Darmen

 • #1

  Beste lezer,

  Al ongeveer anderhalf jaar heb ik last van mijn darmen, vooral aan de linkerkant onderaan richting mijn lies. Als ik last heb dan kan dit uitstralen naar mijn bilspier of beenspier.

  Mijn huisarts heeft al verschillende onderzoeken gedaan: Bloed, ontlasting (parsieten en ontsteking en of bloedsporen), buikoverzichtsfoto, echografie (ivm eventuele lies/buikbreuk). Uit al deze onderzoeken is niks uit gekomen.

  Mijn ontlasting is erg vreemd. Vaak zitten er grote witte stukken door of heeft mijn ontlasting verschillende kleuren. Het is soms hard en soms dun maar als het hard is lijkt het niet droog te zijn maar omhuld met vocht. Vaak lijkt het alsof het gewoon vast zit link onderin mijn buik. Vaak is ook het eerste stuk van de ontlasting donker en dik en komt daarna een wat zachtere ontlasting. Zie ook de (onsmakelijke) foto's.

  Iemand die uit mijn ontlasting iets op kan maken? Ik vind het er maar vreemd uit zien.

  Nee ik eet of slik geen kauwgom door, want zo lijkt het soms.

  Alvast bedankt.

  Groeten, Johannes

  Reactie
  #2

  Er zit in ieder geval onverteerd voedsel in. Heb je misschien PDS? Gebruik je medicijnen, alcohol of drugs? Eet je veel vet voedsel/snacks?

  Reactie
  #3

  Hey John, heb nog geen PDS diagnose. Geen medicijnen, drink sweekends wel bier (3-4 op een vrijdag en/of zaterdag) en rook ook wel eens een joint. Ik snack enkel af en toe een metworst (geen snoep en koek ofzo) maar bestel wel geregeld eten. Het vreemde is dat het voelt alsof de ontlasting linksonder vast blijft zitten ofzo. Voel daar ook een soort druk/zwelling.  Zo verklaar ik voor mezelf waarom dat eerste stuk van de ontlasting erg donker is en naar licht/dun loopt.

   

  Reactie
  #4

  Moeilijk om er zo iets over te zeggen. Vraag een verwijzing voor de MDL arts voor verder onderzoek

  Reactie
Reageer op: Darmen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief