Chronische hyperventilatie

  • #1

    Hallo ik heb een vraag .Ik ben al weken licht in me hoofd .ik ben huisartsenpost geweest had teveel zuurstof in bloed .een paar dagen later eigen huisarts geweest .zei ook zuurstof gehalte is iets te hoog in bloed .ik ben doorverwezen naar ademhalings fysiotherapie .maar ik blijf licht in men hoofd licht dizzy zeg maar .nou vraag ik me af of meer mensen dit hebben .ikzelf ben angstig dat het iets anders is ..vanwege het feit dat als ik inspan het erger word als ik lig is het minder en bij inspanning erger .als ik opsta heb ik nergens last van .het komt ineens op .beheerst aardig me leven ik ben bang voor ergere dingen .sinds gister tintelt ook mijn lip links onderin bij aanraking .sorry voor lange tekst maar moet het van me af schrijven .klachten zijn dus .licht dizzy heel de dag .pijnlijke nek en spieren .moe s'avonds. Misselijk .veel zuur .En dan die linkeronderkany lip .zou dit chronische hyperventilatie  kunnen zijn

    Reageer
    #2

    Dat zou heel goed kunnen

    doe eens de test op:

    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Kwam uit op een score van 51 .

    Reageer
    #4

    Dat verklaart dan wel je klachten...

    Je moet dit bespreken met de therapeut.

    Reageer
    #5

    Denk ook eens aan factoren als voeding en tekorten aan stoffen. Zo eten veel mensen teveel snelle suikers, wat schommelingen in je bloedsuikerspiegel geeft. Ook kunnen er voedselovergevoeligheden spelen, zoals histaminerijke voedingsmiddelen, als kaas, zuurdesem, eieren enz. Daarnaast kan je tekorten hebben aan stoffen als magnesium, zink, vitamine B C en D, omega 3. Zelf werd ik duizelige en had hyperventilatieklachten door een gebrek aan vitamine B12. Bij hyperventilatieklachten spelen vaak ook zaken als onzekerheid en perfectionisme een rol.

    Reageer
    #6
    1. Beste. Wat raad je aan voor iemand die al 2 tot 3 jaar kampt met chronische hyperventilatie. Heb ademhalingskine gevolgd bij de kinesist maar heeft niet veel geholpen. Ook gestopt met roken ondertussen.
    Reageer
    #7

    Je zou met je huisarts kunnen overleggen om toch medicatie te gaan gebruiken om uit de vicieuze cirkel te komen. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om de oorzaak aan te pakken.

    Reageer
    #8

    Het beste wat doen aan de oorzaken ervan, zoals onzekerheid, jezelf wegcijferen, perfectionisme. Daarnaast kunnen voeding - teveel snelle suikers en histaminerijke voeding - en tekorten aan allerlei stoffen; vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren, spelen. Zo kan je serotonine te laag zijn; iets dat ook bij te sturen is met de juiste voeding een voedingssupplementen.

    Na het roken kan het goed zijn om je lichaam te ontgiften - roken geeft onder andere een cadmiumbelasting - en tekorten aanvullen. Misschien ook advies vragen op natuurgeneeskundig gebied voor het lichamelijke stuk.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Chronische hyperventilatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief