Chronische hyperventilatie

  • #1

    Beste,

    Ik heb al een paar maanden last van chronische hyperventilatie onder andere door stress/angst. Hierdoor heb ik last van slapeloosheid, vermoeidheid, afwezig gevoel en concentratie/geheugen problemen. Nu vroeg ik mij af of deze klachten ook veroorzaakt kunnen worden door andere oorzaken dan stress/angst bijvoorbeeld vitaminetekort? Of is dit onwaarschijnlijk? Ik begrijp dat het natuurlijk voornamelijk door stress komt, maar omdat het zo lang duurt probeer ik ook andere dingen om er van af te komen.

    Reageer
    #2

    Niet erg waarschijnlijk. Het zijn toch tipische klachten die er wel bij horen

    Reageer
    #3

    Oke dan zou het waarschijnlijk daar niet aan liggen. Ik vind voornamelijk de slapeloosheid een probleem. Meestal is het ‘s ochtends als ik net wakker wordt rustig en voel ik me heel goed, maar een minuut nadat ik wakker geworden ben begin ik weer te hyperventileren. Een andere keer wordt ik juist wakker en zit mijn ademhaling zo hoog dat ik bijna niet meer kan ademen. Heeft u hier nog tips voor?

    Reageer
    #4

    Ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen. Daar kun je voor naar een fysiotherapeut gaan

    Reageer
Reageer op: Chronische hyperventilatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief