Verstopte buis van eustachius en oorsuis.

 • #1

  Goedemiddag iedereen,

  Sinds een week of twee zitten mijn beide buizen van eustachius dicht. Heel vervelend natuurlijk maar dat is een kwestie van geduld hebben. Nu zit ik alleen met een ander probleem.

  Sinds afgelopen vrijdag heb ik ook ineens een suis in mijn rechter oor.
  Nou weet ik dat dat een verschijnsel is dat kan komen bij verstopte buis van eustachius maar eerst had ik daar helemaal geen last van. daarom maak ik me er eigenlijk best veel zorgen over, kan me slecht concentreren en ben ik heel erg moe.
  Nu heb ik dus hoop dat iemand mij hier kan vertellen dat die zorgen niet terecht zijn en dat ik gewoon even geduld moet hebben.

  Ik hoop dat iemand me kan helpen..

  Vriendelijke groet,

  Laurens

  Reageer
  #2

  Echt, niemand? Ik ben best wel aan het stressen hier. Slaap slecht, ben lusteloos. En het zou me enorm gerust stellen als er meer mensen zijn die met zo'n suis rond hebben gelopen en bij wie het over ging...

  Reageer
  #3

  hoi laurens
  ik heb al ruim een maand verstopte oren en denk ook aan de buis van eustachius
  verder heb ik een verstopte neus en ben al 2 x bij huisarts geweest met hoestklachten ....heb 2 antibiotica kuren gehad maar helpt weinig
  nu een piep en ruis in de oren ...om gek van te worden ..duurt al veel te lang naar mijn zin ....dus jij niet alleen laurens maar wel heel vervelend .heel de dag wordt er door verpest althans bij bij
  gr joke

  Reageer
  #4

  hallo joke, laurens

  Ik heb nu zo'n 4 week exact hetzelfde. Hele typische hinderlijke toon in m'n rechter oor. Ik kan er boeken over schrijven, mochten jullie dat willen. Sinds 2 week ben ik aan het sprayen met fluticasonprop. maar daar wordt het nog niet beter van. M'n ander oor begint nu ook sinds een week wat het slapen lastig & zeer frustrerend maakt.
  Ik wil graag een paar dingetjes erover kwijt uit m'n eigen ervaring.

  [b]Mentale tips:[/b]

  Gebruik deze periode om te leren mentaal sterk en positief te blijven. Leer om in het nu, in het moment, te leven en op te gaan in wat je doet. Zo hoor je het geluid niet.
  Het is een unieke ervaring/aandoening die je dwingt om deze vaardigheden te leren. Andere mensen moeten hiervoor een half leven in een klooster leven!

  [b]Wat praktische tips:[/b]

  Investeer in een goed stel boxen en plaats deze desnoods in elk vertrek. Ook in je slaapkamer goed geluid, dus niet goedkoop radio wekkertje. Hoofdtelefoon steeds is irritant is mijn ervaring.

  Wees eerlijk bij je werk & studie, zodat ze je kunnen helpen. Bijvoorbeeld als je moet werken in stil kantoor, dat je dan muziek in mag hebben. Of in mijn geval als ik tentamens moet maken, mag ik een mp3 speler aan hebben.
  Neurie/Fluit/praat tegenjezelf of je huisdier etc wanneer je kan. Elk moment dat je er niet mee bezig kan zijn is er weer 1!

  [b]Medische situatie[/b]

  Vrees niet, pas als je maanden verder bent en je vaste klant bent bij de KNO arts & je nog niks geen verbetering ervaart heb je recht ertoe. Het begint met de spray, dan naar de KNO arts, evt intensieve check of je daadwerkelijk vocht heb & verstopte buizen. Dan kun je vocht laten afvoeren en als laatste een buisje laten plaatsen.
  Daarnaast zijn er medicijnen die je tijdelijk door deze periode kunnen helpen. Bijvoorbeeld alprazolam om je te helpen slapen.

  Als het dan nog niet overgaat heb je enigzins reden om te stressen. Maar tegen die tijd ben je mentaal zo sterk & kun je zo goed in het moment bezig zijn dat je er helemaal geen last meer van hebt!

  Veel succes, wijsheid & kracht in deze moeilijke tijd!

  Reageer
  #5

  ik heb ook al 2 wk een verstopte neus en verkouden. tevens heb ik een nare piep in mijn linker oor. ik ben er erg doof bij. als ik op mijn rechter oor lig met slapen dan hoor ik niets. ik kan zelfs de kinderen niet horen. erg vervelend. al 2 x huisarts gebeld en gewoon doorgaan met stomen en neusspray (doe ik al 1,5 week) het is erg vervelend want ik ben erg beperkt in wat ik doe. je moet dicht bij de mensen staan om te horen wat ze zeggen en te volgen. ik weet niet meer wat ik er nog aan kan doen om het beterder te maken voor mijzelf. heel irritant. misschien heeft iemand nog andere tips die ik kan doen om mijn oor open te krijgen. heb al wel sla-olie geprobeerd en uitgespoten.

  Reageer
  #6

  Hallo iedereen,

  Fijn om te lezen dat meer mensen last hebben met de buis van Eustachius.Het is natuurlijk helemaal niet fijn !!!
  Ook ik heb al 6 week last van het probleem.Je wordt er niet goed van. Tijdens het slikken/boeren knapt mijn rechter oor maar,het wil niet open. En ik heb het gevoel of er wat in zit.En het ergste is i.d. het gesuis. Ook ik heb neusspray van het ziekenhuis gehad en heeft niet geholpen. Nu ben ik bezig met een zoutoplossing en stomen met dampo. Krijg er behoorlijk stress van. Slapen doe ik met oxazepam is tevens rustgevend.Nu heb ik wel gelezen dat als de buis niet open wil in sommige ziekenhuizen ballonnetjes gebruikt worden om de buis te openen. Buisjes schijnt geen optie te zijn. ( last van mijn buis kreeg ik na een oorontsteking)Mijn symptomen waren toen : pijn scheuten door oor, plop oor,gevoel of je watten in je oor hebt,taai slijm achter in de keel. Maar nu heb ik het gevoel of er iets in zit en blijft kraken.

  Reageer
  #7

  Hoi allemaal,

  Ik wil hier niemand ontmoedigen, maar met oorverdovende oorsuizen loop ik al zeker ruim 40 jaar......
  en idd, de ene dag is het erger dan de andere dag.
  Heel vervelend, maar het went.
  De laatste tijd heb ik het idee dat mijn oren dichtklappen, ondanks dat er in beide oren een buis(je) zit.
  ongelofelijk irritant, zelfs zo dat je eigen stem pijn doet in je oren.
  Wat er aan te doen is ? Volgens de KNO artsen in Nederland nada niks. U moet er maar me leren leven mevrouw.
  Zit er aan te denken de grens over te gaan voor dit probleem.
  Ik werk nog steeds fulltime, ben mijn gehoor erg hard nodig in mijn werk.
  Weet ook dat er mensen met een WAO uitkering thuis zitten om dit probleem, maar dat weiger ik.
  Kortom.....een lastige vervelende situatie.

  Reageer
  #8

  Hallo, ik heb sinds 1,5 week een buisje in het linkeroor nadat ik een zware neusverkoudheid had. Mijn trommelvlies was ingetrokken en de buis van E zat dicht en vol vocht en werkte zeer slecht. Ik had gedurende verschillende dagen en nachten een gekmakend geklap in mijn oor, volgens de arts de schuld van het trommelvlies en de buis van E. Na het buisje was het geklap gelukkig weg maar direct nadien had ik een sisgeluid in mijn oor en dat is er nog steeds. De arts zegt dat dat het buisje is en dat ik eraan zal wennen. Ik had voordien geen probleem met ruis of tinnitus. Ik ben bang dat het toch niet meer overgaat.
  U heeft ook buisjes, heeft u deze ervaring gehad. U mag mij mailen op [email protected].
  Ik ben een vrouw van 56, heb al vaak last van verkoudheden gehad en problemen met mijn linkeroor, maar de eerste keer buisjes.
  Ben wanhopig op zoek naar mensen met buisjes en naar geruststelling.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Mensen, ook ik heb een tijd gehad en nu helaas weer. Waarbij ik last heb van oorsuizen. Met name rechts, er zijn verschillende redenen hiervoor of een combinatie van. Ik heb er 9 maanden lang geen ladt van gehad. Maar nu ineens weer wel,  de neusspray helpt wel degelijk, maar het is van belang dat je hem goed en consequent gebruikt... ook zou ik me laten testen op allergieen als ik jullie was, bij huisstofmeit allergie is suizen ook een symphtoom, en kan je oplossen door een spray en of medicijnen. Verder is het zo dat het ook uit een beknelde zenuw of spier kan komen in de nek. Ook daar kan je naar laten kijken, het schijnt dat het veel oorzaken kan hebben en er zijn ook berschillende oplossingen voor deze oorzaken.

  zolang er geen gehoorschade is geconstateerd blijft er altijd hoop!

   

  Reageer
  #10

  hallo

  Ik heb al een jaar last van terug getrokken trommelvliezen hoelang duurt het ongeveer bij jullie?

  Reageer
  #11

  Joke nog steeds geen verbetering ? Wat hebben ze allemaal al geprobeerd? Zit er ook al 6weken mee ingetrokken trommelvlies oorsuizen ,bij slikken knappen oren noem maar op

  Reageer
  #12

  Ik loop ook al een jaar met ingetrokken trommelvliezen. Nu ook een harde piep in 1 oor erbij. Om gek van te worden. Niks helpt.

   

  Reageer
  #13

  Hallo lotgenoten,

  Ik heb dit probleem ook.  Sinds mei vorig jaar.  10 dagen vakantie in Alanya.  5de dag loopneus.
  Dan dag 6-10 verstopte neus en rechteroor dat volledig dicht zat, kon er nauwelijks uit horen.

  Dokter van hotel, ziekenhuis.  Middenoorontsteking zeiden ze daar.
  Neusspray Otrovine. Paracetemol injectie in het achterwerk.  En attest "fit to fly", alhoewel ik las op internet dat vliegen dan verboden is.  Oordopjes gekocht in de apotheek in luchthaven. Dan vliegen maar. Opstijgen geen probleem. Bij het landen begon het drama.  Ondanks dat ik neusspray had gebruikt, veel water drinken, slikken, kauwgum, kaakoefeneningen enz.  Hielp allemaal niets. Hoofd stond op barsten.  Bij thuiskomst huisarts.  10 dagen medicatie cortisone pillen. Hielp niet. Dan KNO nr. 1 :  geen vocht in oor, gehoor rechts 20% minder, rest niks abnormaal.  Weer 14 dagen cortisone pillen.  Geen effect. Terug naar KNO : niets aan de hand. Trommelvlies mooi recht en bla bla bla. Weer 14 dagen cortisone, nu druppels op de tong (Celestone, op flesje staat "vergif"  btw).

  Andere KNO gezocht nr.2 : Druk achter trommelvlies rechts, maar verder niet rood, normaal transparant.  Gaatje gemaakt, druk even weg. Na 2 dagen gaatje groeit dicht. Terug drukgevoel in hoofd en onmogelijk slapen op die rechterkant.  Teruggegaan: nogmaals geprikt.  Hij zei, kom maar terug, heb nog klanten die elke 2 weken komen "prikken".  En weer 3 weken cortisone pillen, cortisone oogdruppels voor het oor natuurlijk.  Geen effect.  KNO nr. 3 gezocht :  camera neusinspectie. Alles normaal. Geen sinussen verstopt.  MRI scan. Normaal. Geen verdachte tumoren te zien. Cortisone neussprays dan weer. En dokter zei, goed volhouden hè, 3 maanden aan een stuk, dus voorschrift voor ineens 9 flesjes. 2 keer nacontrole, zei dat het niets hielp.  Diagnose : vermoeden disfunctie buis van Eustachius. Ja meneer, onze kennis rijkt niet meer verder dan dat. Misschien toch een andere  KNO zoeken.  Dus dan maar weer naar nr. 4, 200 km rijden van huis, maar goed als ze je dan kunnen helpen...?  Daar in ziekenhuis, 2 uur allerlei onderzoeken op misschien 6-7 toestellen. Hele goeie ervaren specialist.  Liet mij scan maken van de rotsbeenderen, en volledige oor L+R, alles normaal, geen gezwel, geen tumor, geen breuken, alles perfect.  Afwachten zei ie, misschien gaat buis toch eens spontaan open, maar normaal duurt dat 3 weken tot 3 maanden, 6 maanden is al erg uitzonderlijk. Stelde voor operatie als na 10 maanden niets beter was (balondilatatie 2500 euro zelf te betalen), met succesratio van 80%.....maar ook risico op doofheid.  Alles testen van gehoor, trilhaartjes etc. waren tot nu toe allemaal goed.   Dan maar naar KNO nr. 4 ondertussen, voor andere mening.
  Gehoortest etc. 30 minuten. Alles normaal. Ondertussen last van duizeligheid en soms barstenste hoofdpijn erbij ontwikkeld, alles rechterkant boven, achter en onderaan oor, uitstralend tot onder de hersenpan en naar de nek.  MRI, CT scans, PET scans, bloedanalyses.....alles negatief. Acupunctuur sessies : no help.  Osteopaat/kine o.v.v. hernia ???  Ook niet.  Angiografie gemaakt voor slagaders en bloedvaten te zien op klonters etc., allemaal negatief.
  Weerom pijnstillers (Paracetemol, Diazepam, Triamcolon Cortisone) 2 weken lang. Geen effect. Drukkend vol gevoel en uitstralende pijn blijft. Trommelvlies mooi recht, roze normale kleur, niet naar binnen/buiten getrokken, geen vocht/slijm ophoping, geen druk gemeten met apparaat. Alles normaal. Gehoortesten weer normaal.   KNO arts zegt : misschien psychiatrie ???? Jawadde !!!

  Inmiddels KNO nr. 6 andere ziekenhuis : weerom cortisone pillen. Neussprays voor ontzwellen raad hij af (verslaving), en andere opties zijn er niet : "je moet ermee leren leven". We kunnen niets meer voor jou betekenen.    Kan al enkele maanden niet werken door dat drukgevoel. Ga alleen op de zetel liggen of in bed met pijnstillers en diazepam, liggen op linkeroor en leg koud ijs op rechteroor wat een beetje verzacht.   Slapen lukt al helemaal niet op dat oor.  Oor ventileert ook niet sinds mei 2019.
  Het "stop"gevoel blijft. Soms als een ballon die diep achter het binnenoor zit en dan 20% continue opgeblazen is, maar dan 10-20 keer dag tot 100% wordt opgeblazen en dan soms 10 - 30  - 60 minuten aanhoudt. Inderdaad om gek van te worden !
  Professor KNO Nr. 5 gaf aan zeker geen balondilitatie te laten doen. De buis van Eustachius is ca. 5 cm lang, en ze kunnen via de neus erin alleen maar 2 cm ongeveer om die open te rekken. Hij zei is gevaarlijk op complicaties en als ze dicht blijft aan de andere kant, zal dat niet helpen. Alleen aan de neuskant wordt die opengerokken...
  Nu weer op zoek naar KNO specialist nr. 7, heb gans België inmiddels al afgereisd.
  De vele die in bel, zien in het medisch dossier dat ik al overal geweest ben en WEIGEREN mij gewoon.
  Willen mij echt in een psychiatrische instelling steken, omdat ze ervan uitgaan dat ik het mij inbeeldt.  Heel frustrerend !!
  Iemand nog andere ervaringen, of ideeën of betere KNO specialisten die hun tijd nemen voor je en het ernstig nemen ?
  Hier in België is het zo dat een KNO arts maar 15 minuten voor je tijd heeft (consult). En in die tijd kan ik zelfs mijn verhaal niet doen.  Als ik mijn dossier meebreng, lezen ze het nog niet.  En in de PC  kijken doen ze vaak ook niet  Altijd dezelfde standaard onderzoekjes opnieuw. En snel betalen, volgende klant, wachtzaal zit vol......

  Dank voor elk advies van lotgenoten of lezende KNO-artsen.

  Mijn email : [email protected]

  Reageer
  #14

  Vervolg verhaal : de 8ste KNO specialist opgezocht.

  Stelde mij voor om 1) DOGMATIL  (Sulpiride) 200 mg te proberen 1/2 tabletje 10 à 14 dagen
  2) als dat niet werkt, proberen 10 à 14 dagen  Cinnarizine 75 mg  (enkel nog te verkrijgen in 25 mg blijkt, dus 3x25mg dan maar).
  En als dat niet baat, proberen trommelvlies buisje te zetten.
  Ballon dilatatie buis van Eustachius (zoals Aalst, Antwerpen en PAN Klinik Duitsland doen) raadde men ook ten zeerste af.

  Zo goed als zeker dat bij de daling van het vliegtuig vorig jaar mei 2019 bij thuiskomst van vakantie er door de sterke compressie iets is gebeurd, wat ?  Men zal er nooit achterkomen. Maar ik zit er mee, zolang ik het nog kan uithouden... Het is niet meer te doen.  Elke dag is een lijdensweg.

   

   

  Reageer
  #15

  Dag robert.

  Dat is tegenwoordig schering en inslag bij de geneeskunde. Als men het niet weet maar veronderstellen dat men een psychiater moet gaan opzoeken.
  Ik vind dit nefast voor de geneeskunde.
  Waardat men vroeger in de begin van geneeskunde notities maakte en het als een nieuwe onbekende ziekte/probleem werd beschreven. Wordt het vandaag de dag gewoon afgedaan alsof het maar ingebeeld is.
  Wel goed om te horen dat er toch nog arsten zijn die wel intelligent genoeg zijn om te erkennen dat de algemene kennis hieromtrent niet verder rijkt voor het moment.
  Ook al eens gedacht om wereldwijd de beste specialisten hierover op te zoeken en te raadplegen.
  Nuja dan wordt het wss weer opnieuw vliegen met het vliegtuig maarja.. Als het u probleem kan verhelpen hierdoor...

  Reageer
Reageer op: Verstopte buis van eustachius en oorsuis.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief