zoon van 13 jaar poept nog in de broek

 • #1

  hallo, wij hebben een probleem met onze zoon van 13 jaar hij poept nog in zijn broek. We hebben al veel met hem erover gesproken, boos geworden, niet op gereageerd. maar niets helpt. hij heeft iedere keer een andere smoes. Wij denken dat hij zichzelf geen tijd gund om naar de wc te gaan. hij wil niets missen als hij met andere jongens is. dus dan poept hij maar in zijn broek. zoo vies ik ben het zo zat iedere keer die vieze stinkende broeken in de was of ergens verstopt op zijn kamer. HELP wij geeft mij raad.

  Reactie
  #2

  Lees meer vragen en antwoorden over broekpoepen:
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=poept+in+broek&sa=zoeken&siteurl=http%3A%2F%2Fwww.dokter.nl%2F%2FContent%2Fforum-handleiding.html

  Reactie
  #3

  Hoi

  Hebben jullie inmiddels al een oplossing kunnen vinden voor dit probleem? Onze zoon van bijna 11 doet hetzelfde en ook wij hebben al van alles gedaan zonder resultaat.

  Wellicht kunnen we wat gedachten met elkaar uitwisselen?

  Gr. M.

  Reactie
  #4

  onze zoon van 11 is autitisch en is nog nooit zindelijk geweest wat betreft zijn ontlasting. Hij draagt nu instapluiers maar ik ben heel angstig voor de toekomst, als hij naar de middelbare school zal gaan. Heeft de eerste schrijver al een oplossing?????

  Reactie
  #5

  hoieven weten u niet aleen bent hoor ben blij ik iemand vindt met zeldfde mijn dochter ook 13 doet dat ook geregeld allelei onderzoeken niks ook boos goedaardig alles geprobeert

  Reactie
  #6

  Mijn broer deed dit ook tot zijn 16e.

  Bij ons thuis lag dat aan het feit dat er niet gesproken werd. Wij mochten ons niet uiten. Een heleboel stress.

  Probeer eens na te gaan of jullie kinderen zich happy voelen.

  Niet zindelijk zijn is vaak ook een teken van unhappy zijn.

  Ik heb tot mijn 15e in bed geplast. Was allemaal over toen we bij onze ouders weg waren. Stress was het bij ons.

  Praat eens wat meer over dingetjes en datjes. Geef je kind een fijn plekje in huis. Leef samen. Wie weet helpt het.

  Reactie
  #7

  Hallo,

  Ik heb hetzelfde probleem met mijn zoon en vroeg me af of jullie al een oplossing hebben gevonden?

  Reactie
  #8

  Jeetje, ik heb ook een zoon van 13 die zijn poep ophoudt en als dat niet lukt met een poepbroek rondloopt. Met alle gevolgen van dien. Hij zit nu in de brugklas en wordt buitengesloten door de andere jongens, omdat hij soms stinkt.

  In het ziekenhuis is hij medisch onderzocht, maar niets gevonden. Het lijkt erop dat hij niet naar toilet durft en het dan probeert op te houden met alle gevolgen van dien. Ook wij hebben nog geen oplossing gevonden. Help

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik denk dat het dan toch tijd wordt voor een kinderpsycholoog.

  Reactie
  #10

  Hallo
  Ik heb dat in mijn jeugt ook gehad ik vond het leuk en lekker en zij altijd dat ik het niet voelde maar toen deden mijn ouders me terug in de luiers dat vond ik totaal niet leuk toen ik ermee gestopt misschien help dit.

  Reactie
  #11

  Heel herkenbaar.
  Ik heb een zoon van 9 jaar die zijn ontlasting ophoud.
  Volgens de kinderarts heeft hij een verstopping en neemt nu elke dag zakjes forlax.
  Zijn ontlasting is dunner, maar hij houd het nog steeds op.
  Zijn inmiddels naar fysiotherapeut geweest en er is lichamelijk niets met hem aan de hand.
  Hij zegt dat ik er niet op moet reageren en dat hij dan vanzelf gaat.
  Nou, niet dus!
  ik laat hem steeds zelf zijn broeken wassen in de hoop dat hij er vies van wordt.
  Maar ook dat helpt niets.
  Ben zelf ook ten einde raad.
  Mijn enige troost is, dat ik niet de enige ben.
  Want je gaat toch sterk aan jezelf twijfelen of jij niet iets fout hebt gedaan.
  Succes en sterkte met de vieze broeken.

  Reactie
  #12

  Hallo
  Ik heb ook en zoon van 10 jaar en het is al 3 jaar bezig en vieze broek
  Vieze broek overdag en snachts plassen ik ben ten einde raad soms denk ik van dat hij gewoon geen zin heeft om naar toilet te gaan of heeft hij schrik om te gaan ik begrijp er niks van
  Heb hem op alle manieren gestraft maar niks hij is zo en blijft zo
  Soms zit hij gehurkt dan zeg ik tegen hem je bent ze aan het doen nee nee zegt hij maar dan begint het ineens te stinken
  Dus voor mensen die ook zo en kind hebben ik heb er medelijden mee want het is niet gemakkelijk
  Ik wens jullie veel geduld

  Reactie
  #13

  Ik zit huilend dit alles te lezen ..omdat ik een zoon van 7 heb die overdag plas zindelijk is maar ook nog in broek poept en s nachts in bed plast ...En ik heb hiervoor zelf hulp gezocht drie jaar geleden ..Opvoedpoli ..kinder psychiatrie etc ..En er us niks gevonden ...Alles wordt gegooid op mij ..ik heb ptss (post traumatisch stress stoornis) Echter denk ik zelf dat het trauma s zijn ...hij heeft geweld jegens mij gezien en twee scheidingen meegemaakt ..Ik weet dat hij psychische hulp nodig heeft om eea te verwerken ..maar krijg het niet omdat mn zoon geen etiket krijgt pdd nos .adhd of wat dan ook ..Ik heb nu OTS alleen maar omdat ik hulp zocht voor poep probleem ..Maar ik heb ptss dus zal het wel aan mij liggen ...ze ..Ik voel me zo machteloos ..slecht maar iedereen vind me een goede moeder alleen heb ik bagage ...Ik wil dat mijn kind geholpen wordt...maar nergens vindt ik gehoor ...Ik lees zoveel herkenbaarheid ..stinken ...vieze ondebroeken etc ...Ik dacht het niet voorkwam ..en ben 'blij'dat ik niet de enigste ben . .

  Gr een bezorgde moeder

  Reactie
  #14

  Ik heb ook een dochter van 13 en die doet het ook nog steeds en ze Doet ook nog soms maar hoe kan ze stoppen help

  Reactie
  #15

  @anoniem van 13 nov. Hulp zoeken is belangrijk maar wel de juiste hulp. Zelf wel wat aan emdr gehad. NIet dat alles over is maar de lading is wat minder. En vooral je emoties toestaan, beetje bij beetje. Zelf veel meegemaakt en na een ongeluk komen de oude pijnen eruit. Alleen maar praten helpt te weinig is mijn ervaring want dan ga je in je hoofd zitten. Met methodes als emdr kom je meer in je gevoel en worden de emoties, die vooral te maken hebben met het denken wat minder. De problemen zijn ernstig genoeg maar met wat hulp hoeft het niet meer zo aan je te knagen.
  En ik denk niet dat je zoon een etiketje van een aangeboren iets te zijn maar andere dingen als angsten of depressie of iets in die richting.
  Zelf wil ik het nog weleens zoeken op alternatief gebied, een healing, bloesemremedies ofzo. heb het in het algemeen niet zo op met de reguliere hulpverlening. De psychologe die ik vorig jaar sprak in combinatie met emdr dus was een prettige uitzondering.

  Reactie
Reageer op: zoon van 13 jaar poept nog in de broek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief