Honger bij maagonsteking

  • #1

    Hoi,

    Als sinds twee weken heb ik een immens honger gevoel, dit vooral in de uren na een (warme) maaltijd. Ik ben al drie maal bij mijn arts geweest ondertussen. Volgens hem een maagontsteking. Deze vrijdag was het hongergevoel weg en kreeg ik steken in mijn maag in de plaats. Zaterdag (gisteren) ook. Maar sinds vandaag weer aanhoudende honger.

    Arts had een bloedafname gedaan, suiker en schildklier zijn ok. Ondertussen neem ik nu al een week en half 80mg panthoprazol (normaal neem ik 40mg)

    Maar ik word echt wel een beetje wanhopig. Die honger stopt gewoon niet. Weet iemand wat ik kan doen?

    Ik neem naast mijn panthoprazol ook dagelijks 50mg Lamotrigine en 100mg sulpiride.

    Reageer
    #2

    Antipsychotica remmen de aanmaak van melatonine. Antipsychotica en maagzuurremmers zorgen beide voor verliezen aan vitaminen, mineralen en andere stoffen. Dit alles bij elkaar kan allerlei klachten geven. Een tekort aan melatonine geeft ontregelingen van andere hormonen, zoals een hoger oestrogeenniveau.

    Het kan zinvol zijn om aan je hele gezondheid te werken, met volwaardige voeding en bepaalde voedingssupplementen. Bloedonderzoek zegt overigens niet zo veel over tekorten. Veel mensen hebben een tekort aan maagzuur, dit door teveel snelle suikers, te weinig vezels, tekorten aan voedingsstoffen enz. Daardoor een slechtere vertering, waardoor maagzuurproblemen. Maagzuurremmers lossen dit probleem zeker niet op.

    Reageer
    #3

    Sulpiride en panthoprazol neem ik al zes jaar. Omdat ik een vertraagde maagledeging heb en een maagbreuk. Zonder die medicatie kan ik niet eten. In augustus heb ik nog een volledig bloedonderzoek gehad en kwam niets van voedingsstoffen te kort.

     

    Reageer
    #4

    Maagproblemen kunnen door de medicijnen ontstaan. Vraag aan de huisarts een verwijzing voor de MDL arts

    Reageer
    #5

    In het begin dat ik Lamotrigine nam (sinds mei) had ik enorm last van reflux en maagbranden. Als ik een ontsteking heb kan het mss daar aan liggen ja. Ik bel straks mijn huisarts op voor een doorverwijzen naar MDL arts

    Reageer
    #6

    Zo herkenbaar! Ik heb precies hetzelfde!

    Reageer
Reageer op: Honger bij maagonsteking


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief