Aanhoudende keelklachten

  • #1

    Sinds november ben ik veel aan het hoesten zelfs wanneer ik geen verkoudheid en geen verstopte neus heb. Het werd vooral erger na het personeelsfeest eind november waarbij ik harder moest praten dan normaal vanwege de muziek. Wel heb ik buiten gestaan met collega's die roken, maar dit zorgt normaal gesproken niet voor aanhoudende klachten. Onderweg naar huis begon ik erge keelpijn te krijgen tijdens het zingen in de auto. Bij deze keelpijn voelde mijn keel erg droog aan en wanneer ik door mijn neus ademde voelde het alsof er iets scherps in mijn keel zat. Ik ben de maandag erop gewoon gaan werken en dinsdag had ik besloten ziek naar huis te gaan om mijn keel rust te geven (ik ben accountmanager waarbij mijn werk voornamelijk praten met klanten is). Dit hielp tegen de scherpe pijn, maar de hoest was nog steeds niet weg. Vervolgens ben ik het gaan afwachten aangezien de keelpijn nog geen week duurde. In de maand december was ik veel op klantbezoek en het hoesten bleef aanhouden en ook kwam de keelpijn weer terug. Ik dronk thee met honing, nam zuigtabletjes in en suikervrije thijmsiroop (van het laatste werd ik misselijk). Daarnaast werd het voor mij lastiger met praten. Als ik slijm ophoeste en uitspuugde was het wit. Wanneer ik iets zei werd mijn keel droog en kwam er geen geluid uit. Dan moest ik even slikken en dan kon ik weer praten. Dit had ik tot de eerste weken van januari, dus zo'n 3-4 weken. Ik ben naar de huisarts gegaan die naar mijn keel, oren en neus ging kijken. Het enige wat hem opviel was dat 1 neusgat dicht was en vroeg of het ''s avonds erger werd, wat het geval was. Hij raadde mij aan om zoutoplossing te gebruiken en keelschrapen te voorkomen. Ik ben daarna bij de etos geweest waar ik als advies kreeg om vitamine d en capsules (met zink) om mijn weerstand een boost te geven te slikken en isla keelpastilles te slikken om te zorgen dat mijn keel weer vochtig wordt. Dit leek even te werken, maar van de capsules met zink werd ik misselijk. Daar ben ik mee gestopt en nu weer last van mijn keel en nu hoest ik veel heftiger en slaap ik sinds maandag beroerd.
    Ik ben afgelopen woensdag bij een natuurwinkel geweest en die zei ook dat dit te maken heeft met een vermindert immuunsysteem en gaf aan veel rust te pakken. Ook heb ik zuigtabletten met zink, thee voor luchtweg van Jacob Hooy, hoestdrank voor droge hoest en proefzakjes om mijn immuunsysteem een boost te geven meegrekegen. Dit leek een paar dagen te werken en ik hoestte beetje groene slijm op en nu toch weer een beetje witte slijm. Ik dacht dat het werkte, maar nog steeds hoest ik 's avonds erger en mijn keel voelt weer droog/schraal aan. Ik word er inmiddels enorm gek van, want het wordt maar niet beter erop en lijkt nu weer te verergeren. Heb wel last van verstopte neus gehad, maar heb daarvoor tog neusspray gebruikt. Zoutoplossing werkt niet goed genoeg om vrij te kunnen ademen. Overdag gaat het veel beter en vandaag hoestte ik weinig, maar lig nu toch weer wakker, want zodra ik adem raakt mijn keel geïrriteerd. De ibuprofen lijkt nu ook niet te werken tegen mijn zere keel en ook paracetamol met coffeïne begint minder goed te werken (beiden neem ik sinds deze week in). Ik slaap ook met extra kussens en ook dat werkt helaas niet. Ik ga in ieder geval weer de huisarts bellen, maar heb het idee dat die me toch weer naar huis stuurt zonder het verder te laten onderzoeken.

    Ik rook niet (nooit gedaan) en drink nauwelijks (eens in de zoveel maanden) en ben 32 jaar. Verder ben ik gezond, heb ik geen allergieën, eet gezond en sport ik.

    Zijn er meerdere mensen die dit soort aanhoudende klachten hebben? Hebben jullie enige tips voor mij?

    Reageer
    #2

    Ik zou een verwijzing naar een kno arts vragen, aangezien je alle "huis,tuin en keuken tips" inmiddels zonder succes geprobeerd hebt

    Reageer
Reageer op: Aanhoudende keelklachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief