broekpoepen van een 10jarige

 • #1

  hallo mijn dochter van 10 jaar poept nog steeds in haar broek en gaat niet naar de wc toe

  dit duurt nu al bijna 3 jaar en het word steeds erger ben ook al naar zhuis geweest ze moest meer vezels eten maar dat helpt ook niet

  ik heb belonen negeren en allemaal andere dingen geprobeert maar ik ben nu echt radeloos

  wat kan ik doen de sfeer in huis word er niet beter op ze had laatst in 2 dagen 7 onderbroeken vies das toch niet normaal

  help

  Reactie
  #2

  Ik kan geen kant en klaar antwoord geven maar het kan te maken hebben met  het ervaren van een gebrek aan veiligheid. Straffen, negeren of belonen helpt dan inderdaad niet. Weet niet of er ooit iets gebeurd is, een klein of groter trauma. Misschien is de wc niet prettig.

  Misschien een bepaalde therapie die kan helpen bij het veiliger voelen. Meer in de creatieve hoek. Misschien ook wel iets lichamelijks, tekorten aan bepaalde voedingsstoffen maar weet dat niet. Vraag zelf soms advies aan een betrouwbaar medium. Soms kan zo iemand wat beter de vinger erop leggen. Zelf weleens gehad dat iemand adviseerde mijn bed een kwartslag te draaien, wat meer nachtrust gaf. Misschien dat er in haar situatie ook iets speelt.

  Reactie
  #3

  Vraag me af of ze de aandrang wel voelt. Sowieso is een goed contact met  je lichaam belangrijk. Misschien iets zoeken op dat niveau. Ben zelf niet zo'n voorstander van een therapie met alleen praten.

  Reactie
  #4

  Laat haar weer een tijdje een luier dragen dan houd het misschien op

  Reactie
  #5

  Het kan ook zijn dat ze het lekker vind om in de broek te poepen.

  Hebben jullie het daar wel eens over gehad?

  Reactie
  #6

  Dit zou zeker waar kunnen zijn, een kennis van mij heeft een dochter van 12 die ook in haar broek poept maar blijkt dit helemaal niet erg te vinden. ze vind het juist lekker om te doen zegt ze en blijft  er ook gewoon in rondlopen en als iemand zegt dat ze stinkt steekt ze haar tong uit.

  Reactie
  #7

  Dan zou ik haar de dikste luier laten drager die er is.

  Eentje die ontzettend opvalt in haar broek en dan eens kijken of ze het nog steeds leuk vind.

  Reactie
Reageer op: broekpoepen van een 10jarige
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief