Buis van eustachius

 • #1

  Hey,
  Ik was gister naar de dokter gegaan voor mijn oorproblemen maar ik zit toch nog met een paar vraagjes, misschien dat jullie wat duidelijkheid kunnen geven.
  Kort geleden popte er iets in mijn linker oor en sinds toen heb ik last van mijn oor, kan nu ook niet normaal meer oortjes in doen zonder dat het pijn doet. Ook komt er hoofdpijn bij kijken en duizeligheid.
  Blijkt dus dat het van binnen rood is, onstoken zei ze en dat mijn buis van eustachius een stuk naar achter is geschoven. Dat verklaarde denk ik die pop die ik voelde/hoorde? Nu heb ik oordruppels en neusspray gekregen en zou het als het goed is binnen een week over moeten zijn.
  Nu vraag ik me af, hoe verschuift die buis naar achter zomaar? En kan mijn hoofdpijn ( voornamelijk voor ) een side effect zijn van mijn oor probleem? Zelfde geld voor de duizeligheid?

  Ik hoop dat jullie wat licht kunnen schijnen op mijn onduidelijkheden.

  Bedankt,
  T

  Reageer
  #2

  Ik denk dat deze website je een stuk meer kan vertellen over de buis.

  Je kunt o.a. last hebben van

  • Oorsuizen
  • Pijn in de oor (vanwege druk op trommelvlies).
  • Minder gehoor
  • Geplop

  De Buis van Eustachius kan verstopt raken door overmatige slijmproductie in de neus- en bijholten, bij een verkouheid of door zwelling bij een allergie of infectie.

  De neusspray goed blijven gebruiken (meestal dagelijks 1x). Je lichaam is gespannen vanwege de buis, dan kan hoofdpijn ontstaan.

  Het kan 2 weken duren voordat je verbetering merkt.

  Reageer
Reageer op: Buis van eustachius
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief