Vocht achter trommelvlies/oorsuizen

  • #1

    Ik heb nu sinds n week een constante piep in mijn oren waar ik helemaal gek van wordt, 4 dagen geleden naar mijn huisarts geweest en ze zei dat er vocht achter me trommelvlies zat en ik kreeg een neusspray waardoor de piep in meeste gevallen weg gaat. Alleen ze zei dat dit wel lang kon duren.

    Dit is al de 2e keer dat ik dit heb alleen vorige keer ging het na 4 weken weg, maar toen kwam de piep door een ooronsteking en vocht achter het trommelvlies. (dit had ik alleen links ook de piep alleen links)

    Ik was zo blij dat het weer weg was en nu 5-6 maanden verder heb ik het weer alleen ik maak me erg ongerust omdat ik nu vocht achter me trommelvlies heb aan de rechterkant en dat ik de piep rechts hoor maar ook links en links zelfs iets erger heb ik het gevoel. Mijn huisarts zei dat het in de linkeroor wel rood was alleen geen ontsteking. Vorige keer maakte ik me niet zo ongerust omdat ik verbetering merkte na n paar dagen en ik toen ook oordruppels door de ontsteking meekreeg. Ik merk volgens mij wel al een hele ligte verbetering aan de piep maar nog lang niet zoals vorige keer.

    1. Weet iemand of de piep die ik hoor aan de linkerkant ook kan komen door vocht achter t oor aan de rechter kant?

    2. Is de kans groot dat deze piep weer weg gaat net als bij mij de vorige keer zoals mijn huisarts zei.

    Ik ga trouwens ook een doorverwijzing naar de KNO-arts vragen binnenkort omdat dit al de 2e keer is en weten jullie ook of misschien buisjes plaatsen een oplossing kan zijn om deze piep weg te halen? (Mijn tante en nichtje zeiden dat ze ongeveer t zelfde hadden en dat de piep weg ging na het plaatsen van buisjes maar ze nog steeds wel soms een piep hebben alleen als ze heel erg verkouden zijn maar dit duurt bij hun maar n aantal dagen en dan is t weer weg)

    Alvast erg bedankt voor jullie reacties!

    Reageer
    #2

    Ik ben nu trouwens 17 jaar en heb geen gehoorbeschadiging volgens een online hoortest.

    Reageer
    #3

    Ik denk dat dit vragen zijn voor de KNO arts na onderzoek van je oren. Daar kan niemand zonder enig onderzoek antwoord op geven

    Reageer
    #4

    Hoe is het nu, hoe gaat het met je? Ik heb ook vocht achter mn oren en daardoor een piep..

    Reageer
    #5

    Vocht achter trommelvlies linker oor en ik heb juist oorsuizen aan mijn rechter oor.
    Al 5 mnd enorm last van.
    Twee weken geleden begonnen met neusspray(voorgeschreven van kno arts)
    Dit was alleen bedoelt voor vocht achter trommelvlies linker oor.
    Maar nu na twee weken neusspray zwakt het oorsuizen met de dag af.
    Het is nu nog maar heel licht aanwezig.
    Als dit zo blijft ben ik zo gelukkig!!
    Dit is te doen zo.
    Kno arts zei tegen oorsuizen is niets te doen.Daar was hij snel over uitgepraat.
    Maar dit ga ik hem toch wel vertellen.

    Reageer
    #6

    Happy, welke oordruppels zijn dat?

    Reageer
    #7

    hallo al jaar lang last van mijn oren, kaak oefeningen en de tong oefeningen, neus spoelingen niks helpt, neusdruppels doe ik, smorgens wakker word  gaat het redelijk als ik een half uur verder ben of weg van huis gaat voel ik mijn oren sluiten buis van eustacius denk ik, ik ben 65 jaar en als ik  iemand wat tegen me zegt of vraagt hoor ik wel het geluid van het praten maar meestal moet ik zeggen of vragen wat zegt u heel vaak zelfs, en dan loop ik degene tegemoet om weer te vragen wat zeg je als ik dan op een meter afstand ben versta ik het wel, maar het is wel heel vervelend voor mij maar ook voor andere.

    Reageer
    #8

    Ben je met de klachten ook al bij de KNO arts geweest?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Wow eindelijk een herkenbaar verhaal! Ik hoor alleen maar horror stories. Ik heb ook vocht achter mijn trommelvlies (links) en hoor een suizend geluid (Ook links). Word er helemaal moedeloos van (slapeloze nachten) en de neusspray lijkt niet veel te doen. Gebruik nu nog gewone neusspray, later krijg ik nasonex. Ben ook elke dag aan het stomen. Hoop zo dat het weggaat. Als ik lees dat het 4 weken kan duren heb ik wel iets meer rust... zit niet te wachten op levenslange tinnitus.

    Reageer
    #10

    Ik reageer nu omdat ik nu in deze situatie zit. Bijna een week de piep en een onsteking in mn oor die aan het genezen is volgens de dokter. Is de piep ooit weggegaan bij jullie??

    Reageer
    #11

    Hoe is het jullie vergaan? Ook ik heb vergelijkbare klacht.

    Reageer
    #12

    Hoi hoe is het nu met jullie? Heeft de neusspray geholpen voor de piep/zuis? Ik heb er op dit moment namelijk ook last van de ene dag erger dan de andere. Stoom en gebruik xylometazoline. Hebben jullie nog tips?

    Reageer
    #13

    Gisterochtend werd ik wakker met 2 dichte oren. Voorheen nog nooit klachten gehad. Vanmiddag toch naar de huisarts geweest en ook vocht achter het trommelvlies. Allebei de oren. Het suizen gaat maar door en wat een klankkast is mijn hoofd. Als ik de verhalen hoor ben ik toch een beetje ongerust omdat het zo lang kan duren.
    Heb ook neusspray voorgeschreven gekregen

    Reageer
    #14

    Hoe is het vocht achter jullie trommelvlies ontdekt? Is dit altijd te zien aan je trommelvlies of kan er niks zichtbaar zijn aan de buitenkant?

    Reageer
    #15

    Ik ben al snel door de huisarts doorverwezen naar de KNO arts. Tijdens de pieptest bleek al snel dat rechter oor een verminderd gehoor vertoonde (voor mij niet echt merkbaar). Echter bleek ook dat het slakkenhuis goed reageerde. Ook de druk test op trommelvlies daarna door KNO arts toonde aan dat er vocht zit achter trommelvlies (lijmoor). Vanaf 5 januari gebruik ik twee keer daags neusdruppels (Flixonase). Dit moet ik 6 weken volhouden en dan weer terug naar KNO poli. Nu nog twee weken. Indien geen effect dan op andere wijze vocht verwijderen en dan kijken welk effect dit heeft op oorsuizen. Het oorsuizen houdt mij sinds het half december behoorlijk bezig. Soms is het nauwelijks merkbaar om vervolgens weer duidelijk hoorbaar te zijn. Inderdaad slapeloze nachten gehad, maar ook nachten met slaap. Ik zou graag uit deze fase geraken om te beoordelen of daarmee suizen verbeterd of dat het toch blijft en ik bezig kan gaan met specifieke aanpak van de tinnitus. Wordt vervolgd.

    Reageer
Reageer op: Vocht achter trommelvlies/oorsuizen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief