Van water drinken al last van mijn slokdarm en maagoprispingen

  Geschreven door Marian op
 178. Hallo Bob, Direct nadat ik jouw bericht had gelezen moest ik denken aan stress en/of overspanning. Ik heb heel vaak last gehad van een brok in de keel vooral s’morgens voor het opstaan. Nam een paar slokken lauw water maar de brok verdween niet. Toch kan ik je gerust stellen, het verdwijnt vanzelf als je weer in rustiger vaarwater komt. Ik ging met vakantie op een mooie camping aan het meer van Geneve en na enkele dagen was het verdwenen. Dus treur niet langer maar wacht rustig nog even af. Beterschap.

  Geschreven door Chiara op
 179. Beste Tandor, Kort samen gevat zouden dus vele van de hierboven omschreven klachten zoals refluxen,maag en darmstoornis ook te wijten kunnen zijn aan hyperventilatie. Wel een geruststellend idee enerzijds maar toch in de gaten houden anderzijds!!

  Geschreven door Chiara op
 180. Hey martijn,
  Heb je misschien iets met je amandelen (als je die nog hebt). Ik heb zelf heel vaak het gevoel van een brok in mijn keel en ben vaak misselijk en produceer veel slijm maar nu blijkt dat ik amandelstenen heb, dus dat kan het ook bij jou zijn. Heb je ook vaak keelpijn en een witte tong sochtends? Ik krijg over een poosje als oplossing mijn amandelen eruit dus misschien kun je er een poosje op letten of je ook iets in je keel ziet en tegelijkertijd ook.keelpijn hebt.
  Meisje 14 jaar.

  Geschreven door CT op
 181. Marian, ik zou maar naar de huisarts gaan en vragen om een specialist ,zelf heb ik deze klachten ook gehad in 2009 en ben een half jaar later geopereerd aan slokdarmkanker, dus wees er maar snel bij.

  Geschreven door Rob op
 182. Een vraagje, word met slik klachten nou daadwerkelijk het slik moment mee bedoeld of de passage van voedsel naar de maag ? Ik heb al zeker 5 jaar last van Maagzuur begon met rennies te slikken maar bood na mate van tijd weinig resultaat , ben daarna ongv 3 jaar geleden begonnen met omeprazol , wat iniedergeval het zuur gevoel en pijnlijkegevoel aan de maag oplost .. nu is het zo dat in het begin ik 1 omeprazol kon slikken en een paar dagen zelfs 1 week zonder kon, nu als ik na 2 dagen niet meer slik krijg ik gelijk last van reflux.. nu komt erbij dat als ik eet geen moeite heb met slikken maar dat het eten wel tergend lanzaam zakt halverwege en soms uren het gevoel heb dat hij achter mijn borstbeen blijft haken , het voelt als een soort lucht propje ..niet pijnlijk maar met veel boeren tot gevolg .. als ik eet en drink voelt het aan alsof eten aakomt op bestemming en daarna weer naa boven komt en dan pas zijn zak proces begint , ik heb geen verminderde eetlust , wel veel stress .. geen pijn bij slikken , het gevoel is ook niet blijvend soms verdwijnt het een paar dagen en als ik er aan denk komt het weer terug , waar ik wel pijn heb is aan de onderkant van mijn borstkast precies in het midden .. maar alleen als ik er zelf op druk voelt het pijnlijk aan .. geen balletje of rare vervorming alleen pijnlijk als ik er op druk .. ben pas 2 maanden gestopt met roken .. drink wel alcohol .. ik heb licht overgewicht .. en eet deze dagen wel wat ongezonder dan normaal .. moet ik een andere maagzuurremmer nemen? Is dit slokdarm kanker ? Ben niet vermoeid , geen gewicht verlies niks van dat alles ..

  Geschreven door Eric op
 183. Beste mensen,

  Ben benieuwd of er nog mensen op deze site zitten die mij misschien kunnen helpen.

  Ik heb al een aantal maanden (onegeveer 4 maanden) last van (de ene keer) pijn bij het slikken. De andere keer is het een heel vervelend gevoel maar niet pijnlijk. Ik voel het niet bij het slikken van voedsel. Wel bij het slikken van slijm. Loop echt de gehele dag te slikken om te kijken of ik het weg kan slikken. Verder heb ik eigenlijk helemaal nergens last van.

  Het is er erg vervelend. Ben al meerdere malen naar de huisarts geweest. Deze zegt dat het niks is. Toch door gestuurd naar de kno arts. Ook deze zegt dat het niets bijzonders is. Wel moet ik hier op controle blijven.

  Ik begin me inmiddels wel een beetje zorgen te maken. En zou er dolgraag vanaf willen.

  Zijn er toevallig mensen met dezelfde klachten?

  Geschreven door Bezorgd!!! op
 184. Stukjes eten komt omhoog geen last van maagzuur en me stem valt vaak weg. Weet iemand wat dat kan wezen?

  Geschreven door Piet Bouwmeester op
 185. hallo, heb morgen een gastroscopie onderzoek , ben bang voor slokdarmkanker , reflux medicatie heeft niet geholpen en altijd keelslijm

  Geschreven door amg op
 186. mijn moeder had slokdarmkanker op oudejaarsavond stond ze te huilen in de keuken omdat ze zich niet goed voelde zeer veel pijn in haar rug bij de schouderbladen werd door de huisarts naar de fysio gestuurd die stuurde haar terug naar de huisarts omdat het daar niks mee te maken had ze werd doorgestuurd voor een maagslang 2 weken daarna de uitslag slokdarmkanker en ook al in de maag de dokter zei duidelijk tegen mijn moeder u hebt nog 4 weken te leven zo erg was het al en inderdaad 4 weken na de uitslag is mijn moeder overleden terwijl ze helemaal geen klachten had gewoon kon eten ontlasting etc dus het is een sluipende ziekte die niet altijd klachten hoeft te geven

  Geschreven door jolanda op
 187. Hallo,
  Ik ben een meisje van 14 en ik heb heel veel last van rommelende darmen, opgeblazen gevoel, misselijkheid, zure oprispingen, moeilijk naar het toilet gaan (daar neem ik nu probiotica voor) en ik heb het al een paar maanden en de dokter zegt als het prikkelbaredarmsyndroom is. Kunnen we het jammer genoeg niet behandelen. Kan iemand mij helpen wat ik zou kunnen doen? Grtjs

  Geschreven door Anoniem op
 188. Hallo,
  Sinds vorige week heb ik na het eten een gevoel dat er een brok in mijn keel zit. Dit gevoel zit zowat ter hoogte van de huig. Zelf zie ik niets in mijn keel en als ik water drink of iets gaat dit gevoel weg maar komt reeds na een 10-tal seconden reeds terug. Ik heb geen pijn in mijn keel maar het is wel enorm vervelend.
  Ik neem al jaren elke dag een pilletje tegen het maagzuur (Protonpompremmers) en mijn dokter zei me deze morgen dat ik best nog een beetje afwacht inzake het gevoel en wanneer het niet overgaat best eens naar een specialist ga.
  Ik ben er echter niet helemaal gerust in. Is dit voor iemand herkenbaar?
  Dank.

  Geschreven door Hans. op
 189. Ik heb al vele jaren last van eten dat niet goed zakt.
  Pijn voel ik nergens.
  Ik kan nog altijd goed eten.

  Vroeger had ik op 15 minuten gegeten m nu duurt het minstens een halfuur omdat ik meer kauw en langzamer eet.

  Ik heb nogal vrees dat ik steeds een ernstige ziekte.
  Ondanks dat ik me verder goed voel..

  Guido

  Geschreven door Guido op
 190. Mijn vader is in behandeling voor slokdarmkanker.
  De kanker “zou” weg zijn… Maar mijn vader krijgt wel nog immuuntherapie.
  Het enige probleem dat mijn vader heeft, is dat er heel veel slijmvorming is.
  Hij heeft dit al meerdere malen aangegeven bij zijn specialist & zijn huisarts, niemand dat er een verklaring voor heeft.
  Weet iemand hier iets meer over aub?

  Alvast bedankt!

  Geschreven door Melissa op
  • Vorig jaar is mijn man is ook geopereerd aan slokdarmkanker met nadien immuuntherapie. Eind oktober zijn er bij een CT controle 2 vlekjes op de lever en 1 op de lymfe vastgesteld, uitzaaiingen dus.
   Mijn man had na de operatie ook veel last van slijmvorming. Is gelukkig na verloop van tijd vanzelf overgegaan, ook bij mijn man was er geen verklaring voor.

   Geschreven door Kinosa op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief