Veel onduidelijkheid over maagzuur/reflux

  • #1

    Ik ben 44 jaar oud, eet gezond en heb een gezond gewicht, Maar sinds een zeer zware stresssituatie 2 jaar geleden last gekregen van maagzuur. dit voelde als pijn in mijn middenrif, ik dacht aan mijn hart, maar na onderzoek bleek het om reflux te gaan.

    Nu neem ik al een tijd Pantoprazol , onlangs bij de dokter vroeg ik of een opperatie mogelijk was maar dit werd me geweigerd. Ik zie het niet zitten heel m'n leven Pantoprazol te nemen vanwege de ernstige bijwerkingen op lange termijn, en ben ik op zoek gegaan naar alternatieven.
    Ook wil ik helemaal geen medicijnen nemen dat maagzuur productie tegengaan, omwille van de vele goede functies van maagzuur.

    Ik ben gestop met Pantoprazol en drink elke avond groene thee, met 10ml appelazijn. en neem ik 1 tabletje Rennie zonder suiker net voor het slapen gaan.
    1-2 wekelijks krijg ik snachts nog een oprisping , maar dat los ik op door een rennie te nemen, en gaat binnen de paar seconden weg zodat ik verder kan slapen.

    Als ik erover praat tegen mensen blijkt bijna iedereen hier last van te hebben, een van mijn vrienden beschrijft dat hij op een gegeven moment bloed ophoeste en sindsdien maagzuurremmers is beginnen slikken. De dokters hadden hem gezegd dat de slokdarm ongevoelig is, en dat hij daarom dit nooit gevoeld had tot zijn slokdarm ernstig aangetast was ? Kan dit? Ik Voel namelijk wel een druk/branderig gevoel net boven mijn maag, maar door het nemen van Rennie verdwijnt dit onmiddelijk.

    Het enige verschil wat ik merk tegenover Pantoprazol, is dat ik met Pantoprazol nooit meer dit branderig gevoel had (waarschijnlijk door een te weinig aan maagzuur).

    Natuurlijk verkies ik ervoor dagelijks iets onschuldigers te nemen zoals Rennie, mijn vraag is of de niet frequente korte pijn die ik nu ervaar nog schadelijk kan zijn voor mijn slokdarm en alsnog tot slokdarm kanker kan leiden?

    Waarom voelde mijn vriend niks tot hij bloed begon op te hoesten?

    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    De vraag waarom je vriend niets voelde kan ik helaas ook niet beantwoorden.
    Ben jij voor de klachten onder behandeling bij een MDL-arts?

    Reageer
    #3

    Nee bij mijn huisdokter . Die stuurt me blijkbaar niet door naar een specialist .  Misschien moet ik dit eens vragen

    Reageer
    #4

    Vraag dan zeker een verwijzing voor de specialist

    Reageer
Reageer op: Veel onduidelijkheid over maagzuur/reflux


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief