Bloederige ontlasting

 • #1

  dag,

  ik ben momenteel in Maleisie en daarvoor een maand in thailand, sinds gister hevige koorts gekregen van 39 graden. Dus vandaag voor de zekerheid naar de dokter geweest, hij vermoedde malaria of dengue mug maar gelukkig heeft hij dat doormiddel van bloedprikken kunnen uitsluiten. Ben naar mijn hostel gegaan met paracetemol en speciale mondspoeling omdat mijn keel er rood uit zag.

  echter heb ik ook sinds gisteren last van onstopping (?) erge buikkrampen maar komen maar kleine hoopjes ontlasting uit. Dit ook aan de dokter laten weten en was geen reden tot paniek. Alleen heb ik nu sinds deze avond dezelfde buikkrampen en het lijkt wel alsof er helder bloed in zit gemengd, begin van de avond was het wel meer dunne ontlasting (geen waterige) en nu weer kleine beetjes.  De buikkrampen zijn wel weg na elke toilet bezoek maar keren vaak al weer snel terug.

  Weet iemand wat dit kan betekenen?

  alvast bedankt.

  Reactie
  #2

  Edit: de eerste buikkrampen (gisteren) gaven kleine klontjes ontlasting, wel met een soort slijm er omheen.

  sinds deze avond is het wel een stuk dunner en geen klontjes meer maar ook niet zo dun als water

  Reactie
  #3

  Het kan een voedselvergiftiging zijn of een parasitaire infectie.. Je hebt niets gegeten of gedronken wat de rode kleur zou kunnen veroorzaken ? Helder rood bloed zit namelijk doorgaans nooit vermengd met ontlasting. Het zit er normaliter altijd op en bij ( in het water)

  Reactie
  #4

  bedankt voor de snelle reactie,

  ik kan me niet herinneren dat ik in de laatste dagen rood gekleurd eten heb gehad, echter heb ik sinds gister erg weinig eetlust.

  als ik van de wc afga zie je wel dat er een lichte verschil is tussen rood en bruin, maar omdat de ontlasting vrij zacht is lijkt het alsof het door elkaar zit gemengd

  Reactie
  #5

  net weer even goed gekeken en het lijkt wel alsof het ook een beetje slijmerig is

  Reactie
  #6

  Slijm bij de ontlasting als je diarree hebt en buikklachten is niet zo vreemd. als het bloed is, zou je dan toch terug moeten naar de dokter

  Reactie
Reageer op: Bloederige ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief