Buis van Eustachias?

 • #1

  Beste Lezer,

  Nu bijna 2 maanden heb ik last van mijn oren. Heb het gevoel dat mijn oren steeds vol zitten, ploppen constant en maken krakende/knetterende geluiden bij slikken/gapen. Ook heb ik daarnaast last van een lichte piep (tinnitus) in mijn linker oor, gelukkig (nog) alleen merkbaar bij slapen.

  Nu ben ik al 3x bij verschillende huisartsen geweest en deze konden alle 3 zien dat mijn trommelvlies bol/teruggetrokken stonden en ook was 3x  vocht te zien achter het trommelvlies. Buis van Eustachias zou verstopt zijn en Ik kreeg een neusspray mee en het zou van zelf overgaan (moest geduld hebben).

  Mijn geduld raakte op en ben doorverwezen naar de KNO omdat mijn huisarts ook niet meer wist wat hij voor me kon doen. Vandaag langs geweest bij een  KNO arts en deze heeft even heel kort in mijn oren gekeken en een drukmeting gedaan en verteld dat er niks verkeerds te zien was en dat ik maar rekening moest houden dat het piep (tinnitus) wel blijvend kon zijn. ik moest maar verder gaan met sprayen en hopen dat het over zou gaan. Binnen 5 minuten stond ik buiten en niet wetend wat nu het probleem is. Mijn gehoor is uitstekend en heb geen geschiedenis van hard muziek/lawaai. Mijn oren kraken en ploppen nog steeds.

  Wat kan er verder een oorzaak zijn en kan de KNO arts het mis hebben en ik toch last heb van van de buis van eustachias?

   

  Reactie
  #2

  Hallo Tim,

  Ik heb precies dezelfde klachten als jij en bij mij heeft de KNO arts gezegd dat het mijn buis van Eustachius is die niet goed werkt. Dit zou vanzelf op een dag over moeten gaan. Hoe zijn de klachten bij jou begonnen? Wat was de aanleiding?
  Bij mij is het begonnen doordat ik een oorprop in m’n oor had en m’n oor een week dicht zat. Dat heeft de KNO arts er toen uitgehaald en ik kon weer horen maar de klachten met de Buis van Eustachius zijn gebleven.

  Reactie
  #3

  Tinnitus heeft met hard geluid helemaal niets te maken. Maar je klachten ljken toch meer op een verstopte buis van Eustachius

  Reactie
  #4

  Hi Marja,

  Alleerst wat vervelend om te lezen dat ook jij hier last hebt en hoop dat dit zsm overmag zijn voor je.

  Het begon bij eigenlijk na een soort van een verkoudheid, ik weet namelijk nog dat ik me die week niet echt lekker voelde. De eerste dagen waren mijn oren erg gevoelig en kon geluid moeilijk verdragen. Kort daarna begon het kraken en ploppen en ontwikkelde zich een lichte ruis/piep in mijn linker oor. Nu bijna 2 maanden verder niet echt veel verandering. Ik probeer dagelijks te stomen en de spray niet ik voorgeschreven heb goed te gebruiken.

  Ik heb een video op YouTube gevonden van een bekende arts die het zelfde heeft gehad en verteld hoe hij er vanaf gekomen is. Ik zal de link hieronder delen. In de video wordt naast bruikbare tips ook uitgelegd hoe je de neusspray hoort te gebruiken en dat je de spray dus moet richten naar de buis van E ipv naar boven. Artsen vertellen/weten dit niet waardoor sprayen nutteloos is en geen effect zal hebben.

  https://youtu.be/U3H0GwQCUzg

  Ik hoop dat je er wat aan hebt. Heel veel sterkte!

  Reactie
  #5

  Hi John.

  Bedankt voor je reactie. Kan het zijn dat de KNO dit niet echt kan meten en meer moet kijken naar de klachten. Had namelijk ergens gelezen dat zo'n drukmetimg momememt opname is en dat je toch last kan hebben van de buis?

  Reactie
  #6

  Dat zou kunnen

  Reactie
  #7

  Beste allemaal,

  op 23/9 had ik voor het eerst in mijn leven (48 jaar) een oorontsteking. 28/9 gaatje in trommelvlies gemaakt. Ik panikeerde nogal dat mijn gehoor niet in orde zou komen. 30/9 werd buisje gestoken. Gehoor getest en ietsje verlies, maar zou door buisje zijn.

  Nu heb ik wel te horen gekregen dat mijn lichaam blijkbaar noodkreet heeft gedaan. Kno arts zegt dat ik burn-out ga krijgen als ik stress niet aanpak. En stress slaat blijkbaar ook op oren en nek.....

  Dus ik probeer nu aan stress te werken.

  maar ik heb nog altijd een ambetant gevoel in dat oor.

  Dat zorgt ook niet bepaald voor stress mindering natuurlijk. Soms hoor ik mezelf in dat oor. En het kraakt vaak. Maar volgens kno arts is dat normaal en ga ik nog enkele weken gesuld moeten hebben.

  Iemand hier ervaring mee?

   

  Reactie
Reageer op: Buis van Eustachias?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief