Hoofd hard op de grond bonken

  • #1

    Mijn zoon van bijna 2 kan erg flippen en bonkt z`n hoofd dan keihard op de vloer. Vandaag weer bij de huisarts in de wachtruimte. Hij was erg aanhankelijk naar mij maar moest hem even wegzetten en vervolgens gaat hij gillen en beukt een aantal maal met z`n hoofd op de vloer. Hij heeft flinke bulten op z`n voorhoofd nu. Erg vervelend voor hem maar voor mij ook, want ik kan er nix aan doen.. of wel ???? Hij doet dit vaker als hij z`n zin niet krijgt. Ben bang dat hij zichzelf nog eens een keer een hersenschudding veroorzaakt. Iemand een tip ?

    Reageer
    #2

    Helpt een flinke tik voor z'n billen niet?

    Reageer
    #3

    Hoofdbonken komt vrij veel voor bij jonge kinderen en is over het algemeen iets waar de ouders zich geen zorgen over te hoeven maken.Bij zo'n vijftien procent van de jonge kinderen komt hoofdbonken voor. Het ontstaat vaak rond de acht/negen maanden. Meestal stopt het gedrag na enkele maanden, sommige kinderen houden het langer vol.

    bron: http://www.opvoedadvies.nl/hoofdbonken.htm

    Reageer
    #4

    Nee, een tik helpt niet hoor.. als hij al niet gevoelig is voor paar dikke bulten op zijn hoofd is hij dat al zeker niet voor een tik voor z`n broek, wordt hij alleen maar gefrustreerder van.

    Reageer
    #5

    hoi ik heb een dochter van 18 maand zij is daar ook heel goed in, wat ik doe is meestal geen aandacht geven op dat moment en later gewoon coplimentjes geven als ze lekker aan het spelen is ze doet het nog wel maar wel veel minder dus misschien moet je dat eens proberen.

    groetjes kel

    Reageer
    #6

    Hallo wij hebben een dochtertje van 1.5 jaar oud bonkt ook met haar hoofd in bed ze gaat staan in haar ledikant en bonkt dan op het scherpste randje van haar bed dit houd ze 2.5 uur vol... HELP wij kunnen dit gedrag niet negeren ze probeert letterlijk haar hoofd in 10en te beuken wat kunnen we doen...

    Reageer
    #7

    Ga naar een kinderergotherapeut die kan je advies geven voor als het niet stopt. Bonken wordt vaak met een reden gedaan en niet zomaar. De therapeut bekijkt met je de situatie en bekijkt of er op sensomotorische gebied een probleem kan zijn.

    Reageer
Reageer op: Hoofd hard op de grond bonken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief